ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ έχει τις περισσότερες νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό στην Α' Εθνική

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ είναι η ελληνική ομάδα με τις περισσότερες νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό από καταβολής Α' Εθνικής, φτάνοντας τις 40 με το χθεσινό διπλό. Παράλληλα, έκανε το καλύτερό του ξεκίνημα από το 1959-60 και μετά.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε χθες (30/9) 0-1 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, έκανε το 5Χ5 στο πρωτάθλημα και φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Θα πρέπει, δε, να τονιστεί πως έφτασε τις 40 νίκες σε βάρος του Ολυμπιακού στην ιστορία της Α' Εθνικής. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει περισσότερες, καθώς η ΑΕΚ έχει 37 και ο Παναθηναϊκός 30.

Ο "Δικέφαλος" έχει μάλιστα τα περισσότερα διπλά στο νεότευκτο "Γ. Καραϊσκάκης" από το 2004 και έπειτα, μετρώντας πέντε. Για να φτάσει τις 40 νίκες κόντρα στους Πειραιώτες, μεγάλο ρόλο έπαιξε η τρομερή παράδοση που είχε για μια 20ετία απέναντι στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο έσπασε το 1992.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ξεκίνημα από το 1959-60 και έπειτα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' Εθνική, ξεκινάει με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια το πρωτάθλημα. Το 1985 είχε νικήσει στο τέταρτο τον Ολυμπιακό, αλλά στο πέμπτο ήλθε ισόπαλος με την ΑΕΚ.

Τέλος, έχει να πανηγυρίσει αυτογκόλ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από τις 13 Δεκεμβρίου 1981, όταν στην Τούμπα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (47'), ο Νίκος Βαμβακούλας διαμόρφωνε το τελικό 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Τα άλλα δυο γκολ είχε πετύχει ο Χρήστος Δημόπουλος.

Πηγή: soccerbase.gr





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ