STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: "Ζωντανός" για παραμονή με Βαζ

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ του Ρικάρντο Βαζ κι έμεινε "ζωντανός" στη μάχη της παραμονής στη SuperLeague. Μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τους 13ους Ηπειρώτες, αύξησε στους πέντε από τον 15ο Λεβαδειακό.

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα για την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Super League και υπό καταρρακτώδη βροχή στο Ηράκλειο πανηγύρισε τη νίκη (1-0), δεύτερη διαδοχική εντός έδρας, βάζοντας παράλληλα τέλος στο αήττητο σερί τεσσάρων ματς των Ηπειρωτών.

Ο Ρικάρντο Βαζ έκρινε το ματς, καθώς το γκολ που πέτυχε στο 20ό λεπτό ήταν και το μοναδικό του ματς. Έτσι ο ΟΦΗ έμεινε "ζωντανός" στη μάχη της παραμονής, μείωσε στον ένα βαθμό από τους 13ους Ηπειρώτες, αύξησε στους πέντε από τον 15ο Λεβαδειακό.

Με βάση την αναδιάρθρωση - αν κι επικρατεί μπάχαλο σχετικά με την εφαρμογή της - η 14η, 15η και 16η θέση οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία, η 13η σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Ο ΟΦΗ μετά το σημερινό ματς πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον Παναθηναϊκό, υποδέχεται τον Αστέρα και πηγαίνει στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το Ηράκλειο, υποδέχεται τον Αστέρα, πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για να παίξει με τον Πανιώνιο και υποδέχεται στους Ζωσιμάδες τον ΠΑΟΚ. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖ(ΕΙ) ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΤΣ

Ο Ρικάρντο Βαζ ήλθε στην Ελλάδα στην παρελθούσα (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο, ορμώμενος από τη Ρεόυς μετά τη διάλυση της καταλανικής ομάδας και την απόσυρσή της από τη δεύτερη κατηγορία. Η προσαρμογή όχι και τόσο αυτονόητα εύκολη. Πρώτη φορά εκτός Ιβηρικής, σε μια ξένη χώρα, με ξένη γλώσσα, σε μια ομάδα με ιδιαίτερες συνθήκες (να παλεύει για την παραμονή της).

Μάλιστα, στο ματς με τη Λαμία στις 18 Φεβρουαρίου έχασε μια σπουδαία - όσο κι ανεπανάληπτη - ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ. Δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο. Τελικά η ομάδα του Ηρακλείου γνώρισε οδυνηρή ήττα σε εκείνο το ματς από την ομάδα της Φθιώτιδας, αδυνατώντας να βάλει φρένο στην κατηφόρα.

Ο Βαζ δέχθηκε πολλή κριτική για εκείνη την ευκαιρία μέσα σε ένα γενικότερα βαρύ κλίμα για την ομάδα. Κι όμως κατάφερε να πάρει μπρος στην πιο κρίσιμη στιγμή. Σκόραρε την προηγούμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και την ήττα (3-1) από τον Άρη.

Κι αν αυτό δεν είχε αντίκρισμα, το σημερινό είχε και παρα... είχε. Άνοιξε το σκορ είκοσι λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. O Μπράουν έκανε το γύρισμα στα τυφλά, ο Βαζ βρέθηκε δεξιά εντός περιοχής του ΠΑΣ, κοντρόλαρε την μπάλα, την έφερε στο καλό του (αριστερό) πόδι, απέφυγε τον Σεργκελασβίλι και με εξαιρετικό σουτ (αλλά και τη βοήθεια της κόντρας στο πόδι του Γεωργιανού) νίκησε τον Βελλίδη. Ήταν το μοναδικό γκολ του ματς, αξίας τριπόντου.

2. ΚΡΙ(Ζ)ΜΑ(Ν), ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΚΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με τη νίκη (0-2) από τη Βοιωτία στο προηγούμενο ματς με τον Λεβαδειακό και διεύρυνε την απόσταση από τον ΟΦΗ στους τέσσερις βαθμούς. Το Σάββατο το απόγευμα ήθελε τουλάχιστον να μη γνωρίσει την ήττα.

Δεν έπεισε σε κανένα σημείο του ματς ότι άξιζε να φύγει με το βαθμό ή τους τρεις βαθμούς από την Κρήτη. Μόνον ο Σάντι Κρίζμαν προσπαθούσε να πετύχει κάτι καλό. Αλλά, έμοιαζε να παλεύει μόνος του. Ο Κροάτης δεν είχε συμπαράσταση από τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Γιώργος Παμλίδης δεν βοήθησε όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ο Δημήτρης Μάνος μάλλον πέρασε πολύ αργά στον αγωνιστικό χώρο. Αν "έχυσε την καρδάρα με το γάλα" ή όχι, θα φανεί στο σύντομο μέλλον...

3. ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΝΤΕΚΝΩΝ

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κρητικός τεχνικός των Ηπειρωτών γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς των γηπεδούχων και αφού ανταπέδωσε το χειροκρότημα, δεν έκρυψε τη συγκίνηση που ένιωσε.

Ο 60χρονος κόουτς, με καταγωγή από το Πέραμα Ρεθύμνου, πέρασε από τον ΟΦΗ τη σεζόν 2012-2013, όταν σε 15 παιχνίδια είχε απολογισμό 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες.

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: "Ζωντανός" για παραμονή με Βαζ

Ο Πετράκης βρίσκεται στον πάγκο του ΠΑΣ από τη σεζόν 2013-2014 και αποτελεί τον μακροβιότερο εν ενεργεία τεχνικό της Super League. Η φετινή είναι με άλλα λόγια η έκτη του σεζόν στην ομάδα των Ιωαννίνων.

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας, Χρυσούλα Κουρομπύλια

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα):Σωτηρίου, Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νάστος, Νέιρα, Βαζ (89' Σασί), Φερέιρα Σόουζα (83' Κουτσιανικούλης), Γιακουμάκης (85' Βουό).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας (79' Αποστολόπουλος), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Σεργκελασβίλι, Γιάκος (55' Παμλίδης), Νικολιάς, Πάντελιτς, Αθανασιάδης (75' Μάνος), Κρίζμαν.

Γκολ: 20' Βαζ

Κάρτες: 57' Μεγιάδο, 86' Βαζ / 50' Σεργκελασβίλι, 58' Πάντελιτς, 61' Νικολιάς, 70' Αθανασιάδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ