STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι ομάδες του Μάκη Ψωμιάδη

Οι ομάδες του Μάκη Ψωμιάδη
INTIME SPORTS

Ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης αποτελεί έναν από τους παλαιότερους διοικητικούς παράγοντες στο χώρο του Ελληνικού αθλητισμού με θητεία σε συνολικά 4 ποδοσφαιρικές ομάδες, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Από το 1988 μέχρι και σήμερα ο "Big Mak" απασχολεί τον αθλητικό Τύπο (όχι μόνο) της χώρας και το Sport24.gr με αφορμή την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Ηρακλής, παρουσιάζει με λίγα λόγια τη διαδρομή του μέσα στα χρόνια.

Το όνομα του έχει εμπλακεί πολλές φορές σε διάφορες "όμορφες" ιστορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού μπάσκετ, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιο, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Ο Μάκης Ψωμιάδης συνολικά πέρασε από τέσσερις ποδοσφαιρικές ΠΑΕ (Εθνικός Πειραιώς, ΑΕΚ, Ακράτητος, Νέα Καβάλα)αλλά και την Ερασιτεχνική της ΑΕΚ που ήταν η πρώτη απόπειρα στον Ελληνικό αθλητισμό.

Σε όλες αυτές τις ομάδες μετά και την απεμπλοκή του από αυτές, κανείς δεν λησμόνησε την εποχή Ψωμιάδη, αντιθέτως περισσότερο έκανε εχθρούς παρά φίλους, με το αποτέλεσμα για της ΠΑΕ να είναι καταστροφικό.

  1. 1988-1989: Ο Μάκης Ψωμιάδης ξεκινάει την εμπλοκή του στα αθλητικά σωματεία από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος. Πήρε τα σκήπτρα από τον αείμνηστο Τάκη Δημητρακόπουλο και ενώ έριξε πολλά λεφτά στην ομάδα μπάσκετ, στη συνέχεια τρέχανε και δεν φτάνανε για να μπαλώσουν τις τρύπες που άνοιξε. Πριν μπει στην ομάδα είχε γίνει πρωτοσέλιδο με την μεταγραφή του Νάσου Γαλακτερού με 170 εκ. δραχμές την οποία θα έκανε δωρεά στην ΑΕΚ και τον οποίο παίκτη είχε κλέψει μέσα από τα χέρια του Κοσκωτά. Ιστορίες πολλές και αμέτρητες, από επιταγές που αποτέλεσαν... ορεκτικό του κ. Ψωμιάδη μέχρι και την ιστορία του Αμερικανού παίκτη Βρέινς με τις σακούλες και τις μπανάνες (όπως ο ίδιος αποκάλυψε χρόνια μετά).

  2. 1999-2000: Μετά από αρκετών χρόνων διάλειμμα ο BIG MAK επιστρέφει, αυτή τη φορά στον Εθνικό Πειραιώς ο οποίος αγωνιζόταν στην Β' Εθνική. Η χρονιά ξεκίνησε με πολλά χαμόγελα και με πολλές μεταγραφές, μεταξύ των οποίων ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Άντον Ντόμπος. Ο Ρουμάνος αφού αγωνίστηκε για 25 λεπτά τον Οκτώβριο σηκώθηκε και έφυγε για άγνωστους λόγους. Η οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης του Εθνικού είχε ως αποτέλεσμα πολλούς παίκτες να φεύγουν και η ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Μόνο στον πρώτο γύρο άλλαξαν 4 προπονητές και τελικά ο αριθμός έκλεισε στους 5! Τελικά ο Εθνικός δεν γλύτωσε την Γ' Εθνική εκείνη τη χρονιά.

    Οι ομάδες του Μάκη Ψωμιάδη


  3. 2001-2004: Η τεράστια ιστορία με τον ομογενή μεγαλοεπιχειρηματία Αλεχάνδρο Σκλαβενίτη από το Μεξικό (που δεν έβρισκε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ούτε το FBI) τον οποίο παρουσίασε ο Μάκης Ψωμιάδης ως ενδιαφερόμενο για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Μάλιστα μαζί είχαν παρουσιάσει τον Φερνάντο Σάντος. Τελικά είχαμε αγορά της ΑΕΚ από την εταιρεία Ιppoventure (του Μάκη) από την ENIC. Στα τρία αυτά χρόνια είχαμε πολλά επεισόδια με απόκτηση του Γεωργάτου, επιστροφή του Μπάγεβιτς, περίπτωση Ζήκου και της ανανέωσης του και το "πρόβλημα" που δημιουργήθηκε στο αμάξι του, τον νεότερο (19 ετών) πρόεδρο στην ιστορία της ΑΕΚ Σταύρο Ψωμιάδη και άλλα πολλά. Πάντως, στην ΑΕΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο πετυχημένη περίοδο στην θητεία του ως διοικητικός παράγοντας καθώς έχασε ένα πρωτάθλημα σε ισοβαθμία και κατέκτησε ένα Κύπελλο.

    NewSports          17/6/2001
¦APOYªIAªH NEOY ¦PO¦ONHTH AEK ¼EPNANTO ªANTOª.
    NewSports 17/6/2001 ¦APOYªIAªH NEOY ¦PO¦ONHTH AEK ¼EPNANTO ªANTOª. INTIME SPORTS


  4. 2005-2006: Επόμενη στάση Ακράτητος. Ίσως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ψωμιάδη με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, καθώς απέτυχε να κρατήσει την ομάδα στην Α' Εθνική και η οποία υποβιβάστηκε αρχικά στη Β' και στη συνέχεια λόγω χρεών έπεσε στα ερασιτεχνικά και ουσιαστικά... εξαφανίστηκε από το χάρτη. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού είχε βγάλει τη διοίκηση της ΠΑΕ παράνομη λόγω Ψωμιάδη, αλλά τελικά έπεσε ένα πρόστιμο... 15.000 ευρώ και τέλος. Ιστορίες πολλές και περίεργες. Αμέτρητοι ξένοι (Έλληνας πρέπει να ήταν μόνο ο φροντιστής), φήμες για επεισόδιο με... ξύλο στον Ντουμιτρέσκου, για περίεργα ματς όπως η ήττα της ΑΕΚ με 3-2 και διάφορα άλλα.

  5. 2006-2011: Ανέλαβε την Καβάλα, απ' όπου και κατάγεται και αφού μετονομάστηκε σε Νέα Καβάλα λόγω χρεών, από την Γ' Εθνική την ανέβασε μέσα σε 3 χρόνια στην Superleague. Η αλήθεια είναι ότι έφτιαξε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες, αλλά και πάλι είχε τις ιστοριούλες του. Το 2008 για παράδειγμα επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την φήμη του προπονητοφάγου και αφού έφερε τον Μάουρερ, στη συνέχεια τον αντικατέστησε με τον Αναστόπουλο και στη συνέχεια με τον Παπακώστα. Φοβερή στιγμή και το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει ο Ονουάτσι, ο οποίος συνοδεία του κ. Μάκη, κατέθεσε τα χρήματα σε μοναστήρι!

  6. 2011: Ο Μάκης Ψωμιάδης εμπλέκεται στην επόμενη μέρα του Ηρακλή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι πολύ κοντά στην αγορά του "Γηραιού" τον οποίο φέρεται να οδηγεί στην παραμονή στην Superleague εμπλέκοντας και την Καβάλα. Πάντως, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ηρακλή ψήφισε υπέρ του Μάκη Ψωμιάδη και ήδη η πόρτα άνοιξε...

Τώρα ποιο θα είναι το μέλλον της Καβάλας... ειδικά με τα σενάρια που ακούγονται και τον τρόπο που θα γίνει η μετακίνηση του κ. Ψωμιάδη στον Ηρακλή, μάλλον δεν είναι και πολύ καλό. Ο κόσμος της Καβάλας ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες και είναι ένα ερωτηματικό εάν θα επαναληφθεί το σενάριο της "επόμενης μέρας" στις πρώην ομάδες του κ. Ψωμιάδη. Φυσικά, όλα αυτά εν μέσω Ελληνικού Calciopolis και πιθανή εμπλοκή του ιδιοκτήτη της Καβάλας!

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ