STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι λεπτομέρειες για την χρήση του VAR στη Super League

Οι λεπτομέρειες για την χρήση του VAR στη Super League

Έρχεται κλιμάκιο των FIFA και UEFA στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί την Πέμπτη (28/9) με την ΕΠΟ για όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με την χρήση του VAR. Παρών υπεύθυνος για το τεχνολογικό σκέλος, αλλά και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Η απόφαση για την έλευση του Video Assistant Referee στην Ελλάδα είναι ειλημμένη και δεν αποκλείεται στον β' γύρο του πρωταθλήματος να το δούμε να εφαρμόζεται και στη Super League Σουρωτή.

Τόσο οι διεθνείς συνομοσπονδίες και η ΕΠΟ, όσο και η Πολιτεία μέσω του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, είναι κάτι παραπάνω από θετικές στο να φέρουν το VAR και στην Ελλάδα, ώστε να περιοριστούν τα λάθη και να τεθεί στο περιθώριο η καχυποψία για τις διαιτησίες.

Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη (28/9) θα υπάρξει σχετική συνάντηση στο Πάρκο Γουδή, ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και να πέσουν στο τραπέζι όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην πράξη. Δεν είναι κάτι εύκολο και απλό, γι' αυτό και απαιτείται σχέδιο, συζήτηση και λεπτομερής καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν.

Άνθρωποι της FIFA και της UEFA έρχονται την Τετάρτη (27/9) στην Ελλάδα, προκειμένου μια ημέρα μετά να συμμετάσχουν στην συνάντηση με την ΕΠΟ, ενώ το παρών θα δώσει και ο Γιώργος Βασιλειάδης, ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση για το τι θα αποφασιστεί. Ο ίδιος είναι υπέρ του VAR και γι' αυτό με την παρουσία του θέλει να δείξει ότι στηρίζει την προσπάθεια που θα γίνει.

FILE - In this July 11, 2017, still image from video, review screens are displayed before a video replay soccer scrimmage in Park City, Utah. Major League Soccers implementation of video replay got use its first weekend, as fans and other leagues around the world were watching to see how it would go. (AP Photo/Rick Bowmer, File)
FILE - In this July 11, 2017, still image from video, review screens are displayed before a video replay soccer scrimmage in Park City, Utah. Major League Soccers implementation of video replay got use its first weekend, as fans and other leagues around the world were watching to see how it would go. (AP Photo/Rick Bowmer, File) AP PHOTO/RICK BOWMER

Στην συνάντηση θα βρίσκεται και υπεύθυνος για το τεχνολογικό κομμάτι (με εμπειρία και στην τοποθέτησή του σε άλλα πρωταθλήματα), ώστε να μιλήσει για πιο τεχνικά ζητήματα γύρω από το VAR, την εγκατάστασή του στα ελληνικά γήπεδα, το συνολικό κόστος του και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Με λίγα λόγια, θα συζητηθούν όλα τα επιμέρους ζητήματα γύρω από το Video Assistant Referee, το οποίο ήδη εφαρμόζεται σε αρκετά πρωταθλήματα της Ευρώπης και σε κάποιες άλλες εθνικές διοργανώσεις.

Θα αποσαφηνιστούν πολλά πράγματα και το όποιο πέπλο μυστηρίου υπάρχει, θα ξεκαθαριστεί. Φυσικά, θα πρέπει να δούμε αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και με ποιο τρόπο θα τοποθετηθεί το σύστημα στα γήπεδα που φαντάζουν προβληματικά αυτή την στιγμή.

Εν αναμονή της συνάντησης, λοιπόν και των αποφάσεων που θα παρθούν...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ