STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Τζημόπουλος σόκαρε τον Πανιώνιο, 1-0 ο ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πανιώνιος είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ του Θέμη Τζημόπουλο στις καθυστερήσεις πήρε μία σπουδαία νίκη (0-1) μέσα στη Νέα Σμύρνη. Μεγάλη εμφάνιση από τον Μάρκο Βελλίδη, ένα δοκάρι για κάθε ομάδα.

Ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη, σε μία αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι "κυανέρυθροι" ήθελαν να παραμείνουν σε τροχιά πεντάδας, ενώ οι Ηπειρώτες να "ξεκολλήσουν" απ' τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Μάρκο Βελλίδη, ο οποίος με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε όρθια την ομάδα του, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Θέμης Τζημόπουλος με κεφαλιά νίκησε τον Μάτιτς Κότνικ και χάρισε το "τρίποντο" στον ΠΑΣ που αγνοούσε τη χαρά της νίκης απ' την 9η αγωνιστική.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό, καθώς άφησε στον πάγκο τους Γκιοατά και Σπιριντόνοβιτς, δίνοντας φανέλα βασικού στον νεαρό Δημήτρη Σταυρόπουλο και τον Λάζαρο Λάμπρου.

Ο Τζημόπουλος σόκαρε τον Πανιώνιο, 1-0 ο ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη

Απ' την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Πετράκης, επανέφερε κάτω απ' τα γκολπόστ τον Μάρκο Βελλίδη αντί του Μάκη Γιαννίκογλου, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Βιντάλ πήρε τη θέση του τραυματία Άντι Λίλα, με τον Μπετρά να αποτελεί τον παρτενέρ του Πέδρο Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Τζημόπουλος σόκαρε τον Πανιώνιο, 1-0 ο ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη

Από μηχανής... Τζημόπουλος

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρέβενης (Χαλκιδικής), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)

4ος: Γεώργιος Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63' Γεσίλ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (73' Χαλκιαδάκης), Βιντάλ (87' Σκόνδρας), Μπετρά (59' Μανθάτης), Κόντε.

Γκολ: 91' Τζημόπουλος

Κάρτες: 43' Μπανανά, 78' Κόρμπος / 27' Καρανίκας, 50' Μπέριος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό του στον αγώνα. Ωστόσο, η πρώτη καλή ευκαιρία προήλθε απ' τα πόδια παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, στο 7ο λεπτό ο Πέδρο Κόντε βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, αλλά το σουτ που επιχείρησε απ' το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω απ' την εστία του Μάτιτς Κότνικ. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να έρχονται με το... σταγονόμετρο και κυρίως μέσω ατομικών ενεργειών.

Όπως, για παράδειγμα, αυτή του 34ου λεπτού, όταν ο Λάζαρος Λάμπρου απέφυγε όμορφα τους αντιπάλους του, έκανε τη σέντρα-σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του -ανήμπορου να αντιδράσει- Μάρκου Βελλίδη. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 43', όταν ύστερα από υπέροχη συνεργασία των Κόντε-Μπετρά, η μπάλα έφτασε στον Ευρυπίδη Γιάκου, αλλά το συρτό σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κότνικ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο Μιχάλης Γρηγορίου, προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μεργκίμ Μπραχίμι αντί του Κυριάκου Σαββίδη. Οι "κυανέρυθροι" πίεσαν για ένα γρήγορο γκολ, αλλά πέρα από δύο σουτ του Λάμπρου σε διάστημα ενός λεπτού (56', 57'), δεν φάνηκαν απειλητικοί μπροστά απ' τα καρέ του Βελλίδη.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Πανιωνίου ανέβαζαν την απόδοσή τους και έψαχναν το πολυπόθητο γκολ, αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο Βελλίδης αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Λάμπρου (70') και Γεσίλ (74'). Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι μετά το 75ο λεπτό, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να δυσκολεύεται να βρει χώρους προς την αντίπαλη περιοχή. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Θέμης Τζημόπουλος με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μανθάτη, νίκησε τον Κότνικ και χάρισε μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δίχως αμφιβολία το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που έδειχνε πως μπορεί να φτάσει πιο εύκολα στη νίκη, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Θέμη Τζημόπουλο, ο οποίος με υπέροχη κεφαλιά χάρισε το "τρίποντο" στην ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόρνερ απ' το οποίο προήλθε το γκολ του ΠΑΣ ήταν το πρώτο(!) για τους Ηπειρώτες στο παιχνίδι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αθανάσιος Σέζος είχε ένα εύκολο απόγευμα, αφού δεν προέκυψε κάποια ιδιαίτερα δύσκολη φάση. Ο διαιτητής του συνδέσμου Κιλκίας ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών παρά τα πολλά και δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί δίχως περιττές διακοπές. Μοναδική... ανορθογραφία, το γεγονός πως χάρισε σε δύο περιπτώσεις τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γιαγιά Μπανανά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Θέμης Τζημόπουλος πέτυχε το γκολ, αλλά ο Μάρκος Βελλίδης είναι ο πραγματικός MVP του ΠΑΣ. Ο Έλληνας γκολκίπερ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα με εμφατικό τρόπο, καθώς πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση. Οι παίκτες του Πανιωνίου, ειδικά στο δεύτερο μέρος, του άσκησαν τεράστια πίεση, αλλά όπως χρειάστηκε δήλωσε παρών κι αποσόβησε τους κινδύνους για την ομάδα του με τρομερές αποκρούσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Λάζαρος Λάμπρου επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα, καθώς στον αγώνα με τον Παναιτωλικό πέρασε ως αλλαγή, κι έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός που δημιουργούσε ευκαιρίες μπροστά απ' τα καρέ του Μάρκου Βελλίδη. Το γκολ μπορεί να μην ήρθε, αλλά η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κυριάκος Σαββίδης έχει επωμιστεί το ρόλο του αντι-Μασούντ στον Πανιώνιο, ύστερα απ' την αποχώρηση του Ιρανού μεσοεπιθετικου. Ωστόσο, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει στον δημιουργικό τομέα την ομάδα του. Αποτέλεσμα, να γίνει αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ