STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι αποφασισμένοι και η... αναποφάσιστη

Οι αποφασισμένοι και η... αναποφάσιστη

Το σχόλιο του Γιάννη Σερέτη στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" στον Sport24 Radio 103,3 για την "συμμαχία" των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και πώς αυτή μπορεί να αμφισβητηθεί εξαιτίας της στάσης της "Ένωσης".

Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τα σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, που διακόπηκε από τον διαιτητή, Ανδρέα Παππά, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να ολοκληρωθεί.

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση στα άκρα. Μπροστά στην αλλαγή που επιθυμούν να υπάρξει στην ηγεσία της ΕΠΟ, δεν θα είχαν πρόβλημα να έχουν και μεγάλος κόστος με το να πάρουν τις ομάδες τους και να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα. Αυτό το κόστος δεν ήταν διατεθειμένη να το πάρει η ΑΕΚ, η οποία είναι πολύ πιο κοντά στις απόψεις του Σταύρου Κοντονή σε σχέση με τους άλλους δυο της "τρόικας". Ναι μεν θέλει δραστικά μέτρα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά εκείνο που ξεκαθαρίζουν οι άνθρωποί της είναι πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να απειλήσει με καμία αποχώρηση από καμία διοργάνωση.

Ο Γιάννης Σερέτης, στο τελευταίο άρθρο του στο Sport24.gr έγραψε το εξής σε υστερόγραφό του: "Ας κρατήσουμε σε μια άκρη του μυαλού μας την ατάκα της πηγής, να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί μελλοντικά: «Αν μετά από καιρό αντιληφθούμε ότι έχει «σπάσει» η «συμμαχία των τριών», αυτό θα έχει συμβεί το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή μετά την απόφαση Κοντονή. Και θα έχει σπάσει λόγω ΑΕΚ». Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς".

Για το θέμα αυτό, ο Γιάννης Σερέτης αναφέρθηκε και στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" στον Sport24 Radio 103,3, κάνοντας μια εισαγωγή και λέγοντας πως "βρισκόμαστε στα μεθεόρτια μιας ιστορικής απόφασης. Πριν από 50 χρόνια για τελευταία φορά δεν είχε διεξαχθεί τελικός Κυπέλλου, μάλλον είχε διακοπεί ο τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Πέρασαν 50 χρόνια, ήρθε χθες η απόφαση του Σταύρου Κοντονή για τη ματαίωση της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας. Υπάρχουν πολλές φήμες, σύμφωνα με τις οποίες σκέφτεται σοβαρά με το πρώτο περιστατικό που θα συμβεί μέχρι τη λήξη της φετινής σεζόν, θα διακόψει και το πρωτάθλημα. Εγώ δεν τις συμμερίζομαι αυτές τις φήμες περί διακοπής του πρωταθλήματος. Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο και υπάρχουν και νομικά κολλήματα σε αυτό το πλαίσιο".

Συνεχίζοντας, διευκρίνισε για την διάσταση απόψεων ανάμεσα στην ΑΕΚ και στους Παναθηναϊκό - ΠΑΟΚ: "Υπάρχουν αρκετές διεργασίες και στην τριάδα ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ. Υπήρχε κοινή γραμμή Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, όπου και ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν διατεθειμένοι να πάρουν τις ομάδες τους και να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα. Να πάρουν αυτό το κόστος. Δεν ήταν διατεθειμένη να το κάνει αυτό η ΑΕΚ και μιλάμε για κόστος στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που θα ήταν ποιο; Εκτός από τις παρενέργειες τις εσωτερικές σε επίπεδο προπονητών, παικτών ή οπαδών, θα είχαν κόστος και στην Ευρώπη, διότι με την αφαίρεση βαθμών σε κάθε ματς που δεν συμμετείχαν, ουσιαστικά θα τερμάτιζαν στη μέση της βαθμολογίας, δεν θα έβγαιναν στα πλέι οφ και δεν θα έβγαιναν και στην Ευρώπη (σ.σ αν μια ομάδα δεν αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος, τερματίζει τελευταία και υποβιβάζεται, όπως συνέβη πέρυσι με τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ επί παραδείγματι).

Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρχαν αντιθέσεις από την πλευρά της ΑΕΚ, η οποία ΑΕΚ βεβαίως μπορεί να νιώθει 'αδικημένη', διότι από τους τρεις ήταν η μόνη που συμμετείχε στο Κύπελλο και θα είχε την ευκαιρία επομένως να το διεκδικήσει αν προκρινόταν επί του Ατρομήτου και αν επικρατούσε επί του Ολυμπιακού στον τελικό. Ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ είναι εκτός Κυπέλλου, δεν έχουν κόστος δηλαδή αυτοί οι δυο την απόφαση του Κοντονή. Επικοινωνιακά η ΑΕΚ έδειξε κότσια και ότι 'εγώ ήμουν με τον Κοντονή από την αρχή', ότι στηρίζει κάθε απόφαση που θα έπαιρνε ο Κοντονής. Γενικά η ΑΕΚ είναι πολύ πιο κοντά στις απόψεις Κοντονή αυτή την στιγμή συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ".

Το γήπεδο της ΑΕΚ και οι διεργασίες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Αρναούτογλου στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι", στον Sport24 Radio 103,3 ένας από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ διστάζει προς το παρόν να "συνταχθεί" με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για αποχώρηση από το πρωτάθλημα ή για άσκηση πίεσης προς τη διακοπή του πρωταθλήματος είναι ότι θέλει να διατηρήσει τις ισορροπίες με την κυβέρνηση για το θέμα του γηπέδου της. Θέμα στο οποίο έχει συναντήσει πάμπολλα εμπόδια μέχρι στιγμής, παρότι θεωρητικά βρίσκεται στην τελική ευθεία πλέον.

Οι διεργασίες, πάντως, μεταξύ των διοικούντων ΑΕΚ - Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, συνεχίζονται. Ακόμη κι αν παρουσιάζονται διαφωνίες μεταξύ τους για την στρατηγική τους. Είναι πολύ πιθανό σήμερα (4/3) να υπάρξει επικοινωνία ή και συνάντηση Μελισσανίδη - Αλαφούζου, ενώ ανοιχτή γραμμή υπάρχει ασφαλώς και με τον Ιβάν Σαββίδη και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ. Δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις καθώς οι τρεις ΠΑΕ έχουν αρκετές κοινές συνισταμένες και θεωρούν κατάλληλη τη στιγμή για άσκηση πίεσης προς Κυβέρνηση και ΕΠΟ με στόχο αυτό που αποκαλούν "κάθαρση" στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ