STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Μπεργκ πήρε το όπλο του, 4-0 ο Παναθηναϊκός τον Παναιτωλικό

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά από τρεις ισοπαλίες επικρατώντας με 4-0 του Παναιτωλικού με τον Μάρκους Μπεργκ να έχει μεγάλα κέφια και να πετυχαίνει χατ τρικ. Δεύτερη συνεχόμενη τεσσάρα για τους πράσινους που βρίσκονται πλέον στην 4η θέση.

Με τον Μάρκους Μπερκγ σε μεγάλα κέφια ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Οι πράσινοι με τη νίκη αυτή σκαρφάλωσαν στην 4η θέση καθώς πέρασαν την Ξάνθη και μείωσαν στον ένα βαθμό από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Πρωταγωνιστής για το τριφύλλι ο Σουηδός στράικερ ο οποίος με το χατ τρικ που σημείωσε έφτασε στα 61 γκολ στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, πέρασε στην όγδοη θέση των σκόρερ του τριφυλλιού στην ιστορία του και πλέον κυνηγάει τον Νίκο Λυμπερόπουλο ο οποίος έχει 72 τέρματα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και καταπληκτικός στο δεύτερο 45λεπτο όπου η παρουσία του Παναγιώτη Βλαχοδήμου αντί του Κλωναρίδη που αποχώρησε ως τραυματίας είχε καταλυτική παρουσία βοηθώντας πάρα πολύ στην αλλαγή της εικόνας του τριφυλλιού.

ΤΟ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Οι γηπεδούχοι άλλαξαν το σύστημα τους, πίεσαν περισσότερο και βρήκαν τα γκολ που έφεραν τη νίκη και το τρίποντο στον Παναθηναϊκό και στο τέλος το χειροκρότημα από την εξέδρα του τριφυλλιού για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό. Έφτασαν μάλιστα σε δεύτερη διαδοχική τεσσάρα μέσα σε τρεις μέρες και φυσικά αυτό δείχνει ότι κάτι αλλάζει στον Παναθηναϊκό.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Η. Αλεξέας (Μεσσηνίας), Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

4ος: Γ. Γιαννουλάκης (Χανίων)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Ρείς (37' Κουρμπέλης), Εμποκού (78' Λουντ), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (46' Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας (66' Κουτρουμάνος), Κούσας, Τσοκάνης, Πάουλο, Μάκος, Ρότσα (79' Παπαδόπουλος), Λόπεζ, Κλέσιο (73' Μουνιός), Μαρκόβσκι.

Γκολ: 67'-80' Μπεργκ, 89' Λουντ

Κίτρινες: 60' Κυριακίδης

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Μπεργκ πήρε το όπλο του, 4-0 ο Παναθηναϊκός τον Παναιτωλικό


Ο Μπεργκ πήρε το όπλο του, 4-0 ο Παναθηναϊκός τον Παναιτωλικό

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που χρησιμοποίησε και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Αστέρα. Από τη στιγμή εξάλλου που δεν είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ήταν λογικό να επιλέξει την ομάδα που τρεις μέρες νωρίτερα με ωραίο ποδόσφαιρο είχε κερδίσει με 4-0 των Αρκάδων.

Το τριφύλλι παρατάχθηκε με 4-4-2 με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Μολέντο. Στο κέντρο ήταν οι Ρέις, Ζέκα με τον Εμποκού να παίζει στα αριστερά και τον Βιγιαφάνιες στα δεξιά ενώ οι Κλωναρίδης, Μπεργκ έπαιξαν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό με ένα 4-1-4-1. Στην εστία ήταν ο Κυριακίδης και η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μύγα, Τσοκάνη στα άκρα και τους Χαντάκια, Κούσα ως στόπερ. Μπροστά τους ήταν ο Μάκος ενώ η τετράδα στον χώρο του κέντρου ήταν οι Κλέσιο, Λόπες, Πάουλο και Ρότσα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαρκόβσκι.

Ο Παναθηναϊκός όπως συνηθίζει στα ματς της Λεωφόρου θέλησε από την αρχή να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 6΄είχε την πρώτη του καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Οι πράσινοι αναπτύχθηκαν όμορφα από τα αριστερά με τον Εμποκού να δίνει στον Χουλτ, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Βιγιαφάνιες από το ύψος του πέναλτι με το κακό του πόδι σούταρε άστοχα. Οι πράσινοι απείλησαν και πάλι στο 14' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Μολέντο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπεργκ από κοντά δεν μπόρεσε με κεφαλιά να της αλλάξει πορεία και να την στείλει προς τα δίχτυα του Κυριακίδη.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του απείλησε με την καλύτερη φάση μέχρι εκείνο το σημείο στο ματς στο 17'. Σε κεφαλιά διώξιμο από το ύψος του κέντρου η άμυνα του Παναθηναϊκού αδράνησε καθώς πίστευε πως ο Μαρκόβσκι που ήταν σε θέση οφσάιντ θα πήγαινε για την μπάλα αλλά τελικά ο Λόπες ήταν αυτός που μπήκε στην περιοχή και σούταρε ανενόχλητος με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ... ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε στο 37' της αναμέτρησης να κάνει μια αλλαγή. Συγκεκριμένα ο Ρέις μετά από ένα χτύπημα στο πρόσωπο δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Κουρμπέλη να παίρνει τη θέση του ενώ σε εκείνο το σημείο ο 48χρονος τεχνικός έκανε και μια εσωτερική αλλαγή. Άλλαξε πλευρά στους Εμποκού-Βιγιαφάνιες με τον άσο από το Κονγκό να πηγαίνει στα δεξιά και τον Αργεντινό να παίζει στα αριστερά και να συγκλίνει κυρίως προς το κέντρο ώστε να βρει πάσες για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό ούτε φάσεις από τις δυο ομάδες και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός αμυνόταν πολύ καλά και είχε στο μυαλό του αρχικά να κρατήσει το μηδέν και εν συνεχεία να χτυπήσει στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 44' όταν ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι του Κυριακίδη.

ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ουζουνόδης άλλαξε και πάλι τα πλάνα του με στόχο φυσικά να βελτιωθεί η εικόνα του Παναθηναϊκού και να βρει το γκολ που έψαχνε. Συγκεκριμένα πέρασε στο ματς τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και έβγαλε τον Κλωναρίδη και άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 με τους Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Π. Βλαχοδήμο πίσω από τον Μπεργκ.

Οι πράσινοι μπήκαν πιο δραστήριοι στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε στο 48' όταν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος έγινε κάτοχος της μπάλας και έπιασε ένα δυνατό δεξί σουτ με τον Κυριακίδη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει την μπάλα. Ανάλογη φάση και στο 52' με τον Βλαχοδήμο με την ίδια κίνηση να πιάνει ένα συρτό σουτ και τον Κυριακίδη να μπλοκάρει.

Η πίεση του τριφυλλιού συνεχίστηκε και στο 54' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Μπεργκ με όμορφη πάσα έβγαλε τον Βιγιαφάνιες ανενόχλητο στα δεξιά ο Αργεντινός έτρεξε να προλάβει και έκανε την προβολή αλλά ο Κυριακίδης είχε βγει γρήγορα, έκλεισε το πεδίο και σταμάτησε με το σώμα του το σουτ του "Βίγια".

ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ, ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Η καλύτερη στιγμή του αγώνα για το τριφύλλι ήρθε στο 59' της αναμέτρησης. Οι Εμποκού και Μπεργκ έπαιξαν ωραία το ένα δυο με τον Σουηδό να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας, να μην κάνει καλό κοντρόλ όμως και να σουτάρει απευθείας αλλά ο Κυριακίδης με το αριστερό πόδι έδιωξε και πάλι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Βιγιαφάνιες ο οποίος ήταν ανενόχλητος στη γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Κυριακίδη.

Στο 63' σε μια στημένη φάση ο Μολέντο στην προσπάθεια του να πάρει την κεφαλιά χτύπησε τον Χαντάκια ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων έως τότε για τους φιλοξενούμενους. Ο αμυντικός του Παναιτωλικού αιμορραγούσε και δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς με τον Κουτρουμάνο να παίρνει τη θέση του στο 66'. Έτσι ο Μάκος πήγε στα στόπερ δίπλα στον Κούσα και ο Κουτρουμάνος έπαιξε ως αμυντικό χαφ.

ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Στην πρώτη επίθεση μετά την αλλαγή του Παναιτωλικού ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ. Σε φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Χουλτ από τα αριστερά ο οποίος έκανε την σέντρα, ο Βιγιαφάνιες πήρε την κεφαλιά, υπάρχει υποψία οφσάιντ σε μια πολύ δύσκολη φάση, ο Κυριακίδης απέκρουσε με την μπάλα να χτυπάει στον Τσοκάνι και εν συνεχεία στο αριστερό δοκάρι με την μπάλα να καταλήγει στον Μπεργκ. Ο Σουηδός σε κενή εστία απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό και "ξεκλείδωσε" την άμυνα του Παναιτωλικού.

Οι φιλοξενούμενοι με την σέντρα θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση καθώς ο Κουτρουμάνος έκανε πολύ όμορφη κάθετη, κάτω από τα πόδια του Κουτρουμπή προς τον Λόπες, ο Βλαχοδήμος όμως βγήκε γρήγορα και πήρε την μπουκιά από το στόμα του επιθετικού της ομάδας του Αγρινίου και εν συνεχεία ο Κουλιμπαλί απομάκρυνε και λύθηκε ο συναγερμός μπροστά από την πράσινη εστία.

Το τριφύλλι μετά το 1-0 έπαιξε πιο ελεύθερα ενώ στο 77' ο Ουζουνίδης έβγαλε από την αναμέτρηση τον Εμποκού και πέρασε στην θέση του τον Λουντ προκειμένου να ξεκουράσει τον άσο από το Κονγκό και να δώσει περισσότερη δύναμη στην μεσαία γραμμή των πράσινων θέλοντας να κλείσει τους χώρους προς την εστία του τριφυλλιού.

Στο 80' μάλιστα ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" τη νίκη όταν ο Κούσας έκανε λάθος κοντρόλ, ο Λουντ έκλεψε και έδωσε απευθείας στον Μπεργκ. Ο Σουηδός ζύγισε το σουτ και πλάσαρε η μπάλα βρήκε στον Κούσα άλλαξε τροχιά και "κρέμασε" τον Κυριακίδη. Ένα γκολ με σημασία για τον Μπεργκ καθώς ήταν το 60ο του στο πρωτάθλημα με τον 29χρονο στράικερ να αναβαίνει στην 8η θέση των σκόρερ του Παναθηναϊκού και έφτασε τον Γιώργο Γεωργιάδη.

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΓΚΟΛ ΜΕ ΛΟΥΝΤ, ΜΠΕΡΓΚ

Στο 86' ο Βλαχοδήμος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 3-0 στο 89' όταν ο Βιγιαφάνιες με πολύ ωραία κάθετη έβγαλε τον Λουντ σε θέση βολής και ο Φιλανδός με ωραίο σουτ νίκησε τον Κυριακίδη.

Ο Μπεργκ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη όμως και στις καθυστερήσεις του αγώνα μετά από μπαλιά του Ζέκα ο Σουηδός έπιασε την κεφαλιά νικώντας τον Κυριακίδη ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά και έγραψε το 4-0.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ευκαιρία του Παναιτωλικού στο 68'. Ο Λόπες βγήκε τετ α τετ με τον Ο. Βλαχοδήμο αλλά ο γκολκίπερ των πράσινων τον νίκησε. Αν εκεί γινόταν το 1-1 ίσως το ματς είχε άλλη τροπή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σπυρίδων Σελίμος από τη Λακωνία. Χωρίς λάθη η διαιτησία του ρέφερι της αναμέτρησης. Σωστές και οι κάρτες του και ίσως να έχασε μόνο μια-δυο φάσεις.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μπέργκ. Ο Σουηδός στράικερ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές. Τι άλλο να κάνει σε ένα παιχνίδι. Έφτασε τα 61 γκολ στο πρωτάθλημα και κυνηγάει τον Λυμπερόπουλο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου 45λεπτου. Πολύ καλή εικόνα από τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος που έδειξε να έχει συνέχεια από τα ματς με ΠΑΣ και Αστέρα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τραυματισμός του Χαντάκια. Χτύπησε άσχημα ο αμυντικός του Παναιτωλικού και αποχώρησε με το φορείο. Μακάρι όλα να είναι καλά για τον αμυντικό της ομάδας του Αγρινίου.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ