STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Αστέρας έσωσε τον βαθμό στο 89', 1-1 με τον Ηρακλή

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Χάρη σε γκολ του Μανώλη Μπέρτου στο 89ο λεπτό, ο καλύτερος Αστέρας έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1)απ' το Καυτανζόγλειο στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League. Σωτήρια διπλή επέμβαση του Ντοναρούμα στο 97'!

Ύστερα από μία συναρπαστική αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Ηρακλής με τον Αστέρα Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 για την 15η αγωνιστική της Super League.

Η αναμέτρηση είχε τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα "do or die", αφού η κάκιστη πορεία των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα έκανε επιτακτική την ανάγκη για νίκη. Παρ' όλα αυτά, το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε, με τις δύο ομάδες να παραμένουν χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αντόνιο Ντοναρούμα, ο οποίος με -διπλή- σωτήρια επέμβαση στο 97ο λεπτό του αγώνα, κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας για τους Αρκάδες, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτεροι αλλά... φλύαροι στην τελική προσπάθεια.

Ο Μπέρτος "λύτρωσε" τον Αστέρα

Ο Σάββας Παντελίδης, ύστερα από δύο αναμετρήσεις, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το 3-5-2, επιλέγοντας ως σύστημα το 4-2-3-1. Ο Αλμπέρτο Ρούσσος πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Παύλο Κυριακίδη, ο οποίος μετακινήθηκε στα άκρα ως αριστερό χαφ-εξτρέμ. Παράλληλα, ο Λεοζίνιο πήρε φανέλα βασικού αντί του Πασά, κινούμενος πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Εμάνουελ Περόνε.

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη Βέροια, με τους Πάμπλο Μάσα και Νίκο Καλτσά να παίρνουν τις θέσεις των Νίκο Φερνάντες (που πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Μαλαισίας) και Γιάννη Κώτσιρα. Ο νεαρός τεχνικός επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τους Μάσα, Τσιλιανίδη και Καλτσά να κινούνται πίσω απ' τον Νίκο Ιωαννίδη.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρέβενης (Χαλκιδικής), Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου)

4ος Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ρούσσος, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Κούρος (68' Αγγελόπουλος), Μοντέιρο (75' Πασάς), Λεοζίνιο (87' Βοσνακίδης), Περόνε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Μπέρτος, Χαμντανί, Γιαννούλης, Τσουκαλάς (83' Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος (70' Ιγκλέσιας), Μάσα, Τσιλιανίδης (61' Φαρίνια), Καλτσάς, Ιωαννίδης.

Γκολ: 76' Κυριακίδης - 89' Μπέρτος

Κάρτες: 58' Στάμου, 90 +2' Περόνε - 81' Τσουκαλάς

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους παίκτες του Ηρακλή, με τον Νίκο Ιωαννίδη να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 5ο λεπτό. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, έχοντας ακόμα μία καλή στιγμή στο 11' με τον Χουάντερσον να δηλώνει εκ νέου παρών και να σώζει την ομάδα του.

Οι δύο γρήγορες ευκαιρίες του Αστέρα "αφύπνισαν" τους παίκτες του "Γηραιού", οι οποίοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και βρέθηκαν μία "ανάσα" απ' το 1-0 στο 15ο λεπτό, όμως ο Αντόνιο Ντοναρούμα με εξαιρετική επέμβαση με τα πόδια αρνήθηκε το γκολ στον Εμάνουελ Περόνε. Βέβαια, στο ριπλέι φαίνεται ο Αργεντινός να βρίσκεται εκτεθειμένος όταν δέχεται την μπάλα απ' τον Λεοζίνιο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ιταλός πορτιέρο είπε και πάλι "όχι" σε μακρινό ευθύβολο σουτ του Ιντζόγλου από μακρινή απόσταση.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού πέρα μία γυριστή κεφαλιά του δραστήριου Ιωαννίδη, η οποία πέρασε πολλά μέτρα άουτ, οι δύο ομάδες δεν απείλησαν με αξιώσεις τις αντίπαλες εστίες. Στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους, ο Αστέρας θέλησε να εκμεταλλευτεί κάποια κενά στην άμυνα του Ηρακλή, χάνοντας μάλιστα μία πολύ καλή ευκαιρία στο 45' και πάλι με τον Ιωαννίδη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία καλή στιγμή για κάθε ομάδα μέσω στημένης φάσης. Αρχικά, στο 46' ο Ντοναρούμα έδιωξε με δυσκολία την απευθείας εκτέλεση κόρνερ(!) του Μοντέριο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χουάντερσον απομάκρυνε σε κόρνερ το φάουλ του Πάμπλο Μάσα. Ο Αστέρας, όπως και στο πρώτο μέρος, μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησε ένα γρήγορο γκολ. Όμως, σ' ακόμα δύο περιπτώσεις (54', 55') ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, βλέποντας τον Κοσμά Τσιλιανίδη να είναι ο "αδύναμος κρίκος" στην επίθεση της ομάδας του, αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Λουίς Φαρίνια. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας ακόμα μία ευκαιρία με τον Μάσα στο 64ο λεπτό, αλλά γι' ακόμα μία φορά ο Χουάντερσον ήταν εκεί για την ομάδα του. Μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ηρακλής έχασε μία σπουδαία ευκαιρία με τον νεοεισελθόντα Βασίλη Αγγελόπουλο, αλλά ο Ντοναρούμα αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με νέα τρομερή απόκρουση.

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους που άφησαν οι φιλοξενούμενοι και είχαν δοκάρι στο 74ο λεπτό, ύστερα από φαλτσαριστό σουτ του Λεοζίνιο. Τελικά, δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση και υπέροχη συνεργασία των Εμάνουελ Περόνε και Παύλου Κυριακίδη, με τον δεύτερο να αποφεύγει και τον Ντοναρούμα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου προσπάθησαν να ξεπεράσουν την... ψυχρολουσία και τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, έφτασαν στην ισοφάριση στο 89'. Ο νεοεισελθών Στανισάβλιεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Χουάντερσον δεν έκανε σωστή εκτίμηση της φάσης, με τον Μανώλη Μπέρτο να βάζει την κόντρα στην απομάκρυνση του Βοσνακίδη και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 95ο λεπτό, ο Ντοναρούμα βγήκε με την μπάλα εκτός περιοχής, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να δίνει φάουλ. Ο Εμάνουελ Περόνε το εκτέλεσε, αλλά ο Ιταλός με μία τρομερή διπλή επέμβαση κράτησε όρθια την ομάδα του, χαρίζοντάς της -έστω- το βαθμό της ισοπαλίας.

H ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 97ο λεπτό, ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να πάρει το "τρίποντο", αλλά ο Αντόνιο Ντοναρούμα με εκπληκτική διπλή επέμβαση κράτησε όρθια την ομάδα του, χαρίζοντάς της τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είχε ένα εύκολο -διαιτητικό- απόγευμα. Ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών και άφηνε το παιχνίδι να παιχτεί χωρίς άσκοπες διακοπές. Για την μοναδική φάση που ελέγχεται είναι αυτή του 15ου λεπτού, για μη υπόδειξη του οφσάιντ στον Εμάνουελ Περόνε. Αλλά η ευθύνη ανήκει στον βοηθό κι όχι στον ίδιο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αντόνιο Ντοναρούμα είχε μία εξαιρετική παρουσία καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ιταλός γκολκίπερ πραγματοποίησε τρομερές αποκρούσεις, με αποκορύφωμα αυτή του 97ου λεπτού.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παύλος Κυριακίδης μεταφέρθηκε απ' τη θέση του δεξιού μπακ σ' αυτή του αριστερού χαφ-εξτρέμ και είχε καταλυτική συμβολή στην πολύ καλή εμφάνιση του "Γηραιού" στο δεύτερο ημίχρονο. Πέρα απ' το γκολ που σημείωσε, ύστερα από υπέροχη συνεργασία με τον Περόνε, ο 25χρονος άσος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, ενώ παράλληλα βοηθούσε και στον ανασταλτικό τομέα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κόσμας Τσιλιανίδης επέστρεψε σε ένα γνώριμο γήπεδο, αλλά ήταν κατώτερος των περιστάσεων, αφού δεν κατάφερε να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του. Γι' αυτό το λόγο, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τον έκανε αλλαγή στο 61ο λεπτό, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Λουίς Φαρίνια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ