STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οκτάωρη εκδίκαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, μετά την Δευτέρα η απόφαση

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ΑΕΚ, ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Μετά από οκτώ ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την πρωτόδικη απόφαση για το ματς με την ΑΕΚ. Τι υποστήριξε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και τι απάντησαν οι "κιτρινόμαυροι". Οι στιγμές έντασης και οι διάλογοι. Όλο το ρεπορτάζ στο Sport24.gr.

Μετά από μια εκδίκαση... Οδύσσεια που κράτησε σχεδόν οκτώ ώρες κ αθώς ξεκίνησε στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε δέκα λεπτά πριν τις 2:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την πρωτόδικη απόφαση του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μια εκδίκαση που έγινε εκδικάστηκε κανονικά από τον Δημήτρη Σκουτέρη καθώς το αίτημα της ΑΕΚ για εξαίρεση του απορρίφθηκε ομόφωνα ενώ στην διάρκεια της οκτάωρης συνεδρίασης υπήρξαν αρκετές στιγμές εντάσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του προσπάθησε να ισχυριστεί ότι ο διαιτητής Κομίνης σφύριξε για να επιστρέψουν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και η ΑΕΚ αρνήθηκε και από την πλευρά τους οι "κιτρινόμαυροι" επέμειναν στο κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε μετά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα οι δυο ΠΑΕ πήραν διορία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Δευτέρα (16/4) στις 2:00 το μεσημέρι, κάτι το οποίο σημαίνει πως η απόφαση θα βγει σίγουρα από την Δευτέρα και μετά.

Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε νομικά στην εκδίκαση της έφεσης από τους Λάκη Σημαιοφορίδη, Λάμπρο Μπίρδα, Αχιλλέα Μαυρομάτη, ενώ το "παρών" έδωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Κυριάκος Κυριάκος, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μάκης Γκαγκάτσης, και ο team manager, Παντελής Κωνσταντινίδης.

Η ΑΕΚ, με τη σειρά της, εκπροσωπήθηκε από την προϊστάμενη του νομικού τμήματος, Έλλη Ρίζου, ο 1ος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου, και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Ανδρέας Δημάτος.

Ερώτημα Σκουτέρη περί εμπιστοσύνης

Αρχικά ο δικαστής Σκουτέρης ζήτησε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να του επιβεβαιώσουν αν τον εμπιστεύονται να προΐσταται της διαδικασίας, μετά από όσα έχουν ακουστεί για το πρόσωπό του αλλά και την αίτηση εξαιρέσεως από την ΑΕΚ, για να εισπράξει καταφατική απάντηση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

"Επειδή έχουν ακουστεί σχόλια για συμπεριφορές μου. Θέλω να σας ρωτήσω, αν εμπιστεύεστε την κρίση μου. Είναι θέμα τάξης για μένα. Θέλω να έχω την βεβαιότητα ή όχι αν εμπιστεύεστε την κρίση μου", ρώτησε χαρακτηριστικά .

"Είναι αυτονόητο και μάλιστα η ομάδα μας, ο ΠΑΟΚ, έδωσε μάχη για να έχουμε τακτικούς δικαστές. Είναι αδύνατον να αμφισβητήσουμε τον θεσμό", είπε ο Μπίρδας.

"Ήθελα να το ρωτήσω. Το ίδιο έκανα και στη δουλειά μου, ότι δήθεν ελέγχομαι πειθαρχικά. Δεν ελέγχομαι, πάμε παρακάτω", κατέληξε ο Σκουτέρης.

O Σκουτέρης μίλησε στη συνέχεια για το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την εξαίρεσή του από την υπόθεση και έκανε λόγο για απαράδεκτο αίτημα. "Θα ξεκινήσουμε την έφεση και θα ερωτηθεί η ΑΕΚ αν υποβάλει αυτό το αίτημα κατά την έναρξη της διαδικασίας. Η αίτηση εξαίρεσης υποβάλλεται με συγκεκριμένο τρόπο και η αίτηση της ΑΕΚ δεν υπεβλήθη με τον σωστό τρόπο. Απαιτείται δήλωση κατά την έναρξη της διαδικασίας και καταχωρείται στα πρακτικά. Το έγγραφο της ΑΕΚ είναι μια αίτηση απαράδεκτη", ανέφερε.

Ένταση με ΑΕΚ και απόρριψη του αιτήματος

Υπήρξε διαφωνία και ένταση ανάμεσα στη δικηγόρο της ΑΕΚ και τον Σκουτέρη για το ότι ρώτησε προκαταβολικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το αν τον εμπιστεύεται για να προεδρεύει στην διαδικασία και μάλιστα ανέβηκαν για λίγο οι τόνοι.

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Ρίζου: "Πριν κληθεί η ΑΕΚ να επαναλάβει την αίτηση εξαίρεσης, μήπως θα ρωτήσετε τον ΠΑΟΚ αν έχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο σας. Αν δεν σας εμπιστεύονται, θα δικάσετε;"

Σκουτέρης: "Έκρινα ότι έπρεπε να ρωτήσω γιατί αμφισβητείται η κρίση μου στο πανελλήνιο"

Ρίζου: "Εμείς επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για εξαίρεσή σας από την υπόθεση"

Λυσάνδρου: "Πώς ανακοινώνετε προδικαστικά ότι η αίτησή μας είναι απαράδεκτη, χωρίς να εισαχθεί στο πινάκιο και να κριθεί. Προφανώς το κάνατε για λόγους εντυπωσιασμού"

Σκουτέρης: "Καθόλου για λόγους εντυπωσιασμού. Είναι θέμα ουσίας"

Λυσάνδρου: "Μου δίνετε την εντύπωση ότι θέλετε να δικάσετε με συναίσθημα".

Σκουτέρης: "Καθόλου με συναίσθημα..."

Ρίζου: "Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη που θα ήθελε να έχει σε μια τέτοια δίκη. Ο δικαστής δεν πρέπει να σκιάζεται από καμία υπόνοια. Θα έπρεπε όλοι να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας. Λυπούμαστε, είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε, αλλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη".

Λυσάνδρου: "Κύριε Σκουτέρη, έχουμε ξεκινήσει με λάθος τρόπο...".

Μετά από ένα διάλειμμα για να εξεταστεί το αίτημα εξαίρεσης, το οποίο διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα, υπήρξε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής για απόρριψή του. Ακολούθησε νέα διακοπή για να καθαρογραφεί η απόφαση.

Το video που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Περίπου στις 21:30 άρχισε η εξέταση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την τιμωρία. Η ΠΑΕ έχει υποβάλλει αίτημα να παραστεί ο διαιτητής, Γιώργος Κομίνης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα.

Ο σύλλογος είχε υποβάλλει αίτημα για να λάβει το οπτικοακουστικό υλικό από τα αποδυτήρια, ώστε να αποδείξει ότι δεν υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας. Πρόκειται για υλικό από δυο κάμερες των αποδυτηρίων, διάρκειας δύο ωρών από την κάθε μία.

Μάλιστα, οι νομικοί εκπρόσωποι του "δικεφάλου του βορρά" ζήτησε να παρουσιάσει ένα πεντάλεπτο videο και να απαντήσει σε ερωτήσεις ο Κωνσταντινίδης, κάτι που πρόσθεσε στην έφεση, αλλά δεν είχε στην πρωτόδικη διαδικασία.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι κατά της κατάθεσης Κωνσταντινίδη και προκλήθηκε πολύ μεγάλη ένταση, ενώ ο δικαστής δεν διέκοψε ούτε ανέβαλε τη διαδικασία για να εξετάσει το θέμα.

Η ΑΕΚ αιτήθηκε να εξεταστεί και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της, Ανδρέας Δημάτος, μαζί με τον team manager του ΠΑΟΚ, κάτι που έγινε δεκτό.

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Μαυρομάτης: "Έχουμε ζητήσει να παραστεί ο κ. Κομίνης. Να ξεκαθαρίσει ποιος έχει την υπαιτιότητα για την διακοπή του αγώνα. Απέφυγε να έρθει στο πρωτοβάθμιο και απέφυγε να έρθει και εδώ. Ζητήσαμε να πάρουμε το οπτικοακουστικό υλικό από τα αποδυτήρια. Δεν το έκανε το πρωτοβάθμιο όργανο, είπε όμως ότι μπορούσε να το προσκομίσει ο ΠΑΟΚ. Εμείς το αποκτήσαμε αυτό το υλικό. Έχουμε ετοιμάσει μια πεντάλεπτη περίληψη από αυτό το υλικό. Θα δείτε με πανηγυρικό τρόπο ότι ο διαιτητής λέει στις ομάδες να βγουν να παίξουν"

Σκουτέρης: "Υπάρχει και καταγραφή ήχου;"

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ ανέφερε πως είναι τόσο χαρακτηριστικές οι κινήσεις του διαιτητή, που εμπειρικά θα καταλάβουν όλοι τι ήθελε να πει.

Ρίζου: "Είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπεται στον δεύτερο βαθμό να έρχονται στοιχεία, τα οποία δεν προσκομίστηκαν στον πρώτο βαθμό από αμέλεια του εγκαλούμενου. Πρέπει να προσκομίσει στοιχεία ότι το ζήτησε και δεν του δόθηκε. Έχω μπροστά μου τρεις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και σε αυτές αναφέρεται ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο σε δεύτερο βαθμό"

Μαυρομάτης: "Το υλικό η εισαγγελία σε πρώτη φάση αρνήθηκε να μας το δώσει, γιατί θεώρησε ότι δεν έχουμε έννομο συμφέρον. Στη συνέχεια υποβάλαμε αίτημα στο πρωτοβάθμιο όργανο να το ζητήσει. Επί του αιτήματος μας αυτού, δεν αποφάνθηκε το πρωτοβάθμιο όργανο"

Ρίζου: "Το πρωτοβάθμιο όργανο δεν είχε καμία υποχρέωση να ζητήσει το υλικό. Δεν υπάρχει καμία απόρριψη αιτήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρχε η περίπτωση να απορριφθεί. Αν υπάρχει τέτοια αίτηση, θέλω να τη δω. Είναι ένα video που δείχνει έναν Σαββίδη να κυνηγάει τον Κομίνη. Το αποδεικτικό μέσο προσκομίζεται απαραδέκτως και ζητούμε να μην γίνει δεκτό, Ζητούμε την απόρριψη της εισαγγελίας"

Σημαιοφορίδης: "Βρισκόμαστε σε έναν ιδιαίτερο χώρο, αυτό του ποδοσφαίρου με ιδιαίτερες διατάξεις. Δεν τέθηκαν τυχαία αυτές οι διατάξεις, αλλά προσπαθούν να εξυπηρετήσουν της ουσιαστικής αλήθειας στην οποιαδήποτε διαφορά. Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία κατά το τυπικό μέρος και μόνο προσπαθεί να αποφύγει την προβολή αυτού του υλικού, ισχυριζόμενη ότι έχει απόλυτο δίκιο σε όλα και αποτέλεσαν αντικείμενο κρίσης στο πρωτόδικο δικαστήριο. Αυτό που έχει δίκιο δεν φοβάται. Στα καίρια σημεία φοβάται η ΑΕΚ. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα, προσκομίσαμε όλα τα στοιχεία και θέλουμε να διερευνηθούν όλα και κατά την άποψή μου θα έχουμε πλημμεληματική κρίση. Όχι, να το δούμε όλοι το video"

Μαυρομάτης: "Μας πνίγει το δίκιο. Ας δούμε το video όλοι γι' αυτό που συνέβη στα αποδυτήρια. Διενεργείται σκάνδαλο εναντίον του ΠΑΟΚ για τα συμβάντα αυτής της ημέρας. Πρωτίστως από τον κ. Κομίνη και μετά από την ΠΑΕ ΑΕΚ"

Λυσάνδρου: "Μας διαφεύγει κάτι. Ο λόγος διακοπής του αγώνα είναι τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αποδείξει με ένα video χωρίς ήχο ότι ο Κομίνης είπε να βγουν οι ομάδες έξω. Αν το είχε πει, θα το έγραφε στο φύλλο αγώνα. Τι να φοβόμαστε εμείς; Δεν φοβόμαστε τίποτα..."

Σημαιοφορίδης: "Η πρωτόδικη απόφαση έχει τεράστιες πλημμέλειες. Πώς θα αποδείξουμε ότι δεν ισχύει αυτό που λέει η ΑΕΚ, ότι οι παίκτες της ήταν τρομοκρατημένοι;"

Μαυρομάτης: "Λυπάμαι πραγματικά για την ΑΕΚ που δεν θέλει να το δει. Είναι εντυπωσιακή η εικόνα. Λυπάμαι για την ΑΕΚ"

Λυσάνδρου: "Προσέξτε τι λέτε..."

Μαυρομάτης: "Από το video φαίνεται ο Κομίνης ότι σφυρίζει και ότι ο Δημητριάδης σηκώνει τα χέρια και λέει όχι"

Λυσάνδρου: "Κύριε πρόεδρε, αυτά λέγονται τώρα επειδή είναι μπροστά οι δημοσιογράφοι. Δίνουν δική τους ερμηνεία για το τι δείχνουν τα video"

Σκουτέρης: "Εμείς θέλουμε να είναι οι διαιτητές παρόντες στις πειθαρχικές επιτροπές, αλλά δεν έχουμε κάποιο τρόπο εξαναγκασμού. Θα αξιολογήσουμε το αποδεικτικό υλικό και θα κρίνουμε αν είναι αναγκαία τα video. Όλα ανοιχτά είναι. Μπορεί να επαναλάβουμε και την συζήτηση, για να καλέσουμε ξανά και τον κύριο Κομίνη"

Ρίζου: "Εμείς φοβόμαστε, πραγματικά φοβόμαστε. Φοβόμαστε τα πιστόλια..."

Μαυρομάτης: "Ζητούμε την διακοπή της εκδίκασης της υπόθεσης για να αποφανθείτε σε όλα αυτά. Να απαντήσει επιτέλους ο Κομίνης, βγήκε ή δεν βγήκε να πει να μπουν οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε θύματα μιας επικοινωνιακής επίθεσης για ένα λάθος που παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Σαββίδης"

Σκουτέρης: "Δεν θα επιτρέψω να αδικηθεί κανείς"

Ανέβηκαν οι τόνοι για το όπλο

Η εκδίκαση δεν διεκόπη και συνεχίστηκε κανονικά με τους δικηγόρους των δύο ομάδων να μιλούν για όσα συνέβησαν πρώτα στον αγωνιστικό χώρο, μετά από το τέρμα του Φερνάντο Βαρέλα και την εισβολή Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε να παιχτούν τα τελευταία λεπτά του αγώνα με το σκορ στο 1-0 και την απαλλαγή των Σαββίδη και Μίχελ για απειλή, όπως κατέληξε ο Μαυρομάτης. Δεν υπάρχει υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, όπως είπε, για ό,τι συνέβη, ενώ θεωρεί αυστηρή και την ποινή των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, διότι δεν έκανε κάτι κακό ο κόσμος.

Ο Μπίρδας τόνισε πως ο Σαββίδης πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά με την διάταξη και την ποινή που πρέπει και χαρακτήρισε "απαράδεκτη" τη δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Ένταση προέκυψε και στις αναφορές για το όπλο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, όπου μάλιστα η δικηγόρος της ΑΕΚ έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό της και πως κρίνεται έτσι, επειδή είναι γυναίκα, ενώ είχε μια αντιδικία σε χαμηλούς τόνους με τον δικαστή.

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Μαυρομάτης: "Περάσαμε ένα μήνα των παθών, πρώτα με την υποκριτική στάση του Γκαρθία και ύστερα με τα όσα έκανε ο Κομίνης. Υπήρξε μια επικοινωνιακή καταιγίδα σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη. Η ΑΕΚ προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί αυτό, θέλει να πάρει ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά, ενώ έχει χάσει ένα τέτοιο στο παρελθόν. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη, μόνο για δημιουργία κλίματος εντυπώσεων. Να εξετάσετε την υπόθεση ανεπηρέαστοι απ' αυτό το κλίμα"

Γκαγκάτσης: "Πώς θα υπάρξει μια δίκαιη κρίση, αν δεν εξεταστεί ένας τέτοιος μάρτυρας;"

Μαυρομάτης: "Είναι προφανές από το video ότι ο Ιβάν Σαββίδης προκαλείται από τον πάγκο της ΑΕΚ. Είναι εκνευρισμένος και βγάζει το μπουφάν του. Και εδώ αρχίζουν τα παράλογα. Ο Δημητριάδης είπε ότι ήθελε να δείξει το όπλο, πράγμα που είναι αδιανόητο. Αν ήθελε να το δείξει θα έκανε με τρόπο λιγότερο φανερό σε όλους. Δεν συνειδητοποιεί ότι έχει το όπλο πάνω του. Δεν κάνει κίνηση για να πιάσει το όπλο. Αρνούμαστε ότι απώθησε τον Δημητριάδη. Δεν απείλησε κανέναν, δεν έβγαλε το μπουφάν για να δείξει το όπλο. Το όπλο δεν το έχει δει κανένας από τους παρευρισκόμενους. Δεν το καταγράφει κανείς σε εκθέσεις. Και ο Κομίνης ακόμα γράφει ότι ο Λυσάνδρου του το είπε. Δεν το έχει δει. Δεν το είδαν ούτε από την ΑΕΚ ούτε από την αστυνομία".

"Οι παίκτες της ΑΕΚ συζητούσαν φιλικά, έβγαζαν φωτογραφίες (σ.σ. έκανε λόγο για σέλφι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου) και αυτή δεν είναι εικόνα τρομοκρατημένων ανθρώπων. Στις 22:55 φαίνεται στο video ότι ο διαιτητής βγαίνει από τα αποδυτήρια και στέλνει τον Στυλιαρά να δει τον αγωνιστικό χώρο. Δείχνει με νοήματα να βγουν οι παίκτες στο γήπεδο, σφυρίζει, περνάει ένα λεπτό, έρχεται ο Δημητριάδης και κάνει μία χειρονομία άρνησης για επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο. Πιο χαρακτηριστική κίνηση άρνησης να υπακούσει σε αυτά που είπε ο διαιτητής, δεν υπάρχει. δεν χρειάζεται ήχος. Ποια είναι η εξύβριση του κ. Μίχελ; Πού είναι η προσβολή; Αν δεν είναι απειλή, δεν είναι καμία άλλη πράξη. Το 'τελείωσες' του το είπε συναδελφικά, ήταν παλιός διαιτητής"

"Ο κ. Σαββίδης έφερε νόμιμα όπλο με νόμιμη άδεια που είχε πάρει. Ακόμη κι αν απώθησε τον Δημητριάδη, αυτό δεν συνιστά απειλή. Δεν υπάρχει απειλή που να δικαιολογεί τόσο μεγάλη ποινή για τον Ιβάν Σαββίδη"

Μπίρδας: "Να αποφανθείτε μόνο νομικά. Ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο και με την ουσία. Ακόμα και αν υπήρχε κλίμα που η ΑΕΚ δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα, ας παίξουμε τα επόμενα λεπτά. Ανυπαίτιος ο ΠΑΟΚ, ανυπαίτια και η ΑΕΚ"

Σημαιοφορίδης: "Αισθάνομαι θιγμένος ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου όταν σε μία υπόθεση νομικού περιεχομένου, εμφανίζονται μπαμπούλες που προσπαθούν να επηρεάσουν τη δικανική σας κρίση. Δεν αποδέχομαι ούτε τα Grexit, ούτε τίποτα άλλο. Ο κ. Κομίνης θέλει να καταδικάσει τον ΠΑΟΚ μέσα σε 11 γραμμές. Ο διαιτητής λέει ψέμματα ευθέως. Όλοι είδαν διαφορετικά πράγματα απ' αυτά που λέει ότι είδε εκείνος. Το φύλλο αγώνα είναι ένα κουρελόχαρτο. Ο κ. Κομίνης εγκλημάτισε εις βάρος του ποδοσφαίρου με την επιδερμική αναφορά του στο φύλλο αγώνα"

"Το φύλλο αγώνα του Κομίνη είναι ένα κουρελόχαρτο. Τι λέει; Πουθενά στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρεται σε χρόνους τέλεσης πράξεως ή σε γεγονότα. Οφείλει να καταγράψει χρόνο τέλεσης πράξης. Δεν μπορεί να τα γράψει όπως τα έγραψε, σκοπίμως κατ΄εμέ. Δεν μπήκε ο Δημητριάδης στον αγωνιστικό χώρο; Γιατί δεν το έγραψε; Είχε δικαίωμα να μπει στον αγωνιστικό χώρο; Όχι. Πού είναι οι αναφορές του; Πού είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας; Πώς εντοπίζονται όλα στον ΠΑΟΚ; Δεν σκέφτηκε ο αθλητικός δικαστής γιατί βγήκε ο Στυλιαράς στον αγωνιστικό χώρο; Για να ελέγξει το χορτάρι;"

"Ο Κονέ συνομολόγησε 'τι να βγούμε να παίξουμε, επτά λεπτά;'. Άρα κάποιος του είπε να βγει να παίξει επτά λεπτά. Ο Χιμένεθ τα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser της πατρίδας του. Λέει ότι "ο διαιτητής μας είπε να βγούμε να παίξουμε, αλλά ο πρόεδρος μας είπε να μην βγούμε". Τα λένε μόνοι τους. Είμαι οργισμένος με το πρωτοβάθμιο όργανο, γιατί αυτά δεν τα έλαβε υπόψιν του. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δίκιο 99%, αλλά 100%. "Μόλις διάβαζα την απόφαση από τη μία γέλαγα και από την άλλη ένιωθα οργή".

"Οι Μαουρίτσιο και Μάτος μιλούσαν μεταξύ τους, ο Χριστοδουλόπουλος έβγαζε selfie. Άλλος έπινε καφέ, Δεν υπάρχει κανένας τρόμος στους παίκτες της ΑΕΚ, γι' αυτό πρέπει να δείτε το video. Ο ΠΑΟΚ έχει 100% δίκιο. Το κουρελόχαρτο του κ. Κομίνη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από το πρωτοβάθμιο όργανο. Είναι η πιο διάτρητη απόφαση που έχω διαβάσει ποτέ. Δικαιολογεί τον Κομίνη ότι ορθώς διέκοψε τον αγώνα. Επίσης, κανείς δεν δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του Σαββίδη, ούτε καν ο ίδιος".

Γκαγκάτσης: "Ό,τι δεν είδε κανείς στον ΠΑΟΚ στα 92 χρόνια της ιστορίας του, τα είδαμε από τις 25 Φεβρουαρίου. Μετά την εμφάνιση γκεστ σταρ του προπονητή του Ολυμπιακού, ήρθε μετά η ΑΕΚ και είχαμε την τρομοκρατία a la carte. Όπως θα δείτε από το video δεν συζητάμε με τον Κομίνη και τον Λυσάνδρου κάτι άλλο πέραν του αν μετράει το γκολ ή όχι. Αυτό ήθελαν να ξέρουν, αν θα μετρήσει γκολ. Μια εικόνα ήταν όλη η ιστορία. Μια εικόνα που για κάποιους ήταν σοκαριστική, για άλλους ήταν τρομοκρατία a la carte, μια εικόνα που ζωντανά δεν την είδε κανείς, παρά μόνο ο φωτογράφος. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πρωτόδικη απόφαση ο κανιβαλισμός που έγινε εις βάρος του κ. Σαββίδη από ΜΜΕ της Ελλάδας".

Ρίζου: "Οι εικόνες διέσυραν τη χώρα μας διεθνώς. Μήπως θα μας πει ο κ. Γκαγκάτσης ότι ήταν φωτομοντάζ ή ότι δεν υπήρχε όπλο;"

Μαυρομάτης: "Είπε κανείς ότι δεν υπήρχε το όπλο;"

Σκουτέρης: "Πάλι ελεγχόμενος θα είμαι, γιατί δικάζω τέτοια ώρα..."

Ρίζου: "Αυτός ο αυταρχισμός είναι ενδεικτικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είδαμε εκεί, έναν έξαλλο οπλοφόρο Σαββίδη, να εισβάλει συνοδεία έξι σωματωδών ανθρώπων, να επιτίθεται στον Βασίλη Δημητριάδη και τον ρεπόρτερ της NOVA. Στα αποδυτήρια, ο έξαλλος οπλοφόρος Σαββίδης κυνήγησε τον Κομίνη και προσπάθησε να μπει μέσα. Η FIFA δεν θα δεχτεί στις τάξεις της μια χώρα όπου υπάρχει τέτοια ασυδοσία".

"Τι αμφισβητεί ο ΠΑΟΚ; Ότι εισέβαλε ο Σαββίδης με το όπλο; Ότι έκανε νεύμα στην ομάδα του να αποχωρήσει, ώστε να προκαλέσει την οριστική διακοπή του αγώνα; Αφού αυτό ήθελε, να αποχωρήσει η ομάδα του. Αυτό ήταν το ζητούμενό του. Όταν ο έντρομος Κομίνης κατακύρωσε το γκολ, τότε η διακοπή του αγώνα δεν ήταν επιθυμητή από τον ΠΑΟΚ. Αμφισβητεί ότι πήγε ο Σαββίδης να εισβάλει στα αποδυτήρια των διαιτητών; Τι αμφισβητούν σήμερα εδώ; Θέλουν να σας κάνουν ψυχολόγους, να καταλάβατε από την έκφρασή τους στο video αν ήταν φοβισμένοι;"

"Για το περιβόητο βίντεο αποδείχθηκε η αναξιοπιστία από τον κύριο Μπίρδα που είπε ότι νόμιζε ότι υπήρχε το βίντεο αλλά είδε ότι ήταν λειψό και μετά έκανε την αίτηση. Μας είπαν ψέματα ότι στην αρχή έκανε αίτηση στην εισαγγελία και δεν το έστειλε. Δεν έγινε ποτέ αίτηση.Γιατί δεν βγήκε η ΑΕΚ; Γιατί δεν κλήθηκε από τον διαιτητή. Δεν βγήκε στη σέντρα, δεν ζήτησε από τις ομάδες ο κ. Κομίνης να βγουν και αν αποκαλούμε κουρελόχαρτα τα φύλλα αγώνα, δεν είμαστε σε καλό δρόμο όταν ακούγονται αυτοί οι χαρακτηρισμοί".

"Δεν είναι δυνατόν να λέει ο ΠΑΟΚ ότι οι παίκτες της ΑΕΚ δεν φοβήθηκαν στη θέα του όπλου του κ. Σαββίδη. Έξι τον κρατούσαν", είπε ακόμα η κ. Ρίζου.

"Οι άνθρωποι που συνόδευσαν τον Σαββίδη, έφεραν και αυτοί τα όπλα τους. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα και θα μας οδηγήσουν σε άσχημες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.Κατέλυσαν κάθε έννοια ευταξίας, ειρήνης και ασφάλειας στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες μας ένιωσαν φόβο και είδαν τους αστυνόμους να μην συλλαμβάνουν τον οπλοφόρο Σαββίδη".

Η κ. Ρίζου ολοκλήρωσε λέγοντας: "Μόνο που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά η ΑΕΚ να θεωρηθεί υπαίτια, σημαίνει ότι δεν μετάνιωσε για το κακό που έκανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Λυσάνδρου: "Ο διαιτητής διέκοψε το ματς για την είσοδο του Σαββίδη"

Στη συνέχεια πήρε το λόγο για να αγορεύσει ο Μηνάς Λυσάνδρου ο οποίος στάθηκε στους λόγους για τους οποίους ο Κομίνης αποφάσισε την διακοπή της αναμέτρησης και σύμφωνα με αυτόν ήταν τα όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο.

Λυσάνδρου: "Λόγος διακοπής άμεσα και βίαια του πρωταθλήματος, φαντάζομαι ότι αποτελεί και λόγο διακοπής του αγώνα.Επικαλούνται στον ΠΑΟΚ δικαιολογημένη αγανάκτηση του Σαββίδη. Ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, έκανε δήλωση που λέει ότι "η τιμή του ΠΑΟΚ είναι στα χέρια μας και στην ικανότητά μας να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας". Τα συμπεράσματά δικά σας για τα περί "δικαιολογημένης αγανάκτησης".Δεν έχει μιλήσει κανένας για την έκθεση του παρατηρητή, ο οποίος λέει αναλυτικά ότι ο διαιτητής διέκοψε οριστικά για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο".

"Έχουμε μιλήσει πολύ για το φύλλο αγώνα, όχι για την έκθεση του παρατηρητή. Δεν συμφέρει κανέναν η έκθεση γι' αυτό δεν έχει σχολιαστεί.Ακούσαμε για σφύριγμα του κυρίου Κομίνη, εντυπωσιακό αφού το βίντεο δεν έχει ήχο".

"Ο ΠΑΟΚ ισχυρίζεται ότι η ΑΕΚ ενδιαφερόταν για το γκολ. Από το φύλλο αγώνα προκύπτει ότι ο Κομίνης φώναξε τους εκπροσώπους, τους ανακοίνωσε την απόφασή του για οριστική διακοπή και μετά τους ανακοίνωσε ότι μετράει το γκολ.Αυτό είναι ένα επικοινωνιακό τρικ. Το αν μέτρησε το γκολ ή όχι, ή αν ενδιέφερε εμάς, δεν φέρνει καμία απολύτως συνέπεια. Βγήκαν ποτέ οι διαιτητές, έστω μέχρι την φυσούνα; Ποτέ".

"Τι θα γινόταν αν αντιδρούσε ο Δημητριάδης ή για το βίντεο που δείχνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης πάει να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών και της παραμονής εκεί του Γιώργου Σαββίδη;".

"Το CAS έχει κρίνει παρόμοια υπόθεση. Το πότε οδηγούμαστε σε μια επανάληψη αγώνα. Υπάρχει νομολογία ότι πρέπει ο διαιτητής να πάει στους παίκτες και να τους πει "βγείτε έξω". Θα σας προσκομίσω την απόφαση ολόκληρη.Η ρητή εντολή του διαιτητή να βγούμε έξω δεν προκύπτει από κανένα αποδεικτικό μέσο. Το έχει βεβαιώσει ο Κομίνης τέσσερις φορές.Τα όσα έγιναν ήταν ο λόγος διακοπής του πρωταθλήματος, ήταν ο λόγος της απειλής του Grexit, ήταν ο λόγος της διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA".

Κωνσταντινίδης: "Δεν υπήρχε τρομοκρατία των παικτών της ΑΕΚ"

Πέντε λεπτά πριν τις μια τα ξημερώματα ήρθε η ώρα για να καταθέσει ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ ο Παντελής Κωνσταντινίδης με τον παλαίμαχο μέσο να λέει αρχικά:

"Είμαι σε όλη την διάρκεια του αγώνα μέχρι και τη λήξη ήμουν στα αποδυτήρια. Είμαι ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος σε όλα τα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια. Κάθομαι στον πάγκο σε όλα τα ματς. Θα ήταν πιο εύκολο για μένα μέσω του βίντεο που δεν έχετε δει, να σας περιγράψω όσα συνέβησαν".

"Περίπου στις 21:25 μπήκε ο κ. Κομίνης με τους βοηθούς του στα αποδυτήρια και κλείστηκε στο γραφείο του. Ήμουν στα αποδυτήρια και υπέθεσα ότι μπήκε στα αποδυτήριά του, έχοντας διακόψει οριστικά τον αγώνα και ότι θα έπαιρνε απόφαση για το αν θα μετρούσε ή όχι το γκολ. Μετά είδα τους παίκτες της ΑΕΚ σε απόλυτη ηρεμία, να πηγαίνουν γελώντας στα αποδυτήρια. Κάποιοι έμειναν και απέξω, γιατί υπάρχει ένας κοινός χώρος για όλους τους παίκτες".

"Εμείς υποστηρίζαμε ότι το γκολ ήταν καθαρό και το αντίθετο έλεγαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Εκεί περιορίστηκε η κουβέντα. Ο Σιμόες που ήταν εκεί, στον ενδιάμεσο χώρο, συζητούσε και με μένα και με άλλους παίκτες. Το ίδιο γινόταν και με άλλους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τον Σιμόες, τον Κονέ, τον Λιβάγια, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Τσιντώντα. Το θέμα συζήτησης ήταν το ίδιο".

"Πολλοί παίκτες έχουν κοινά μεταξύ τους. Το κλίμα ήταν πολύ καλό ανάμεσά τους, δεν υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας. Μετά θα δείτε πολλούς από εμάς και από την ΑΕΚ, να κοιτάνε τα κινητά τους. Εκεί είδαν τις πρώτες φωτογραφίες με το όπλο του κ. Σαββίδη και δεν υπήρχε καμία ιδιαίτερη αντίδραση. Όλα συνέχιζαν να είναι ήρεμα".

"Ηρθε ο Γκαγκάτσης και με ενημέρωσε ότι στα επόμενα πέντε λεπτά θα βγούμε να παίξουμε.Ο κ. Λυσσάνδρου είπε στον κ. Κομίνη ότι αν μετρήσει το γκολ, θα συζητήσει με παράγοντες για να δει αν θα κατέβουν να παίξουν.Τη στιγμή που μου είπε ο Κομίνης ότι πρέπει να βγούμε, του είπα ότι πρέπει να σφυρίξει για να βγουν οι παίκτες και των δύο ομάδων".

"Στην καριέρα μου έζησα στιγμές με φόβο και τρομοκρατία. Και βάζαμε το κεφάλι κάτω και κοιτάζαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Ριζούπολη και τα έζησα. Αυτό σημαίνει τρομοκρατία. Στην Τούμπα, είναι αστείο να συζητάμε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ αισθάνθηκαν τρομοκρατία και φόβο.Ο κ. Κομίνης μου είπε να ειδοποιήσω την ομάδα μου να βγει από τα αποδυτήρια. Του είπα ότι πρέπει να σφυρίξει για να βγουν και οι δύο ομάδες. Και αυτό έκανε ο κ. Κομίνης".

"Θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε πολύ καλά το υλικό που έχετε γιατί δεν μπορεί να εννοηθεί ότι θα στερηθεί μία ομάδα ένα πρωτάθλημα, επειδή πρέπει να βγάλουμε τους παίκτες της ΑΕΚ ότι είχαν τρομοκρατηθεί".

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον Παντελή Κωνσταντινίδη από τους νομικούς εκπροσώπους της ΑΕΚ και η στιχομυθία είχε ως εξής:

Λυσάνδρου: "Εμφανίστηκε στα αποδυτήρια ο Γιώργος Σαββίδης με συνοδεία;".

Κωνστανίδης: "Ναι, εμφανίστηκε...".

Κωνσταντινίδης: "Ο Κομίνης με απομάκρυνε στο 15ο λεπτό από τον αγωνιστικό χώρο και ήμουν στα αποδυτήρια. Ήμουν σε όλη τη διάρκεια της έντασης μέσα στα αποδυτήρια. Υπήρχαν μη διαπιστευμένα πρόσωπα στα αποδυτήρια και από τις δύο ομάδες. Εμφανίστηκε και ο Γιώργος Σαββίδης".

Λυσάνδρου: "Οι συνοδοί του τι ήταν; Υπάλληλοι της ΠΑΕ;".

Κωνσταντινίδης: "Δεν γνωρίζω τι ήταν".

Λυσάνδρου: "Μπήκαν ΜΑΤ στα αποδυτήρια;".

Κωνσταντινίδης: "Όχι, ήταν απλά η αστυνομική δύναμη".

Λυσάνδρου: "Ο Σιμόες που είπατε ότι ήταν έξω από τα αποδυτήρια του Κομίνη, τι ιδιότητα έχει;".

Κωνσταντινίδης: "Είναι αρχηγός".

Λυσάνδρου: "Ήταν και ο Βιεϊρίνια μαζί του;".

Κωνσταντινίδης: "Ναι, ήταν".

Ένταση ανάμεσα σε Λυσάνδρου, Γκαγκάτσης και Σκουτέρη! Η κ. Ρίζου ρώτησε τον κ. Κωνσταντινίδη αν έχει δει όπλο στο παρελθόν, όταν αγωνιζόταν και η απάντησή του ήταν αρνητική.

Δημάτος: "Ο Κομίνης σφύριξε για να πάει στα αποδυτήρια ο Λυσάνδρου"

Η εκδίκαση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του μάρτυρα της ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτου, ο οποίος είπε τη δική του άποψη για όσα έγιναν στα αποδυτήρια της Τούμπας:

"Είδα τον αγώνα από τη σουίτα με τον κ. Λυσάνδρου και μετά κατεβήκαμε στα αποδυτήρια πριν γίνει διακοπή.Ο διαιτητής μπήκε πρώτος και μετά ο κ. Λυσάνδρου μάς ενημέρωσε ότι υπάρχει διακοπή. Οι παίκτες της ΑΕΚ κατευθύνονταν στα αποδυτήριά τους και παρέμεναν κλεισμένοι μετά τα γεγονότα που εί΄χαν προηγηθεί. Για τουλάχιστον 30-40 λεπτά και ο Λαμπρόπουλος γύρω στις 22:10 βγήκε πρώτος και απλά παρακολουθούσε. Μετά άρχισαν οι διαβουλεύσεις. Μετά τις 22:30 μπήκε διμοιρία των ΜΑΤ για προστασία, είναι στον διάδρομο των αποδυτηρίων. Γύρω στις 23:00 η κατάσταση φαίνεται να είναι λίγο πιο ήρεμη και μετά μάθαμε ότι το ματς διακόπηκε από τον κ. Κομίνη".

"Εγώ σφύριγμα από τον Κομίνη δεν έχω ακούσει. Όταν ειπώθηκε για κάποιο σφύριγμα, τον ρωτήσαμε αν σφύριξε και γιατί, και είπε ότι σφύριξε για να προσέλθει στα αποδυτήρια ο κ. Λυσάνδρου".

Λυσάνδρου: "Έχετε δει τους τέσσερις διαιτητές να είναι έξω από τα αποδυτήριά τους;".

Δημάτος: "Όχι, ποτέ...".

Δημάτος: "Τους παίκτες της ΑΕΚ εγώ δεν τους είδα σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ούτε ο Τσιντώντας, ούτε ο Τζανετόπουλος, ούτε ο Μάνταλος, που τους ανέφερε ο ΠΑΟΚ, αγωνίζονταν στο ματς".

Δημάτος: " Ήταν ένα σοκ η εικόνα του κ. Σαββίδη να μπαίνει με το όπλο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδεί ποτέ".

Δημάτος: "Μου είπε ο κ. Κομίνης ότι σφύριξε για να πάνε στα αποδυτήρια ο κ. Γκαγκάτσης και ο κ. Λυσάνδρου".

Σε ερώτηση για το αν πήγαν μαζί οι παίκτες των δυο ομάδων στα αποδυτήρια, απάντησε:

"Δεν πήγαν μαζί οι παίκτες των δύο ομάδων μαζί στα αποδυτήρια. Πρώτα ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν τους παρεμπόδισε κανείς".

Ερώτηση από μέλος της επιτροπής: "Τους πλησίασε κάποιος;".

Δημάτος: "Όχι...".

Δημάτος: "Ο Κομίνης από τα αποδυτήριά του βγήκε 1-2 λεπτά, εκεί ήταν πολλοί παράγοντες. Δεν έχω ακούσει σφύριγμα εγώ. Το μόνο που έχει ακουστεί ότι έχει σφυρίξει. Τον ρώτησα αν έχει σφυρίξει, μου είπε ότι ψάχνουν τον κύριο Λυσάνδρου".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ