STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο νόμος του Πέκχαρτ και 3-0 η ΑΕΚ την ΑΕΛ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή απέναντι στην Λάρισα, αλλά νίκησε σχετικά εύκολα με 3-0, με τους Ούγκο Αλμέιδα και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι να "κλειδώνουν" το "τρίποντο".

Ο ένας (λέγε με Τσιγκρίνσκι) ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις μήνες. Ο άλλος (λέγε με Αλμέιδα) ήταν τραυματίας για περισσότερο από έναν μήνα. Αμφότεροι επέστρεψαν απέναντι στην Λάρισα και όταν το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, μετέτρεψαν το εύθραυστο 1-0, σε 3-0 και "κλείδωσαν" το τρίποντο για την ΑΕΚ.

Πάντως η Ένωση δεν ήταν τόσο καλή, όσο στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια, επί εποχής Χιμένεθ. Όμως είχε… φόρα από τη νίκη στο ντέρμπι, είχε αποτελεσματικότητα, είχε έναν Μάνταλο σε καλή μέρα και σκόρερ τους δυο σέντερ φορ της (Πέκχαρτ και Αλμέιδα). Και πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη, απέναντι σε μια Λάρισα που δεν απείλησε, αλλά στην μοναδική της ευκαιρία, βρήκε τον Ανέστη απέναντι της.

"Καθάρισε" με τις… επιστροφές

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με συνολικά επτά αλλαγές στην αρχική της ενδεκάδα, σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής (19/2) με τον Ολυμπιακό, στο ίδιο γήπεδο. Και ως εκ τούτου ήταν ένα σχήμα που έψαχνε και πατήματα και ρυθμό. Άλλωστε η Λάρισα είχε από την αρχή ξεκάθαρος προσανατολισμούς. Με… πυκνές τις γραμμές της, στο δικό της μισό του γηπέδου, προσπαθούσε καταρχήν να μην αφήσει χώρους στην ΑΕΚ για να κάνει παιχνίδι. Και κυρίως να μην βρει ρυθμό, όπως συνέβη στο ματς με την Βέροια. Στο δεύτερο κομμάτι, η Λάρισα ήταν αποτελεσματική. Όχι όμως και στο πρώτο.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)

4ος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (50' Τσιγκρίνσκι), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62' Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70' Αλμέιδα).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ (56' Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Αβραάμ, Φατιόν, Φάρκας, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε (46' Κόντορ), Αγκάνοβιτς, Ικάουνιεκς (73' Ρέγες), Βαρέλα, Ναζλίδης.

Γκολ: 24' Πέκχαρτ, 81' Τσιγκρίνσκι, 92' Αλμέιδα

Κάρτες: 15' Κολοβέτσιος, 34' Πέκχαρτ / 16' Φατιόν, 51' Αγκάνοβιτς, 75' Ρέγες

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Η ΑΕΚ ειδικά από την δεξιά πλευρά και χάρη στα ανεβάσματα και το κέφι του Μπάκακη, έβρισκε χώρους να βγάλει επιθέσεις. Και μπορεί η πρώτη απειλή της Ένωσης που ήρθε στο 17’, να ήταν με κεφαλιά άουτ του Λαμπρόπουλου από στημένη φάση. Ωστόσο η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα στο 25’ από προσπάθεια από την δεξιά πλευρά. Ο Βάργκας έβγαλε την σέντρα για τον Πέκχαρτ και ο Τσέχος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ πήρε το γκολ που έψαχνε, αλλά ουσιαστικά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Αυτό το γκολ δεν βοήθησε ούτε την ΑΕΚ να βρει ρυθμό, αλλά ούτε την Λάρισα να πάρει περισσότερα ρίσκα στην επίθεση της. Και το παιχνίδι κύλησε μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου, χωρίς ούτε μισή καλή φάση ούτε από τους γηπεδούχους, ούτε από τους φιλοξενούμενους.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ μπήκε με κέφι στο δεύτερο ημίχρονο. Και μόλις στο 47’ έβγαλε μια εξαιρετική φάση από τα δεξιά. Ο Μπακάκης με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο, αυτός έκανε διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι. Όμως η φάση αυτή ήταν καθοριστική. Όχι διότι η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά διότι τραυματίστηκε ο Μπακάκης και υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από το ματς. Ο Χιμένεθ υποχρεώθηκε να τοποθετήσει σε ρόλο δεξιού μπακ τον Κολοβέτσιο.

Αλλά κυρίως έχασε τον Μπακάκη, που ήταν από τους κινητήριους μοχλούς των επιθέσεων της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Και η Ένωση έδειχνε να χάνει τα νερά της και να χάνει και πάλι τον ρυθμό της. Ωστόσο η Λάρισα εξακολουθούσε να μην παίρνει ρίσκα στην επίθεση της. Παρά το γεγονός πως ο Τσιώλης έκανε πιο επιθετική την ομάδα, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Εξαίρεση η φάση του 72ου λεπτού, που όμως είπε «όχι» ο Ανέστης. Όσο πάντως το ματς έμενε στην ισοπαλία, τόσο έδειχνε στην κόψη του ξυραφιού.

Μέχρι που πήραν την κατάσταση πάνω τους, οι δυο παίκτες που επέστρεψαν στην δράση μετά από τραυματισμό. Πρώτα ο Τσιγκρίνσκι ο οποίος στο 82’, σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους μετά από κόρνερ του Αϊντάρεβιτς και έκανε το 2-0. Και μετά ο Αλμέιδα (που είχε μπει στην θέση του Πέκχαρτ) στις καθυστερήσεις, που πήρε πάλι ασίστ από τον Αϊντάρεβιτς και με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Λάρισα δεν έκανε σχεδόν καθόλου φάσεις στο ματς. Έκανε όμως μια στο 72’, που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την ροή του αγώνα. Ο Αβραάμ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Ανέστης απογειώθηκε και έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση, κρατώντας το 1-0 για την ΑΕΚ

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν πέτυχε γκολ ο Πέτρος Μάνταλος, αλλά ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Από τα πόδια του περνούσε ότι καλό έκανε η Ένωση στην επίθεση. Ο Μάνταλος ήταν σε μεγάλα κέφια, πήρε πολλές προσπάθειες πάνω του και ήταν ο μοναδικός που στοιχειωδώς έδινε ρυθμό στο παιχνίδι της ΑΕΚ

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δύσκολη φάση δεν είχε ο Κουτσιαύτης. Και γενικώς πέρασε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα. Παρόλα αυτά, υπήρχαν φάσεις που τις έχασε, περισσότερο ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο. Πάντως μεγάλο λάθος δεν έκανε.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι στην αγωνιστική δράση μετά από τέσσερις μήνες και μάλιστα με γκολ που κλείδωσε τη νίκη για την ΑΕΚ, έχει την σημασία της. Ωστόσο ακόμα μεγαλύτερο κέρδος από το ματς αυτό, ήταν η παρουσία του Κώστα Γαλανόπουλου, στην δική του επιστροφή στην ενδεκάδα. Ο μικρός έκανε εξαιρετικό ματς.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μπορεί η ΑΕΚ να πήρε τη νίκη, αλλά δεν έκανε εμφάνιση ανάλογη μ’ αυτή των προηγούμενων παιχνιδιών εντός έδρας, επί εποχής Χιμένεθ. Δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της, ενώ δεν έκανε και τις ευκαιρίες που είχε στα προηγούμενα ματς με την Βέροια και τον Αστέρα Τρίπολης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ