STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Πανθρακικός τα έχανε, η Ξάνθη το έβαλε και νίκη με 1-0 για την Skoda

Ο Πανθρακικός τα έχανε, η Ξάνθη το έβαλε και νίκη με 1-0 για την Skoda
Ξάνθη πανηγυρική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα λάθος του Αθανασιάδη και η μυθική εμφάνιση του Ζαρόπουλου είχαν ως αποτέλεσμα η Ξάνθη να κερδίσει με 1-0 τον Πανθρακικό στο "Thrakico". Σωρεία ευκαιριών για τους "κροκόδειλους".

Μέχρι το 85ο λεπτό ο Αθανασιάδης ήταν εξαιρετικός και σε 2-3 περιπτώσεις επιβεβαίωσε την κλάση του. Στο 85ο λεπτό, ωστόσο, έκανε άστοχη έξοδο που έφερε και το γκολ για την Ξάνθη. Αυτή η φάση έκρινε και την αναμέτρηση, αφού οι Ακρίτες επικράτησαν με 1-0 του Πανθρακικού.

Μεγάλο ματς από τον Ζαρόπουλο που σε δυο φάσεις κράτησε το μηδέν με το ένα πόδι!

Γήπεδο:"Skoda Xanthi Arena"

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Τίκας (Πιερίας)

4ος: Τριαντάφυλλος (Καρδίτσας)

Ξάνθη (Λουτσέσκου):Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Γουάλας (Κρίστοφερ 79'), Βασιλακάκης (Παπαστεργιανός 56'), Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (Σκουρτάι 66'), Νιέτο, Λουσέρο, Καπετάνος.

Πανθρακικός (Χατζηνικολάου):Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης (Χρήστου 56'), Ποτουριδης, Ηλιάδης, Τσιάρας, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (Φωτάκης 73'), Χαβίτο (Ίγκορ 88'), Ντιγκινί.

Γκολ:Παπαστεργιανός (σουτ 85').

Κάρτες: Φωτάκης (κίτρινη 76'), Ντιγκινί (κίτρινη 77').

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League και όχι μόνο.

Δείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης Ξάνθη - Πανθρακικός 1-0.

Ανασκόπηση αγώνα

Κακό παιχνίδι στο πρώτο μέρος και φάσεις με το σταγονόμετρο. Αυτό δεν σημαίνει πως έλειψε το πάθος, όμως οι δυο τερματοφύλακας δεν ανησύχησαν. Ο Πανθρακικός ξεκίνησε καλύτερα και είχε κάποιες μικροευκαιρίες με σουτ από μεγάλη απόσταση. Η καλύτερη στιγμή, ωστόσο, ήρθε στο 34' για τους φιλοξενούμενους. Ο Βασιλακάκης ολομόναχος έπιασε μία κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με την Ξάνθη να κερδίζει τον έλεγχο του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε και τις δυο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Αρχικά ο Αθανασιάδης έδιωξε με τα πόδια ένα σουτ του Νιέτο, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έκανε ο Ζαρόπουλος σε μία κεφαλιά του Χασομέρη. Άουτ κατέληξε ένα σουτ του Ηλιάδη στο 65ο λεπτό παρά την όμορφη ενέργεια του.

Καταιγισμός ευκαιριών

Στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Παπαστεργιανός έκανε το λάθος, ο Ντιγκινί έκανε τη σέντρα και ο Χαβίτο έκανε την κεφαλιά σε κενή εστία. Ο Ζαρόπουλος ωστόσο από την αντίθεση πλευρά έκανε εντυπωσιακή βουτιά και απόκρουση! Η γκαντεμιά συνεχίστηκε για τους "κροκόδειλους" αφού λίγο αργότερα ο Μπαϊκαρά μόνος δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 78ο λεπτό ο Ζαρόπουλος πραγματοποίησε μία ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση, αφού πεσμένος με το ένα πόδι έσωσε το σουτ του Χαβίτο.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στην επόμενη φάση με ένα σουτ του Ορφανίδη που έδιωξε σε κόρνερ ο Αθανασιάδης. Στο 85ο λεπτό ο Αθανασιάδης έκανε άστοχη έξοδο και ο Παπαστεργιανός από κοντά με σουτ έκανε το 1-0 για την Ξάνθη.

Η φάση του αγώνα

Ο Ζαρόπουλος με εντυπωσιακό τρόπο έπιασε μία κεφαλιά του Χασομέρη με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο έμπειρος άσος πετάχτηκε και κράτησε το μηδέν.

Ο διαιτητής

Στο 67ο λεπτό έγινε μία περίεργη φάση στην περιοχή της Ξάνθης με τους Ντιγκινί - Λισγάρα να πιάνονται αγκαζέ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος πραγματοποίησε ίσως την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του. Έπιανε τα άπιαστε και έπαιξε μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Μας άρεσε

Ο Πανθρακικός το πίστεψε, το πάλεψε και έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Δυο φορές το πόδι του Ζαρόπουλου όμως και η αστοχία έφεραν την ήττα.

Δεν μας άρεσε

Το πρώτο ημίχρονο. Κακό θέαμα. Με τίποτα δεν περιμέναμε την εμφάνιση στην "επανάληψη".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ