ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O "Big Brother" της FIFA στα τρία ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ - Ολυμπιακού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΧΟΥΜΠΕΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΧΟΥΜΠΕΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εκπρόσωποι της "Επιτροπής Παρακολούθησης" της FIFA θα είναι παρόντες στα προσεχή – και διαδοχικά - ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, θέλοντας να διαμορφώσουν ιδία άποψη για τα τεκταινόμενα στα τρία ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Ακόμη δεν είναι απολύτως βέβαιο αν ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, θα είναι παρών στα διαδοχικά ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού, όμως είναι απολύτως σίγουρο ότι τα τρία ντέρμπι, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα θα παρακολουθήσουν δια ζώσης μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA.

Τα δύο επόμενα ντέρμπι θα διεξαχθούν στο "Γ. Καραϊσκάκης" την επόμενη αγωνιστική (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ) και στο ΟΑΚΑ την 6η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Θέλουν μ’ αυτή την κίνηση α) να διαμορφώσουν ιδία εικόνα και άποψη για όσα συμβούν στα τρία ματς, προκειμένου να έχουν καλύτερο κριτήριο αξιολόγησης για τους πάντες (ομάδες, παίκτες, παράγοντες, διαιτητές, Σούπερ Λίγκα, αστυνομία) β) να δείξουν ότι δεν αρκούνται στην "επιτήρηση" και "επίβλεψη" της ΕΠΟ και του τρόπου λειτουργίας της ομοσπονδίας, αλλά ενδιαφέρονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο στις πιο δυνατές και σημαντικές στιγμές του πρωταθλήματος γ) να "σφίξουν τα λουριά" στις ομάδες για την ομαλή διεξαγωγή των τριών ντέρμπι ως "Βig Brother" που θα παρακολουθήσει τα πάντα από κοντά. Μόνο η παρουσία τους αρκεί…

Επισημαίνεται ότι η επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA λειτουργεί στην Ελλάδα τυπικά από τις 26/7/2016, ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ, από τις οποίες εκλέχθηκε πρόεδρος ο Βαγγέλης Γραμμένος. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέφερε τότε: " Ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FIFA στις 4 Ιουλίου 2017, η FIFA μπορεί σήμερα να επιβεβαιώσει τη σύσταση μιας επιτροπής παρακολούθησης για την εποπτεία των λειτουργιών και διαδικασιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τουλάχιστον 12 μήνες μετά τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ που θα διεξαχθούν στις 18 Αυγούστου 2017.

Η επιτροπή παρακολούθησης θα έχει την εντολή να παρακολουθεί την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και τη συνολική κατάσταση της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών, να υποβάλλει εκθέσεις και να προβαίνει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ καθώς και να παρακολουθεί τα αποτελέσματα των συστάσεών της. Η επιτροπή παρακολούθησης θα παράσχει στην FIFA και στην UEFA επικαιροποιημένες εκθέσεις τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες".

Μέλη της επιτροπής είναι οι εξής:

1. Herbert Hübel (πρόεδρος, Αυστρία): δικηγόρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αυστριακής Π.Ο. και μέλος της νομικής επιτροπής της UEFA.

2. Ivan Vella (μέλος, Μάλτα): Αθλητικός Διευθυντής της Μάλτας, Διευθυντής Εθνικών Ομάδων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μάλτας και UEFA Venue Director.

3. Eduardo Dervishi (μέλος, Ισπανία): Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής της Επιτροπής Αδειοδότησης της Ισπανικής Π.Ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ