STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Γηραιός είναι... αλλιώς, 2-1 τον Παναιτωλικό και σωτηρία

SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM)
Περόνε, Λεοζίνιο MOTIONTEAM

Ο Ηρακλής εξασφάλισε αγωνιστικά την παραμονή στη Super League! Νίκησε 2-1 με ανατροπή τον Παναιτωλικό στο Καυτανζόγλειο και σημείωσε την τέταρτη διαδοχική επικράτηση. Παίκτης - κλειδί ο Μπαστακός... (VIDEO).

Μεγάλες στιγμές στο Καυτανζόγλειο το βράδυ της Κυριακής (23/4). Ο Ηρακλής πέτυχε αυτό που μέσα στη σεζόν έμοιαζε ακατόρθωτο. Επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού για την 29η αγωνιστική της Super League, με ανατροπή, και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα εξασφάλισε αγωνιστικά την παραμονή του στην κατηγορία. Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική επικράτηση που κρατά τον Γηραιό στα μεγάλα σαλόνια. Μένει να φανεί εάν πάνε όλα καλά και με την αδειοδότηση...

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 31' με τον Ρόσα, ο Περόνε ισοφάρισε στο 53' και στο 85' ο Μπαστακός ολοκλήρωσε την ανατροπή! Αυτός ήταν ο παίκτης - κλειδί. Μπήκε στο 45', έφτιαξε το πρώτο τέρμα και σημείωσε το δεύτερο.

Μπαστακός και... ξερός ο Παναιτωλικός

Ο Ηρακλής "καιγόταν" για νίκη, ο Παναιτωλικός ήταν αδιάφορος βαθμολογικά και το άγχος το είχε ο Γηραιός. Σε αντίθεση με το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι, με τον Λεβαδειακό, οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν την ίδια καλή απόδοση. Από την άλλη ένας απελευθερωμένος Παναιτωλικός, που δεν είχε τίποτα να χάσει. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους αυτό φάνηκε. Οι Αγρινιώτες έπαιζαν με άνεση στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι ναι μεν είχαν την κατοχή μπάλας, αλλά το στρες ήταν εμφανές. Οι "κυανόλευκοι" σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες στο 4' με τον Λεοζίνιο, στο 15' με τον Περόνε, αλλά την... πάτησαν στο 31'.

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Παναιτωλικού, ο Φάρλεϊ Ρόσα, έκανε σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον, που έμεινε όρθιος. Αυτή ήταν και η πρώτη φάση των "καναρινιών" στην αναμέτρηση.

Στο 44' μάλιστα θα μπορούσαν οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου να σημειώσουν και δεύτερο γκολ και να "τελειώσουν" τον Ηρακλή. Ο Μπράβο έκανε "ψαλίδι", το οποίο πήγε πάνω στον Στάμου και μετά κόρνερ. Ήταν σαφές πως το τέρμα του Παναιτωλικού προκάλεσε γκρίνια, ένταση και εκνευρισμό στον Ηρακλή.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Κώστας Ποντίκης (Πρέβεζας), Γιώργος Πασχάλης (Ηπείρου)

4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος (46' Γροντής), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Ίντζογλου, Αγγελόπουλος (46' Μπαστακός), Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Κούρος (73' Πασάς), Περόνε

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (75' Χαντάκιας), Παπάζογλου, Κούσας, Ρότσα (59' Τσοκάνης), Μπράβο, Ρόσα, Ρέι, Κλέσιο, Λόπες, Μουνιός (65' Κουτρομάνος).

Γκολ: 31' Φάρλεϊ Ρόσα - 53' Περόνε, 85' Μπαστακός

Κάρτες: 42' Στάμου - 57' Ρότσα, 68' Μύγας, 84' Χαντάκιας

Κόκκινη: Ρότσα (μετά τη λήξη του ματς)

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Γηραιός είναι... αλλιώς, 2-1 τον Παναιτωλικό και σωτηρία
Ο Γηραιός είναι... αλλιώς, 2-1 τον Παναιτωλικό και σωτηρία

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Σάββας Παντελίδης προχώρησε σε δύο αλλαγές. Πέρασε στο ματς Γροντή και Μπαστακό, έβγαλε Αργυρόπουλο και Αγγελόπουλο και μετέτρεψε τον σχηματισμό σε 4-1-4-1. Ο Μοντέιρο γύρισε δεξί μπακ αντί του Αργυρόπουλο, μπροστά από τα στόπερ ο Ιντζόγλου, κεντρικοί χαφ Λεοζίνιο - Γροντής, ο Περόνε πήγε δεξιά και ο Μπαστακός στην κορυφή. Το δεύτερο μισό ήταν όλα τα λεφτά. Πάνω κάτω η μπάλα, εκατέρωθεν ευκαιρίες και γκολ. Ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 53' σε 1-1. Ο Μπαστακός έκλεψε τη μπάλα από τον Μύγα, μπήκε στην περιοχή, ο Περόνε για να πάρει καλή θέση έριξε αγκωνιά σε αντίπαλο και από κοντά ισοφάρισε.

Ανεβασμένος ο Ηρακλής που στο 60' έχασε τετ α τετ με τον Λεοζίνιο, στο 62' φοβερή απόκρουση του Κυριακίδη σε σουτ του Γροντή, για να απαντήσει στο 63' ο Παναιτωλικός, όταν ο Ρέι απέφυγε δύο παίκτες του Ηρακλή, έκανε σουτ το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Για ένα δεκάλεπτο έπεσε ο ρυθμός και το μόνο που... ξεχώρισε ήταν οι "κοκορομαχίες" Μύγα - Κούρου , που είχαν ως αποτέλεσμα αμφότεροι να γίνουν αλλαγές, αν και ο παίκτης του Γηραιού είχε και ενοχλήσεις.

SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Για να αντιληφθείτε πόσα λεπτά πέρασαν για να υπάρξει άξια αναφοράς ευκαιρία, στο 83' το εξαιρετικό σουτ του Γροντή έξω από την περιοχή εξουδετέρωσε ο Κυριακίδης. Ο Μπαστακός αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Παντελίδη. Αυτός έφτιαξε το 1-1, αυτός έκανε το 2-1. Στο 85' ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ, κεφαλιά Περόνε, η μπάλα έφτασε στον Μπαστακό, ο οποίος με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα! Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και ο Ηρακλής με την επικράτηση, σε συνδυασμό με την ήττα του Λεβαδειακού εξασφάλισε την αγωνιστική παραμονή στη Super League, μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

Ο Γηραιός είναι... αλλιώς, 2-1 τον Παναιτωλικό και σωτηρία

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν γίνεται να μην επιλεγεί το δεύτερο γκολ. Πέντε λεπτά πριν από το φινάλε ο Μπαστακός άφησε... ξερό τον Παναιτωλικό και έστειλε στα... ουράνια τους οπαδούς και τους παίκτες του Ηρακλή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δημήτρης Θάνος πέρασε απαρατήρητος. Πολύ καλός ο ρέφερι από τα Γρεβενά, ήταν κοντά στις φάσεις και μοίρασε σωστές κίτρινες κάρτες, όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μιχάλης Μπαστακός. Μπήκε στο 45' και έκανε τη διαφορά. Έφτιαξε το πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο. Πήγε στον Ηρακλή τον Ιανουάριο ως δανεικός από τον Ατρόμητο και βοήθησε τα μέγιστα στην παραμονή με τρία γκολ... βαθμών.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το πάθος που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Ένα σωρό προβλήματα, αβοήθητοι σε όλα και όμως με υπεροπροσπάθεια έφτασαν στην τέταρτη σερί νίκη που χάρισε παραμονή.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παναιτωλικός μπορεί να έμεινε στην κατηγορία σχετικά εύκολα, αλλά στα εκτός έδρας παιχνίδια τα έκανε... θάλασσα. Μόνο 'ενα "διπλό" πέτυχε και αυτό στη 2η αγωνιστική, επί του Ατρόμητου. Έτσι και τώρα, μπορεί να προηγήθηκε, αλλά έχασε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ