STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-1: Αγνοείται η νίκη

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με τον Κουλούρη, αλλά ισοφαρίστηκε από τον Νέιρα, έμεινε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο κι αγνοεί τη νίκη για πέντε διαδοχικά ματς στη Super League. Σπουδαία ευκαιρία για τους Κρητικούς στο 90' να πάρουν τη νίκη.

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στο Ηράκλειο για την εμβόλιμη (15η) αγωνιστική της Super League. Το ματς δεν έβγαλε νικητή. Ο Ευθύμης Κουλούρης άνοιξε το σκορ για τους Περιστεριώτες στο 33', αλλά ο Νέιρα ισοφάρισε ύστερα από τέσσερα λεπτά (37'). Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, η τελευταία χρονικά που θα μπορούσε να κρίνει το ματς αυτή του Παπαστεριανού στο 90ό λεπτό.

Αυτό ήταν το πέμπτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος για τον Ατρόμητο χωρίς να πανηγυρίσει τη νίκη, την ώρα που ο σκόρερ του στο "Γεντί Κουλέ" συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ. Ο "Όμιλος" έβαλε ένα βαθμό ακόμη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία. Αυτό είναι το τέταρτο σερί ματς που δεν χάνει στην Κρήτη (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες).

1. ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 90'

Δεν ξεκινάμε με βάση τη χρονική εξέλιξη των φάσεων, αλλά με την πλέον καθοριστική. Ήταν αυτή που παρατηρήθηκε στο 90ό λεπτό. Όταν δηλαδή, δύσκολα υπάρχει... επιστροφή.

Ο Πατρίκ Βουό, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, άντεξε στο διπλό μαρκάρισμα, έσπασε την μπάλα κι ένας άλλος συμπαίκτης που πέρασε ως αλλαγή, ο Παπαστεριανός έκανε το πλασέ, αλλά ο Μέγερι με τα πόδια πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση (αντίστοιχα δύσκολη ήταν του Στρέζου σε κεφαλιά του Κουλούρη στην έναρξη του ματς, αλλά όχι τόσο σπουδαία για την οικονομία του).

Μια φάση όλο το ματς. Ικανότητα, τύχη, ίσως και τα δύο. Σε αυτό το δευτερόλεπτο μοιράστηκαν από ένα βαθμό οι δύο ομάδες.

2. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Μπορεί ο Ατρόμητος να δυσκολεύεται από την αρχή του 2019 σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας σεζόν, αλλά ο Ευθύμης Κουλούρης συνεχίζει το... βιολί του. Ο 22χρονος φορ είναι ο μόνιμος σκόρερ των Περιστεριωτών.

Δεν χρειάζεται παρά... μισή ευκαιρία για να σκοράρει. Το έδειξε και στο ματς του Ηρακλείου. Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από δεξιά, ο Χατζηισαΐας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο ίδιος είχε φροντίσει να ξεφύγει από τον Μεγιάδο και με τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά) νίκησε τον Στρέζο και σκόραρε. Αυτό ήταν το 14ό του στο πρωτάθλημα. Κάθε φορά που Αργεντινός φορ της ΑΕΚ, Εσεκιέλ Πόνσε, σκοράρει, ο ίδιος του υπενθυμίζει ποιος οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ.

3. ΝΕΪΡΑ: ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ

Ο ΟΦΗ δεν χρειάστηκε παρά μόνο τέσσερα λεπτά για να φθάσει στην ισοφάριση. Στο 37ο λεπτό ο Ναμπί έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Κοροβέση, εκείνος γύρισε από τα δεξιά - ο Γιακουμάκης με εξαιρετική κίνηση πήρε αμυντικούς πάνω του - κι ο Νέιρα με πλασέ με το δεξί, εξαιρετικά φάλτσα, αλλά και τη βοήθεια του δοκαριού, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν χρειαζόταν αυτό το ματς για να διαπιστώσουμε την ποιότητα 29χρονου Αργεντινού. Από την πρεμιέρα κι εκείνο το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνης, μας είχε αφήσει σαφέστατα δείγματα γραφής. Αλλά, τέτοιοι παίκτες είναι ευχή και κατάρα. Στην καλή τους ημέρα σε απογειώνουν, στην κακή τους σε βυθίζουν μαζί τους. Ακόμη και του ίδιου η απόδοση έπεσε στο πρώτο ημίχρονο.

4. ΤΟ DOUBLE FACE ΤΟΥ ΟΥΑΡΝΤΑ

Ο Ατρόμητος μας έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο μπήκε φουριόζος, απείλησε, κατάφερε να σκοράρει. Σε όλη τη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών ήταν ανώτερος του ΟΦΗ, έδειχνε ότι όταν είχε την μπάλα στα πόδια του θα δημιουργούσε κάτι καλό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησε εν μέρει αδικαιολόγητα. Και η εξήγηση βρίσκεται στον Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μέρος, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο δεξί αμυντικό άκρο των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεν ήταν ότι υστέρησε, αλλά έλαβε λιγότερες φορές την μπάλα. Ίσως και οι κινήσεις του Νίκου Καραμπετάκη να "ντουμπλάρει" το μαρκάρισμα πάνω του να συνετέλεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου

ΟΦΗ (Νίκος Καραμπετάκης): Στρέζος, Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Νάστος (77' Παπαστεριανός), Μεγιάδο, Ναμπί, Κοροβέσης (66' Ντίνας), Νέιρα, Γιακουμάκης (λ. τρ. 75' Βουό).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι):Μέγερι, Κιβρακίδης (44' λ.τρ. Νάτσος), Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Μάντσον (79' Ούμπιδες), Μπουσουλάτζιτς, Καρασαλίδης, Μπρούνο (65' Ενσικουλού), Ουάρντα, Κουλούρης..

Γκολ: 37' Νέιρα / 33' Κουλούρης

Κάρτες:43' Ποτουρίδης, 51' Νάστος, 62' Νέιρα / 42' Μάντσον

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ