STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Ο Μαρτίνς είναι πιο ολοκληρωμένος προπονητής από τον Φερέιρα"

CHAMPIONS LEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "O Jogo", Αντόνιο Πιρές, μιλάει στο Sport24.gr για τους Πορτογάλους προπονητές Πέδρο Μαρτίνς και Αμπέλ Φερέιρα, ενόψει του σπουδαίου ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ρωτήθηκε για την κόντρα του με τον Αμπέλ Φερέιρα ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής (1/12, 19.30) για τη 12η αγωνιστική της Super League. "Οι παίκτες έχουν σημασία και όχι οι προπονητές. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν και πρωταγωνιστές θα είναι οι παίκτες και όχι οι προπονητές..." δήλωσε ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων". Για τους Πορτογάλους, πάντως, η "μάχη" των συμπατριωτών τους έχει ενδιαφέρον.

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας "O Jogo", Αντόνιο Πιρές, ο οποίος μετέφερε την άποψή του για τον προπονητή του Ολυμπιακού και αυτόν του ΠΑΟΚ. Εξέφρασε τη γνώμη ότι ο "ερυθρόλευκος" κόουτς είναι πιο έμπειρος και πιο έτοιμος για το βήμα παραπάνω, ενώ για τον κόουτς του Δικεφάλου επεσήμανε ότι χρειάζεται χρόνο και εμπειρία για το επόμενο σκαλοπάτι. Από εκεί και πέρα, έδωσε 65% πιθανότητες νίκης υπέρ των Πειραιωτών. Για να δούμε τα λόγια του Πιρές για τους συμπατριώτες του προπονητές, που θα δώσουν "μάχη" στο Γ. Καραϊσκάκης με φόντο την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 12 αγωνιστικές...

"ΠΙΕΣΗ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΓΧΩΔΗΣ Ο ΦΕΡΕΪΡΑ"

"Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον στη χώρα μου για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Δύο Πορτογάλοι προπονητές σε ένα ντέρμπι σαν αυτό, θα ήταν αδύνατο να μην τραβήξει την προσοχή. Δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Το κανάλι 11, που ανήκει στην πορτογαλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, θα μεταδώσει το Φλαμένγκο - Παλμέιρας. Στη Φλαμένγκο είναι προπονητής ο Πορτογάλος Ζόρζε Ζεζούς. Πάντως μετά το ελληνικό ντέρμπι, αυτό το κανάλι θα δείξει εκτεταμένα στιγμιότυπα. Περίπου μία ώρα.

Ο Μαρτίνς είναι πιο έμπειρος προπονητής και θα έλεγα πιο έτοιμος για το παραπάνω βήμα. Έχει μείνει για καιρό στις ομάδες που έχει εργαστεί και είναι πιο έμπειρος. Θεωρώ πως διαθέτει την ικανότητα να δουλέψει και σε μεγάλη ομάδα στην Πορτογαλία ή και σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ξέρω ότι στον Ολυμπιακό πάντα υπάρχει μεγάλη πίεση, όπως και τώρα, για τη νίκη. Δύο χρονιές χωρίς πρωτάθλημα καταλαβαίνουμε ότι προκαλεί πίεση.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Φερέιρα είναι μια διαφορετική υπόθεση. Κανείς δεν περίμενε ότι θα αποχωρούσε από τη Μπράγκα εκείνο το διάστημα. Θεωρώ ότι είναι πιο νευρικός κα πιο αγχωμένος σαν χαρακτήρας. Το βλέπεις ειδικά όταν καλείται να... αντιμετωπίσει τα ΜΜΕ. Στην Πορτογαλία 1-2 φορές είχε έρθει σε κόντρα με δημοσιογράφους, αλλά και στην Ελλάδα αν έχω παρατηρήσει σωστά έχουν υπάρξει φορές που καλείται να χειριστεί τον Τύπο μετά από ισοπαλίες.

"Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ"

Γενικά οι Πορτογάλοι προπονητές έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σε ξένες χώρες. Είτε είναι η Ελλάδα, είτε η Ρουμανία, είτε η Αγγλία. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει διαμορφώσει τη σχολή κι έτσι έχουν κατορθώσει να δουλεύουν σήμερα σε τόσες χώρες του κόσμου. Καταλήγοντας, θα ήθελε να πω ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είναι πιο ολοκληρωμένος προπονητής και πιο έτοιμος για το επόμενο βήμα. Θα μπορέσει να το κάνει αν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αμπέλ χρειάζεται περισσότερο χρόνο και περισσότερη εμπειρία για να δουλέψει σε έναν σύλλογο με ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Ο Ολυμπιακός καθώς παίζει στο γήπεδό του είναι το φαβορί. θα του έδινε 65% πιθανότητες για να πάρει τη νίκη, αν και σε παιχνίδια όπως αυτό καμιά φορά καλύτερο είναι να αποφεύγεις τα προγνωστικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ