STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΑΚΑ, o εφιάλτης του ΠΑΟΚ και επί Σαββίδη

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÁÅÊ-ÐÁÏÊ / SUPERLEAGUE / AEK-PAOK
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÁÅÊ-ÐÁÏÊ / SUPERLEAGUE / AEK-PAOK ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πανηγυρίσει ούτε γκολ σε ματς με την ΑΕΚ εκτός έδρας από το 2012. Mετράει πάνω από 9 ώρες (!) χωρίς να σκοράρει στο πρωτάθλημα με γηπεδούχο την Ένωση. To Sport24.gr καταγράφει τα ντέρμπι Δικεφάλων της πενταετίας Σαββίδη.

Δεν υπάρχει άλλο γήπεδο που να έχει προσφέρει τόσες πίκρες στον ΠΑΟΚ, όσες το ΟΑΚΑ. Από το πρώτο παιχνίδι εκεί, τον-έναν από τους τρεις χαμένους-τελικό Κυπέλλου του 1983 που ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 2-0, μέχρι και το τελευταίο, πέρσι τον Μάιο όταν έχασε με το γκολ του Μπακασέτα, έχει να επιδείξει μόλις 6 νίκες και 11 ισοπαλίες σε 63 ματς απέναντι σε 4 διαφορετικές ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Λάρισα) . Ή αλλιώς 46 ήττες!

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει είναι κάτι παραπάνω από αρνητική και ειδικά στην εποχή Σαββίδη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Στα 7 παιχνίδια που έχει δώσει ο "Δικέφαλος του Βορρά" στο μεγαλύτερο γήπεδο της Ελλάδας από το καλοκαίρι του 2012 και έπειτα όταν ο ομογενής επιχειρηματίας ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, έχει καταφέρει να σκοράρει μία μόνο φορά: Στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το 2014 όταν ηττήθηκε με 4-1 και είχε καταφέρει να μειώσει προσωρινά με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βούκιτς στο 70' (πριν ο Μπεργκ διαμορφώσει το τελικό σκορ).

ΟΑΚΑ, o εφιάλτης του ΠΑΟΚ και επί Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σημειωτέον, από το “τριφύλλι” είχε χάσει με 2-0 και τον Νοέμβριο του 2012 στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος πριν ο Παναθηναϊκός μετακομίσει και πάλι στη Λεωφόρο.

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΚΟΛ

Ειδικότερα με γηπεδούχο την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πετύχει ΟΥΤΕ ένα τέρμα και το μόνο θετικό που έχουν να θυμούνται ο Σαββίδης και οι οπαδοί του είναι δύο "λευκές" ισοπαλίες.

Η αρνητική προϊστορία του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ αποτυπώνεται στα 564 λεπτά χωρίςγκολ (πάνω από 9 ώρες!).

Το τελευταίο το είχε σημειώσει ο Στέφανος Αθανασιάδης από την καταπληκτική ασίστ του Κοστίν Λάζαρ, στο 66ο λεπτό του αγώνα της 29ης Ιανουαρίου 2012, όταν ο ΠΑΟΚ πέτυχε με 2-0 την τελευταία εκτός έδρας νίκη του επί της Ένωσης.

Προπονητής του ΠΑΟΚ τότε ήταν ο Λάσλο Μπόλονι (που είχε οδηγήσει τον Δικέφαλο σε νίκη και επί του Παναθηναϊκού με το ίδιο σκορ λίγες εβδομάδες αργότερα, αλλά είχε χάσει από την ΑΕΚ με 2-0 στα πλέι οφ), ο τελευταίος Ρουμάνος τεχνικός πριν τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το αν αυτό είναι σημαδιακό θα αποδειχθεί το βράδυ της Κυριακής.

Το, βέβαιο, πάντως είναι ότι πέρα από το θετικό αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ θα ψάξει και ένα γκολ για βάλει τέλος στο σερί αφλογιστίας που έχει προκαλέσει άπειρες συζητήσεις για το παρατεταμένο “μπλακ άουτ” του Δικεφάλου στο ΟΑΚΑ.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

Ας δούμε την ταυτότητα των πέντε αναμετρήσεων ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με την Ένωση γηπεδούχο στην πενταετία Σαββίδη. Κύριο χαρακτηριστικό τους, οι αποβολές (με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι, κανένα άλλο δεν τελείωσε “11 εναντίον 11”).

16 Φεβρουαρίου 2013: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0

Το κύριο χαρακτηριστικό εκείνης της αναμέτρησης ήταν ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος (το πρόβλημα είχε αναδείξει η βροχή που έπεφτε καταρρακτωδώς). "Τερέν, ντροπή για το καλύτερο γήπεδο της χώρας", είχε γράψει το Sport24.gr εκείνη την ημέρα. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, αλλά τελικά έμειναν στο "μηδέν", Δώνης και Λίνεν έφυγαν σχετικά ικανοποιημένοι από τους πάγκους των δύο ομάδων με τη λήξη του αγώνα.

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Αναστασόπουλος (Καραλής 64'), Φέτσης, Μητρόπουλος, Γκερέιρο (Παυλής 79'), Φούντας (Φουρτάδο 90'), Πετρόπουλος.

ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (Έτο 74'), Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Λάζαρ, Κάτσε (Κουμάλο 46'), Ρομπέρ (Πέλκας 82'), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης.

24 Ιανουαρίου 2016: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0

Ήταν το παιχνίδι που ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το παρών και το είδε από τη σουίτα του Δημήτρη Μελισσανίδη, παρέα με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί ένα “φθηνό” γκολ από τον Βάργκας στο 33', ο Μπερμπάτοφ έριξε αγκωνιά στον Σιμόες και έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής με την αποβολή του στο 83΄και μετά το ματς ο Σαββίδης, ακούγοντας τον Ίγκορ Τούντορ να δηλώνει ότι η ομάδα του δεν έχει ψηλούς στόπερ, αποφάσισε να προχωρήσει στην μεταγραφή του Δημήτρη Χατζηισαΐα έναντι 500.000 ευρώ από τον Πανιώνιο.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόζα (91' Σοϊλέδης), Βάργκας (61' Τζεμπούρ), Αραβίδης (91' Μπουονανότε).

ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ): Βελλίδης, Κοροβέσης, Τζαβέλλας, Βίτορ (77' Ρικάρντο Κόστα), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Τζιόλης (46' Μπερμπάτοφ), Μακ, Χαρίσης, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (70' Ζάιρο).

Γκολ: 33' Βάργκας

Αποβολή: Μπερμπάτοφ 83' (2η κίτρινη)

29 Μαΐου 2016 (πλέι οφ): ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0

Ισοπαλία σε όλα με τον ΠΑΟΚ σαφώς βελτιωμένο από την ώρα που ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Τούντορ. Δοκάρι ο Ροντρίγκες στην αρχή του αγώνα, “απάντηση” της ΑΕΚ με τον Αραβίδη στο δεύτερο μέρος. Ο Τζαβέλλας αποβλήθηκε στο 32' γιατί ως τελευταίος παίκτης κράτησε τον Πέκχαρτ που είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας. Ο υψηλόσωμος φορ της ΑΕΚ όμως, αποβλήθηκε και αυτός στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ο βαθμός που πήρε ο Δικέφαλος ήταν υπερπολύτιμος για την πρωτιά που κατέλαβε τελικά στα πλέι οφ.

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος (89' Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76' Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46' Αραβίδης), Πέκχαρτ, Μπαρμπόζα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης (59' Μαλεζάς), Κάτσε, Χαρίσης (66' Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90' Σκόνδρας), Αθανασιάδης.

Γκολ: -

Αποβολές: 32' Τζαβέλλας, Πέκχαρτ 49' (2η κίτρινη)

12 Μαρτίου 2017: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ PLAY OFF   ÌÁÍÔÁËÏÓ ÖÁÏÕË- ( ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ PLAY OFF ÌÁÍÔÁËÏÓ ÖÁÏÕË- ( ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε ποτέ αντίδοτο για τον Αραούχο και ο Αργεντινός τον εκτέλεσε με δύο γκολ (ένα στα 49'' από την έναρξη και ένα στο φινάλε του αγώνα). Ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε λόγο για αυτοκτονία της ομάδας του που είχε μία φλύαρη υπεροχή κατά διαστήματα αλλά ήταν πολύ κακή αμυντικά. Η... καθιερωμένη αποβολή ήρθε στο 53' όταν ο Μαλεζάς απερίσκεπτα χρησιμοποιήσει το χέρι του για να πάρει τη μπάλα από τα πόδια του.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63' Μπακασέτας), Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88' Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Ουάρντα (55' Λέοβατς), Κάμπος (15' Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (87' Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.

Γκολ: 1', 85' Αραούχο, 90 +1' Αραβίδης

Αποβολή: 53' Μαλεζάς (2η κίτρινη)

28 Μαΐου 2017: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0

Αυτή τη φορά ο Μαλεζάς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία στον Θάνο (χέρι του Κολοβέτσιου στα όρια της περιοχής). Ο ΠΑΟΚ πάλι δεν κατάφερε να πάρει κάτι, αφού ο Μπακασέτας στο 42' εκτέλεσε τον Μπρκιτς (η ΑΕΚ είχε χάσει και πέναλτι με τον Χριστοδουλοπουλο στο 6') και ουσιαστικά “καθάρισε” την πρωτιά.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (83' Γκάλο), Αραούχο (86' Πέκχαρτ), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (64' Γιόχανσον).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Μάτος (82' Κουλούρης), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Χαρίσης, Τσίμιροτ (70' Πέλκας), Κάμπος (33' Πέδρο Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Γκολ: 42' Μπακασέτας

Κίτρινες: 20’ Μάνταλος, 20’ Κάμπος, 25’ Χριστοδουλόπουλος, 36’ Ενρίκε, 45’ Πρίγιοβιτς, 45’ Χαρίσης, 64΄Μάτος, 80’ Γιόχανσον, 90’ Κρέσπο

Κόκκινη: 96' Μαλεζάς

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ