STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι επτά μεταγραφές στην "παράταση" των ελεύθερων

Celtic's Anthiny Stokes, celebrates his goal during their Europa League group I soccer match against Renne at Celtic Park, Glasgow, Scotland, Thursday Nov. 3, 2011. (AP Photo/Scott Heppell)
Σέλτικ (AP Photo/Scott Heppell) ASSOCIATED PRESS

Έξι από τις 16 ομάδες της Super League απέκτησαν ποδοσφαιριστές στην έξτρα μεταγραφική περίοδο των ελεύθερων παικτών. Θυμηθείτε τους επτά καινούριους παίκτες.

Οι ελληνικές ομάδες είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν ελεύθερους παίκτες μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. Αυτές οι εννέα ημέρες μετά το τέλος Ιανουαρίου ήταν η έξτρα μεταγραφική περίοδος των ελεύθερων παικτών. Από τις 16 ομάδες της Super League Σουρωτή, έξι ήταν αυτές που έσπευσαν να προχωρήσουν σε προσθήκες.

Πρόκειται για τις ΑΕΛ, Απόλλωνα Σμύρνης, Κέρκυρα, Λαμία, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι υπόλοιπες δεν μπήκαν καν στη διαδικασία κινήσεων ενίσχυσης, είτε γιατί οι συζητήσεις δεν απέδωσαν καρπούς, είτε διότι δεν βρέθηκε κάτι αξιόλογο κατά την κρίση τους στην αγορά.

Φυσικά πρέπει να πούμε ότι και μέσα στον Ιανουάριο οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που υπέγραψαν, ελεύθεροι ήταν. Άλλωστε το φαινόμενο να αγοράζουν παίκτες οι ελληνικές ομάδες, σπανίζει. Ας δούμε μία - μία τις περιπτώσεις των ελεύθερων του Φεβρουαρίου...

ΑΕΛ

Η ΑΕΛ έψαχνε για δεξιό οπισθοφύλακα και τελικά απέκτησε τερματοφύλακα. Δεν προχώρησε η περίπτωση του Γκαμπονέζου Ν' Ντονγκ και τελικά η μοναδική προσθήκη ήταν του γκολκίπερ Γεννάδιου Ξενοδόχοφ. O 30χρονος το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΛ, τον Δεκέμβρη υπέγραψε στη Μάδεργουελ και στις 15 Γενάρη ολοκληρώθηκε η παρουσία του στη σκωτσέζικη ομάδα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο Απόλλων Σμύρνης "καιγόταν" για φορ και βρήκε περίπτωση που βάσει βιογραφικού θεωρείται εξαιρετική. Ο 29χρονος Ιρλανδός Άντονι Στόουκς (κεντρική φωτ.) έμεινε ελεύθερος από τη σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν. Εφέτος μετρά 21 εμφανίσεις (1.716 λεπτά), έχει σκοράρει 11 γκολ και έχει 4 ασίστ. Εχει παίξει και σε Falkirk, Sunderland, Sheffield United, Crystal Palace, Celtic, και Blackburn Rovers. Είναι 9 φορές διεθνής με την Ιρλανδία,

ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα μέσα στον Φεβρουάριο ανακοίνωσε τρεις παίκτες: Νίκολα Λέκοβιτς, Λορέντσο Μενικάλι και Εμάνουελ Μένσα. Μία, ωστόσο, συγκαταλέγεται στην περίοδο των ελεύθερων, αυτή του τελευταίου. Οι δύο πρώτοι είχαν υπογράψει από τις 31 Ιανουαρίου. Ο Γκανέζος, που άφησε τον Ατρόμητο, υπέγραψε στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΛΑΜΙΑ

Τέλη Ιανουαρίου υποστήριζαν στη Λαμία ότι δεν θα πάνε για άλλο παίκτη. Τελικά την Κυριακή (11/2) ανακοίνωσαν την απόκτηση των Σελίμ Μπεν Τζεμιά και Ντέιβιντ Άντρονικ. Προφανώς και αμφότεροι είχαν υπογράψει έως τις 9 Φεβρουαρίου. Ο πρώτος 29χρονος (29/1/1989) διεθνής Τυνήσιος στόπερ και ο δεύτερος 22χρονος (9/4/1995) Μολδαβός αμυντικός χαφ.

Οι επτά μεταγραφές στην "παράταση" των ελεύθερων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μετά την απόκτηση δύο Βραζιλιάνων τον Ιανουάριο, ο Παναιτωλικός πήρε και Αργεντινό μέσο. Στις 5 Φεβρουαρίου οι Αγρινιώτες επισημοποίησαν τη συμφωνία τους με τον 23χρονο Κέβιν Ιταμπέλ, ο οποίος έπαιζε μέχρι πρότινος στην Ferro Carril Oeste, ομάδα δεύτερης κατηγορίας Αργεντινής. Έχει περάσει και από Τίγκρε - Ατλέτικο Ραφαέλα.

Οι επτά μεταγραφές στην "παράταση" των ελεύθερων

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ο ΠΑΣ Γιάννινα ενέταξε στο δυναμικό του τον 27χρονο Σουηδό επιθετικό, Φίλιπ Χέλκβιστ. Μέχρι πρότινος ο Σκανδιναβός έπαιζε στην Κάλμαρ, ομάδα της πατρίδας του (9 συμμετοχές, 1 γκολ). Παλαιότερα έχει παίξει σε Τζουργκάρντεν, Βάσαλουντ, Ασιρίσκα, Νόισταντ (Αυστρία), Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία).

Οι επτά μεταγραφές στην "παράταση" των ελεύθερων
Χέλκβιστ
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ