STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι 43 "παρθένοι"

Οι 43 "παρθένοι"

Η ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής της Super League βρίσκει 43 νεοαποκτηθέντες να μην έχουν καταγράψει ούτε λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Το Sport24.gr τους ξεδιάλεξε και αναλύει τι ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Η Super League διεκόπη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε εξαιτίας των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Έχουν ήδη γίνει έξι "στροφές", έχουν συμπληρωθεί 540 αγωνιστικά λεπτά. Και όμως, δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και που ακόμα δεν έχουν καταγράψει ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα.

Το Sport24.gr "μελέτησε" τι έχει συμβεί σε κάθε ομάδα από τις 16 που μετέχουν στη Super League και σε όλες, πλην του Ηρακλή, υπάρχουν νεοαποκτηθέντες που δεν έχουν "ιδρώσει" τη νέα τους φανέλα. Μόνο στον Γηραιό έχουν παίξει όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα.

Ο Πανιώνιος σε πρώτη φάση (πήρε πολλούς νεαρούς) και ο Ολυμπιακός σε δεύτερη μετρούν τους περισσότερους "νέους" που δεν έχουν ριχτεί στη "μάχη" του εφετινού... Μαραθωνίου. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι έχει συμβεί σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

ΑΕΚ

1. Θέσαρ Άρθο: Πριν υπογράψει είχε χαρακτηρήσει όνειρο το ενδεχόμενο να παίξει στην ΑΕΚ. Ήρθε, έγινε παίκτης της "Ένωσης", αλλά έως σήμερα δεν έχει παίξει ούτε λεπτό ο Ισπανός στόπερ. Δεν έχει κάνει "κλικ" στον Δέλλα.

2. Κυριάκος Ανδρεόπουλος: Ο 21 ετών μεσοαμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Κέρκυρα. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι μπορεί να αγωνιστεί, ενώ δεν μπαίνει ούτε στις αποστολές των παιχνιδιών της ΑΕΚ.

3. Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Ο 23χρονος μπακ - χαφ το "παλεύει" στις προπονήσεις, έχει ενσωματωθεί σε ορισμένες από τις αποστολές των αγώνων της Super League και περιμένει την ευκαιρία του από τον προπονητή.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

1. Λίμα Ντουντού: Ο 26χρονος Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, αλλά δεν έχει πείσει κανέναν στον Αστέρα Τρίπολης για την αξία του. Δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα επίσημο ματς ο τέως παίκτης της Σάο Μπερνάρντο.

2. Κουατέ Γουάτο: Ο 19χρονος Καμερουνέζος αμυντικός χαφ, που έχει πορτογαλική υπηκοότητα, ήταν το έβδομο φετινό απόκτημα του Αστέρα, με φόντο το μέλλον. Στην παρούσα φάση δεν έχει θέση στην πρώτη ομάδα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

1. Μπόρισλαβ Στόιτσεφ: Ο 29χρονος Βούλγαρος στόπερ πήγε στον Ατρόμητο τη μέρα που εξέπνεε η προθεσμία απόκτησης ελεύθερων παικτών, για να καλυφθεί το κενό του τραυματία Εμπόου. Δεν έχει παρουσιαστεί ανάγκη να παίξει.

ΒΕΡΟΙΑ

1. Ανέστης Καρακώστας: Ο 24χρονος μεσοαμυντικός παίζει σε μια θέση όπου στη Βέροια υπάρχει υπεροπλία. Ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να καταγράψει συμμετοχή. Έχει υπογράψει για τρία χρόνια.

ΗΡΑΚΛΗΣ

-

ΚΑΛΛΟΝΗ

1. Τάκης Σπυρόπουλος: Υπέγραψε στην Καλλονή 2-3 μέρες προτού διεξαχθεί η 3η αγωνιστική της Super League. Έχουν μεσολαβήσει άλλες τρεις, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο 23χρονος τέως δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού.

2. Δημήτρης Ουνγιαλίδης: Τέλη Αυγούστου αποκτήθηκε ο 21 ετών αριστερός μπακ. Ο Θαλής Θεοδωρίδης προτιμά τη σίγουρη λύση του Κρολ, ενώ και η απόκτηση του Γιορέντε καθιστά ακόμα πιο δύσκολα τα δεδομένα για το νεαρό.

3. Μιχάλης Χατζηδημητρίου: "Αν δεν τον κλείναμε νωρίς θα μας τον έπαιρνε άλλη ομάδα με τους ίδιους στόχους" ελεγαν στην Καλλονή για τον 20χρονο τέως μέσο του Εθνικού Σερρών, που δεν έχει δώσει ακόμα επίσημο ματς.

4. Πολ Γουερέ Οόκο: Ο 22χρονος Κενυάτης εξτρέμ πήγε στη Λέσβο, υπέγραψε, μπήκε σε αποστολή της ΑΕΛΚ, χωρίς όμως να παίξει. Από αρχές Σεπτεμβρίου είναι καθηλωμένος στη χώρα του λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

5. Αλέξανδρος Χιντασέλι: Αποκτήθηκε την ίδια μέρα με τον Γουερέ. Ο 21 ετών μεσοεπιθετικός δεν έχει καταφέρει να παίξει στη Super League. Αν το κάνει θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

1. Κώστας Μανωλάς: Ο 22χρονος αριστερός μπακ έφυγε από την Κέρκυρα, που αποβλήθηκε από τη Super League, και υπέγραψε στον Λεβαδειακό. Η σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Κάρλος Μιλιάζες τον καθηλώνει στον πάγκο.

2. Βαλερί Ντομοβτσίσκι: Ο διεθνής Βούλγαρος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο γαστροκνήμιο πάνω που ήταν κοντά στο ντεμπούτο του. Ο 29χρονος δεν θα αργήσει να παίξει, μια και τα προσόντα του είναι αδιαμφισβήτητα.

3. Σιαρχέι Βερέμκο: Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του νεαρού Παναγιώτη Τσιντώτα στα παιχνίδια της Super League αφήνουν στον πάγκο τον διεθνή Λευκορώσο γκολκίπερ. Ο 32χρονος περιμένει να δει πότε θα κάνει ντεμπούτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1. Άλαν Πουλίδο: Ο 24χρονος Μεξικανός επιθετικός δεν έχει φορέσει ούτε λεπτό την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Αρχές Σεπτεμβρίου το CAS δικαίωσε την Τίγκρες, την τέως ομάδα του, με την οποία βρέθηκε σε δικαστική διαμάχη.

2. Δημήτρης Γούτας: Ο 21 ετών νεαρός κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε από την Ξάνθη, αλλά υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς προσαγωγούς στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να μείνει για καιρό εκτός δράσης.

3. Μοχάμεντ Μπεν: Τον περασμένο Μάιο, ενώ είχε ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό, υπέστη ρήξη χιαστών στη Βέροια. Σιγά, σιγά επανέρχεται σε φουλ ρυθμούς ο 26χρονος αριστεροπόδαρος Γάλλος μεσοεπιθετικός.

4. Φάνης Τζανδάρης: Ο 22χρονος τέως μέσος του ΠΑΟΚ αδυνατεί να βρει θέση στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, όπου υπάρχουν αναντικατάστατοι παίκτες. Δύσκολα θα καταγράψει αρκετές επίσημες συμμετοχές.

5. Γιάννης Γιαννιώτας: Έπειτα από μια εξαιρετική χρονιά στον Αστέρα Τρίπολης, υπέγραψε στους Πειραιώτες. Έχει "μπροστά" του παίκτες, τους οποίους τους εμπιστεύεται περισσότερο ο Σίλβα (Ερνάνι, Πάρντο, Σεμπά, Ντουρμάζ).

6. Στέφανος Καπίνο: Ερχόμενος στον Ολυμπιακό γνώριζε ότι με την παρουσία του Ρομπέρτο δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει φανέλα βασικού. Ευκαιρίες θα πάρει κατά τα φαινόμενα στον θεσμό του Κυπέλλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

1. Μάικλ Εσιέν: Η σπουδαιότερη μεταγραφή που έκανε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός παραμένει στα πιτς. Στην αρχή δεν ήταν έτοιμος να ριχτεί στη "μάχη" και ακολούθως αντιμετώπισε ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα.

2. Γενς Βέμερ: Ο 30χρονος Γερμανός δεξιός μπακ χτύπησε στη μύτη στο εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς με την Γκαμπάλα. Εν συνεχεία τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να μην έχει ντεμπουτάρει στη Super League.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

1. Βόουτερ Κόρστιενς: Ο Βέλγος στόπερ ακολούθησε την αποστολή του Παναιτωλικού σε φιλικό στην Κέρκυρα. Στην ατομική προπόνηση στο νησί του Ιονίου υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο και από τότε το πάει συντηρητικά.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

1. Βασίλης Γαβριηλίδης: Μέσα Ιουλίου ο 23χρονος μέσος υπέστη κάταγμα στο τρίτο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού και στα μέσα Σεπτεμβρίου κατάφερε να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς. Προσπαθεί να βρει τα πατήματά του.

2. Μαυρουδής Μπουγαΐδης: Ο 22χρονος αμυντικός μπαίνει στις αποστολές του Πανθρακικού, αλλά δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι, παρά μόνο στα φιλικά που έχουν δοθεί. Δεν είναι στις πρώτες επιλογές του προπονητή.

3. Νέστωρας Γκέκας: Ο 20χρονος Έλληνας γκολκίπερ αποκτήθηκε για το μέλλον. Ο Γιώργος Αθανασιάδης είναι η πρώτη επιλογή και τον ακολουθεί ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Είναι με άλλα λόγια η τρίτη επιλογή στους Θρακιώτες.

4. Σάββας Μουδούρογλου: Ο 24χρονος επιθετικός έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στα φιλικά που έχει δώσει η ομάδα της Κομοτηνής. Σε αποστολές έχει συμπεριληφθεί, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του στη Super League.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

1. Βασίλης Πατσατζόγλου: Στην ίδια θέση που παίζει αγωνίζονται και οι Κόρμπος, Σιώπης και Μητρόπουλος, οι οποίοι είναι αυτοί που επιλέγονται κυρίως από τον Ουζουνίδη. Αργά ή γρήγορα θα πάρει και αυτός την ευκαιρία του.

2. Σωκράτης Διούδης: Έφυγε από τη Μπριζ για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να πάρει παιχνίδια, αλλά ο βασικός τερματοφύλακας του Πανιωνίου είναι εφέτος, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, ο Νίκος Παπαδόπουλος.

3. Ανδρέας Γιαννιώτης: Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά γκολκίπερ δεν αλλάζει εύκολα ο Ουζουνίδης. Καλός τερματοφύλακας, όπως και ο Διούδης, αλλά ο Παπαδόπουλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη για να παίζει βασικός.

Κώστας Βλάχος, Γιώργος Μπλέτσας, Σταύρος Μήτκας, Ηλίας Πολίμος: Όλοι τους πιτσιρικάδες. Αποκτήθηκαν από τον Πανιώνιο με φόντο το μέλλον. Τους πιστεύουν στη Νέα Σμύρνη και ίσως πάρουν χρόνο στο Κύπελλο.

ΠΑΟΚ

1. Χάρης Χαρίσης: Ο 20χρονος μέσος αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά το επίπεδο στον ΠΑΟΚ είναι αρκετά υψηλότερο και δεν έχει καταφέρει να κάνει ντεμπούτο. Στο Κύπελλο ίσως να χρησιμοποιηθεί από τον Ίγκορ Τούντορ.

2. Νίκος Κοροβέσης: Ακριβώς ίδια περίπτωση με τον Χαρίση. Και αυτός από τον ΠΑΣ στον ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός περιμένει την ευκαιρία του από τον Κροάτη τεχνικό. Δεν έχει παίξει καθόλου στη Super League.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

1. Κώστας Περιστερίδης: Ο Μάρκος Βελλίδης συνεχίζει με φόρα από πέρυσι. Ο Καστοριανός δεν το... κουνάει από το βασικό σχήμα και έτσι ο 24χρονος Περιστερίδης, που πήγε στους Ηπειρώτες από τον Πλατανιά, μένει στον πάγκο.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

1. Ταουόνγκα Τσιμόντζι: Άλλο Football League, άλλο Super League. Αυτό αποδεικνύεται στην περίπτωση του 27χρονου μέσου από το Μαλάουι, που προέρχεται από τον Ηρακλή Ψαχνών, όπου έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις.

SKODA ΞΑΝΘΗ

1. Έλτον ντα Σίλβα: Ο 29χρονος Βραζιλιάνος μέσος δεν έχει πείσει πως μπορεί να αντικαταστήσει τους Παπαστεριανό - Λουσέρο - Βασιλακάκη. Ο Λουτσέσκου τον γνώριζε από τη Ρουμανία, αλλά ακόμα να του δώσει την ευκαιρία.

2. Τόμισλαβ Τόμιτς: Ό,τι ισχύει για τον Ντα Σίλβα ισχύει και για τον Τόμιτς. Ο υψηλόσωμος χαφ δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ρουμάνο προπονητή του, ο οποίος άλλωστε έχει αποδειχθεί " εχθρός του rotation".

3. Πάβολ Φάρκας: Ο 30χρονος Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός είναι δεύτερη λύση, πίσω από Φλίσκα, Καρυπίδη και Λισγάρα. Αναμένεται ωστόσο να πάρει τις ευκαιρίες του στο Κύπελλο ή αν καταστεί ανάγκη και στη Super League.

4. Γιάννης Ζαραδούκας: Ο Φερνάντο Γουάλας δεν έχει χάσει ούτε λεπτό συμμετοχής στη Super League και ως εκ τούτου ο Έλληνας αριστερός μπακ δεν έχει μπορέσει να κάνει ντεμπούτο. Ο Βραζιλιάνος είναι η πρώτη επιλογή.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ