ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 3-1: Άνετη επικράτηση των γηπεδούχων κόντρα στο κακό τριφύλλι

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ένας πολύ καλός ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 επί ενός κακού Παναθηναϊκού με τους Κρητικούς να παίρνουν ένα σπουδαίο τρίποντο που τους δίνει βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Ο ΟΦΗ πήρε τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα αφού μετά τον Ολυμπιακό επικράτησε και του Παναθηναϊκού με 3-1 παίρνοντας μια βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Ο καλύτερος φετινός ΟΦΗ επικράτησε του χειρότερου φετινού "τριφυλλιού" και σκόραρε για πρώτη φορά μετά το 2015 τρία γκολ ενώ κέρδισε τους "πράσινους" για πρώτη φορά μετά το 2008.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι, έβγαλαν πίεση σε όλο το 90λεπτο ενώ ο Παναθηναϊκός φάνηκε κουρασμένος και χωρίς εμπνεύσεις ενώ φάνηκε η έλλειψη του καθαρού δεξιού οπισθοφύλακα με το τριφύλλι να μην μπορεί να αναπτυχθεί από τα δεξιά.

Πάμε να δούμε τα πέντε κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε τρία τέρματα κόντρα στον ΟΦΗ, δυο στο πρώτο ημίχρονο στο 5' από τον Δεληγιαννίδη και στο 40' από τον Πλατέλλα, και ένα στο δεύτερο στο 60' από τον Κοροβέση. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα αφού έως τώρα δυο τέρματα είχε δεχτεί μόνο στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ δεχόμενος και τα δυο γκολ στο δεύτερο μέρος.

Από την άλλη βέβαια στο ματς με το τριφύλλι και ο ΟΦΗ για πρώτη φορά φέτος εντός πέτυχε τρία γκολ. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα πολλά λάθη που έκανε στην διάρκεια του πρώτου μέρος ενώ οι Κρητικοί μπόρεσαν και με την πίεση που έβγαλαν να κερδίσουν αρκετές μπάλες και να δημιουργήσουν προβλήματα στο τριφύλλι.

2. ΜΑΣΑΓΕ ΣΙΔΕΡΑ Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ πριν από την αναμέτρηση ήξερε ότι το τρίποντο αποτελούσε μονόδρομο στη μάχη που κάνει για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Για αυτό και οι Κρητικοί μπήκαν με το "μαχαίρι στα δόντια". Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου κέρδισαν τις περισσότερες μάχες στη διάρκεια της αναμέτρησης. Έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις και έδειξαν να θέλουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους το παιχνίδι.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου πραγματοποίησαν μακράν της δεύτερης την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και έφτασαν σε μια σπουδαία επικράτηση και ένα τρίποντο που τους ανέβασε βαθμολογικά ενώ τους δίνει καλύτερη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

3. ΤΡΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΜΕΓΙΑΔΟ

Ο παίκτης που μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με όλους τους μέσους και τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού ήταν ο Μεγιάδο. Ο μέσος του ΟΦΗ έκανε πάρα πολλά χιλιόμετρα στη διάρκεια του 90λεπτου, πάτησε κάθε μέτρο του αγωνιστικού χώρου και έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις τόσο στο χώρο του κέντρου όσο και μεσοαμυντικά.

Επίσης έκλεψε πολλές μπάλες και βοήθησε την ομάδα του να βγει αρκετά γρήγορα στην επίθεση και να εκμεταλλευτεί το τρανζίσιον οδηγώντας τον ΟΦΗ σε μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

4. ΔΕΝ ΤΡΑΒΗΞΕ Ο ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ, ΔΕΝ ΤΡΑΒΗΞΕ Ο ΠΑΟ

Ήταν λογικό πως κάποια στιγμή οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που φέτος έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί θα κουραστούν και δεν θα τραβήξουν. Αυτό συνέβη στην Κρήτη όπου ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν σκιά του καλού του εαυτού. Ο μέσος του "τριφυλλιού" δεν τράβηξε με συνέπεια να μην τραβήξει και ο Παναθηναϊκός.

Ο "Μπουζ" είχε αρκετές λάθος μεταβιβάσεις, κράτησε αρκετές φορές παραπάνω τη μπάλα, ενώ υπήρχαν και φορές που έχασε τη μπάλα μέσα από τα πόδια του. Φυσικά και το παιχνίδι του ΟΦΗ είχε στηριχτεί στην πίεση πάνω στον οργανωτή του Παναθηναϊκού και αρκετές φορές βρέθηκε με δυο και τρεις αντιπάλους δίπλα του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τριφύλλι να χάσει αρκετή από τη δύναμη του μεσοεπιθετικά και να μην μπορέσει να απειλήσει όπως στα προηγούμενα παιχνίδια του.

5. ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ο Γιώργος Δώνης όπως έκανε και σε προηγούμενα ματς έτσι και στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ επιχείρησε με τις αλλαγές στα συστήματα να αλλάξει και τη ροή του αγώνα. Και αν προσωρινά φάνηκε να το πετυχαίνει αφού το αρχικό 3-5-2 έγινε στο 26' 4-3-3 και ήρθε προσωρινά η ισοφάρισε με τον Κάτσε στο 36' εν συνεχεία τίποτα δεν βγήκε στον Έλληνα τεχνικό. Ο Δώνης επιχείρησε και στο δεύτερο μέρος να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του και να μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί:Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)

4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος):Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο (91' Μιχόγεβιτς), Κυριακίδης, Πλατέλας (85' Κουτσιανικούλης), Σασί (72' Παπαστεριανός), Βουό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης):Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (83' Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Ινσούα (63' Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (62' Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα.

Γκολ: 5' Δεληγιαννίδης, 40' Πλατέλλας, 60' Κοροβέσης/36' Κάτσε

Κίτρινες: 9' Πλατέλλας/17' Μακέντα, 56' Μαυρομάτης, 62' Ινσούα, 84' Κολοβέτσιος

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ