STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι τρεις "Iron Man" του πρωταθλήματος

Οι τρεις "Iron Man" του πρωταθλήματος

Μόνο τρεις ποδοσφαιριστές κατάφεραν να μη χάσουν ούτε ένα ματς της Super League 2017-2018. Αγωνίστηκαν και στα 30 παιχνίδια και αποδείχθηκαν οι πιο "πιστοί στρατιώτες" των ομάδων τους. (PHOTOS)

Η Super League 2017-2018 ολοκληρώθηκε. Άλλοι ποδοσφαιριστές προκάλεσαν αίσθηση με τα γκολ που σημείωσαν, άλλοι με τις ασίστ που πραγματοποίησαν. Παρακολουθήσαμε όμορφες ντρίμπλες, τακουνάκια, σκληρά μαρκαρίσματα και αποβολές.

Δεν είναι εύκολο και σύνηθες να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που καταφέρνουν να αγωνιστούν σε όλα τα παιχνίδια των ομάδων τους σε μια σεζόν. Να μη χάσουν δηλαδή ούτε ένα! Αυτό πέτυχαν μόλις τρεις παίκτες στο πρωτάθλημα, η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή (7/5).

Κατέγραψαν 30 συμμετοχές και περισσότερα από 2.400 λεπτά συμμετοχής. Γιώργος Αθανασιάδης (Αστέρας Τρίπολης), Ρόμπιν Λουντ (Παναθηναϊκός) και Έρικ Γέντρισεκ (Ξάνθη) αποδείχθηκαν οι πιο... πιστοί ποδοσφαιριστές της Super League! Το Sport24.gr αναλύει τις τρεις περιπτώσεις:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Ο 25χρονος τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας. Κατέγραψε συνολικά 34 συμμετοχές, οι 30 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα. Μόνο σε ένα ματς υποχρεώθηκε να αντικατασταθεί. Με άλλα λόγια, 29 90λεπτα. Στο εντός έδρας νικηφόρο (4-0) ματς με τον Πλατανιά, έγινε αλλαγή στο 81'.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Αθανασιάδης EUROKINISSI SPORTS

Όχι γιατί τραυματίστηκε, αλλά διότι ο Σάββας Παντελίδης ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον 19χρονο Αντώνη Τσιφτσή, ο οποίος έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, ότι οι Αρκάδες είχαν την τέταρτη καλύτερη άμυνα, πίσω από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο Αθανασιάδης (2836 λεπτά συμμετοχής).

ΡΟΜΠΙΝ ΛΟΥΝΤ

Ο 25χρονος Φινλανδός μέσος φώναξε "παρών" σε όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Μέσα σε μια δύσκολη χρονιά με οικονομική δυσχέρεια και πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα για το "τριφύλλι", ο Σκανδιναβός όχι μόνο έπαιξε και στα 30 ματς, αλλά ήταν και ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες, αν όχι ο πολυτιμότερος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Λουντ EUROKINISSI SPORTS

Το κοντέρ έγραψε, ακόμα, πέντε γκολ και δύο ασίστ σε 2.507 λεπτά συμμετοχής. Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της σεζόν, στην εντός έδρας με την Ξάνθη, του δόθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Τιμής ένεκεν για όσα πρόσφερε στους "πράσινους" σε μια από τις δυσκολότερες αγωνιστικές περιόδους της ιστορίας των "πρασίνων".

ΕΡΙΚ ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ

Μπορεί το καλοκαίρι να ήταν ανέφικτο για την Ξάνθη να κρατήσει στο ρόστερ της τον ακριβό Χαμζά Γιουνές, ο οποίος έβαλε 20 γκολ, αλλά ο... διάδοχός του αποδείχθηκε λίρα εκατό. Ο Έρικ Γέντρισεκ έπαιξε σε όλα τα ματς των ακριτών, των οποίων ηγήθηκε στο σκοράρισμα χαρίζοντας βαθμούς (σημείωσε 11 γκολ στο πρωτάθλημα, 5ος σκόρερ πίσω από Πρίγιοβιτς, Ανσαριφάρντ, Κόντε και Μανιά).

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Γέντρισεκ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σλοβάκος με το πλούσιο βιογραφικό ήταν η καλύτερη μεταγραφή που ολοκλήρωσε το προηγούμενο καλοκαίρι η ομάδα της Θράκης. Συνολικά κατέγραψε 2.408 λεπτά συμμετοχής, με 17 90λεπτα. Ξέχωρα από το πόσο "πιστός στρατιώτης" υπήρξε για την Ξάνθη, έβαλε και ένα γκολ που δύσκολα θα ξεχαστεί, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια.

* Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς της Ξάνθης. Ο Σέρβος τερματοφύλακας ξεκίνησε βασικός την περασμένη Κυριακή (6/5) στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το οποίο διεκόπη στο 7' λόγω βροχής. Έτσι, κατέγραφε την 30ή του συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Την επομένη που συνεχίστηκε, ωστόσο, το παιχνίδι, θέση βασικού πήρε ο Γκαραβέλης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ