STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 2-2: Γκέλα στο Γεντί Κουλέ για τον Δικέφαλο

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο "Θ. Βαρδινογιάννης", ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή, αλλά ο νεαρός Ιωάννης Μιχαηλίδης με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 76' έδωσε το βαθμό για την ομάδα του (2-2). Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες λόγω των αποβολών των Κουτρουμπή (59') και Εσίτι (81').

Σε ένα τρομερό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 για την 6η αγωνιστική των playoffs. Ένα αποτέλεσμα που δεν άφησε ικανοποιημένος καμία εκ των δύο ομάδων και ειδικά τον Δικέφαλο, αφού σε περίπτωση που η ΑΕΚ νικήσει τον Άρη, θα ξεφύγει δύο βαθμούς στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αλλά οι Κρητικοί έκαναν μεγάλη ανατροπή πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με τους Νέιρα (18') και ΦιγκεΪρέδο (43'). Ωστόσο, ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιωάννη Μιχαηλίδη στο 76ο λεπτό, έσωσε το βαθμό για την ομάδα για τον Δικέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες των αποβολών των Κουτρουμπή (59') και Εσίτι (81').

1. ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΙΜΟ ΚΑΙ ΦΕΡΕΪΡΑ

Ο Γιώργος Σίμος προχώρησε σε επτά αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού οι μοναδικοί που πήραν φανέλα βασικού και κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν οι Νίκος Μαρινάκης, Γιώργος Κουτρουμπής, Νίκος Κοροβέσης και Πασχάλης Στάικος. Παράλληλα, ο νεαρός τεχνικός διατήρησε το 5-4-1, όπως και στο παιχνίδι με τους "ερυθρολεύκους", αφού οι απουσίες στα εξτρέμ δεν του επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει το αγαπημένο του, 4-2-3-1.

Στον αντίποδα, ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε τρεις αλλαγές, με τον Ροντρίγκο να προτιμάται από τον Λέο Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ντιεγκο Μπίσεσβαρ να επιλέγεται πίσω από τον Κάρολ Σβιντέρσκι, ενώ στο αρχικό σχήμα επέστρεψε κι ο Δημήτρης Λημνιός αντί του Χρήστου Τζόλη.

2. ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ "ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ"

Κι η αλήθεια είναι πως η "απόσβεση" της επιστροφής των Λημνιού και Μπίσεσβαρ έγινε άμεσα, αφού οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν υπέροχα στο 5ο λεπτό, με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Όσκαρ Γουάλι με όμορφο πλασέ απ' το ύψος της μικρής περιοχής. Ουσιαστικά, ο Δικέφαλος μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη ευκαιρία του στον αγώνα και όλα έδειχναν να κυλούν ιδανικά. Ωστόσο, οι παίκτες του Φερέιρα αντί να εκμεταλλευτούν το γρήγορο γκολ, οπισθοχώρησαν, έδωσαν χώρους στους αντιπάλους τους και το... πλήρωσαν.

Ο ΟΦΗ "προειδοποίησε" τρεις φορές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (13'-17'). Παρ' όλα αυτά, το σουτ του Ζοάο Φιγκεϊρέδο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του αμαρκάριστου Κουτρουπή. Στο 17ο λεπτό το δυνατό σουτ του Ρικάρντο Βαζ τράνταξε το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Τελικά, ένα λεπτό αργότερα ο Χουάν Νέιρα "τιμώρησε" τους αντιπάλους του, όπως είχε κάνει και στο ματς της Τούμπας, με όμορφο συρτό σουτ που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη.

3. VAR, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, κράτησαν την μπάλα, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Σε μία απ' αυτές ο Σβιντέρσκι ξέφυγε από τον Κουτρουμπή, ο οποίος τον ανέτρεψε και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον Στέφανο Κουμπαράκη. Ωστόσο, ο διαιτητής του συνδέσμου Θράκης κλήθηκε από το VAR να επανεξετάσει τη φάση για περίπτωση κόκκινης κάρτας στον στόπερ του ΟΦΗ, επειδή θεωρήθηκε πως ο Πολωνός επιθετικός μπορεί να ήταν σε προφανή θέση για γκολ, αλλά δεν άλλαξε την απόφασή του.

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 2-2: Γκέλα στο Γεντί Κουλέ για τον Δικέφαλο

Αποτέλεσμα, να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίες συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά. Μάλιστα, η νευρικότητα που παρουσίασε ο Αμπέλ Φερέιρα για τις αποφάσεις του Κουμπαράκη, είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί την κίτρινη κάρτα στο 39ο λεπτό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κι ενώ ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις μπροστά στα καρέ του Γουάλι, ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή. Οι Βαζ, Στάικος, Μπράουν συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον τελευταίο να γυρίζει στο ύψος του πέναλτι και τον Φιγκεϊρέδο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο σουτ.

4. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ

Ο ΠΑΟΚ ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και χρειαζόταν να αντιδράσει, αν ήθελε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Μάλιστα, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Γουάλι αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε προσπάθειες του Λημνιού. Με την έναρξη του δεύτερου μερους, ο Φερέιρα προέβη σε δύο αλλαγές, με τους Μιχαηλίδη - Εσίτι να περνούν αντί των Ροντρίγκο - Ελ Καντουρί και η διάταξη να αλλάζει σε 3-4-3.

Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 49' και στο 51' με τους Βαρέλα και Γιαννούλη, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα άλλαξαν. Ο Κουτρουμπής αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Μαουρίσιο και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

5. ΠΙΕΣΗ ΠΑΟΚ, ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Οι παίκτες του Φερέιρα ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν για την ισοφάριση και τελικά δικαιώθηκαν στο 76ο λεπτό με υπέροχο γκολ του πιτσιρικά Μιχαηλίδη. Ο νεαρός στόπερ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε αριστουργηματικά το φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουάλι για το 2-2. Ο Δικέφαλος διατήρησε την ηνία και αναζήτησε την ανατροπή στην... ανατροπή. Ωστόσο, στο 81ο λεπτό υπήρξε αριθμητική ισορροπία, αφού ο Εσίτι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Παρά την αποβολή, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο και έψαξε το γκολ της νίκης, αλλά σε δύο περιπτώσεις το γυριστό του Μαουρίσιο και η κεφαλιά του Άκπομ δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα, το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ θα μπορούσε να "σκοτώσει" τον αντίπαλό του, αλλά ο Πασχαλάκης με μία τρομερή επέμβαση κράτησε όρθια την ομάδα του, σε σουτ του Νέιρα.

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Μαρινάκης (90' Νάστος), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος (77' Σακόρ), Νέιρα, Βαζ (59' Ζοάο Βίκτορ), Φιγκεϊρέδο (89' Μάνος).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (46' Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (46' Εσίτι), Λημνιός (63' Άκπομ), Μπίσεσβαρ (63' Μάτος), Στοχ (61' Τζόλης), Σβιντέρσκι.

Γκολ: 18' Νέιρα, 43' Φιγκεϊρέδο / 5' Μπίσεσβαρ, 76' Μιχαηλίδης

Κίτρινες: 28', 59' Κουτρουμπής, 45 +7' Νέιρα, 75' Κοροβέσης, 82' Γιαννούλης, 90 +1' Γουάλι / 50', 81' Εσίτι, 78' Άκπομ

Κόκκινες: 59' Κουτρουμπής / 81' Εσίτι

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Θανάσης Κολοσιώνης (Αιτ/νίας), Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

4ος: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

AVAR: Κωνσταντίνος Tριανταφύλλου (Αρκαδίας)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ