ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ο Μάνος λύτρωσε τους ερυθρόλευκους στο 90'!

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Από μηχανής Θεός" ο Δημήτρης Μάνος, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 75' και σκόραρε στο 90' για το 1-0 των ερυθρολεύκων, απέναντι στον σκληροτράχηλο Απόλλωνα Σμύρνης του Γιάννη Ματζουράκη.

"Μπαστούνια" τα βρήκε ο Ολυμπιακός με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά τελικά ο Δημήτρης Μάνος ήταν την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο, έστω και από κόντρα έγινε κάτοχος της μπάλας και στο 90ό λεπτό με ένα γυριστό σουτ νίκησε τον ανίκητο εώς εκείνη τη στιγμή Χουάντερσον, γράφοντας το τελικό 1-0.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

1. ΕΝΑ ΣΟΥΤ ΚΑΙ... ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός που είδαμε π.χ. στο Λουξεμβούργο. Καμία απολύτως σχέση οι δύο ομάδες... Όταν απέναντί σου έχεις μία ομάδα όπως ο Απόλλων που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς πόντο και δέχεται μονίμως φάσεις από τους αντιπάλους του από το ξεκίνημα της σεζόν, τότε το μόλις ένα σοβαρό σουτ που έγινε από τον Λάζαρο (26') σημαίνει ότι κάτι δεν λειτούργησε καλά επιθετικά.

Οι "ερυθρόλευκοι" ορθώς φωνάζουν για τα δύο οφσάιντ που υπέδειξε ο α' βοηθός Χριστάκογλου, καθώς τόσο ο Φορτούνης (14'), όσο και ο Λάζαρος (24') καλύπτονταν. Μία καλή φάση με προϋποθέσεις θα ήταν αυτή του Χριστοδουλόπουλου, αλλά και πάλι δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σε ολόκληρο 45λεπτο είχε όλη κι όλη μία καλή τελική προσπάθεια.

2. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Υπήρχαν αρκετές στιγμές, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός ενώ ασκούσε πίεση στον Απόλλωνα, δεν είχε παίκτη στην περιοχή. Ο Λάζαρος που είχε τον ρόλο του φορ περισσότερες φορές ήταν έξω από το "κουτί" παρά μέσα σε αυτό.

Για την ακρίβεια, πιο πολλές φορές πάτησαν περιοχή οι Ναουέλ και Ποντένσε, αλλά όπως ήταν λογικό κάποιες σέντρες που επιχειρήθηκαν ήταν δύσκολο να αξιοποιηθούν από τους δύο βραχύσωμους ποδοσφαιριστές των “ερυθρολεύκων”, αφού το δυνατό τους σημείο προφανώς και δεν είναι το ψηλό παιχνίδι.

3. ΕΙΚΟΣΑΛΕΠΤΟ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΕΤΦΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός ήταν λογικό ότι θα έμπαινε στο δεύτερο ημίχρονο για να μπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μρποστά στο σκορ. Από το 51' εώς το 70' ακολούιθησε ένα εικοσάλεπτο με απίστευτη πίεση από πλευράς "ερυθρολεύκων".

Είχε όμως και ολίγον από... Φέτφα στο ΟΑΚΑ με την απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο 60'. Είχαν προηγηθεί οι άστοχες κεφαλιές των Βούκοβιτς (51') και Καμαρά (58'), αλλά και ένα σουτ του Ομάρ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Χουάντερσον (57'). Ακολούθησαν άλλες δύο προσπάθειες από τον Λάζαρο στο 66' (κεφαλιά) και στο 70' (σουτ).

4. ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΣΕ Ο ΜΑΝΟΣ

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι κυλούσαν στραβά κι ανάποδα για τον Ολυμπιακό ήρθε ο Μάνος στο 90' για να δώσει τη λύση και να φύγει τελικά η ομάδα του Πειραιά με το τρίποντο. Κι όλα αυτά ενώ είχαν προηγηθεί αρκετές προσπάθειες από πλευράς "ερυθρολεύκων" για να βρουν δίχτυα, αλλά υπήρχε ένα δάσος από πόδια, με αποτέλεσμα να μην φτάνει καν η μπάλα στον Χουάντερσον.

Την ίδια στιγμή ο Απόλλων διαμαρτύρεται για ένα οφσάιντ που υποδείχθηκε από τον Χριστάκογλου στο 82' ενώ έφευγε μόνος του απέναντι από τον Σα.

Σε γενικές γραμμές ο α' βοηθός Χριστάκογλου από τον Σύνδεσμο Χαλκιδικής τα έκανε... μούσκεμα, αφού όλες οι αμφιβητούμενες φάσεις έγιναν στο δικό του μισό γήπεδο.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Γεώργιος Χριστάκογλου (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Δημήτριος Νατσιόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (75' Μάνος), Καμαρά (58' Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ (58' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μαντζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας (68' λ.τ. Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντούρσο, Ακόστα (75' Ζοάο Αλμέιδα), Τριάδης, Σικαμπάλα (79' Ναδάλες).

Γκολ: 90' Μάνος /

Κάρτες: 71' Βούκοβιτς, 81' Κούτρης / 25' Γκίνο, 30' Λούκιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ