STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ντέρμπι από το... ξενοδοχείο

Ντέρμπι από το... ξενοδοχείο

Το ντέρμπι Ηρακλής-ΠΑΟΚ αναβιώνει την Κυριακή (18/10) στο Καυτανζόγλειο και έξι πρώην ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στο Sport24.gr ξεχωριστές αναμνήσεις από "μάχες" του παρελθόντος.

Ηρακλής και ΠΑΟΚ θα "διασταυρώσουν τα ξίφη" τους στο Καυτανζόγλειο την Κυριακή (18/10) για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2011 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Super League. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχει προσφέρει ουκ ολίγες συγκινήσεις στο παρελθόν και έξι παίκτες που έχουν φορέσει τα κυανόλευκα και τα ασπρόμαυρα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ανέφεραν στο Sport24.gr όσα έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη τους από αγώνες Ηρακλής-ΠΑΟΚ.

Ο λόγος για τους Δημήτρη Καπετανόπουλο, Στέλιο Ηλιάδη, Γιώργο Σκαρτάδο και Μίροσλαβ Σνάουτσνερ που έπαιξαν και στις δύο ομάδες, αλλά και για τους Σωτήρη Μπαλάφα και Γιώργο Τουρσουνίδη που αγωνίστηκε μόνο στον "Δικέφαλο" και όχι στον "Γηραιό".

Ντέρμπι από το... ξενοδοχείο
INTIME SPORTS

* Το πέναλτι που είχε κερδίσει σε ένα ντέρμπι θυμήθηκε ο Δημήτρης Καπετανόπουλος

Καπετανόπουλος: "Το πέναλτι που κέρδισα με βουτιά"

Ο Δημήτρης Καπετανόπουλος που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες θυμήθηκε χαρακτηριστικά ένα… υπερβολικό έως ανύπαρκτο πέναλτι που είχε κερδίσει ως παίκτης του ΠΑΟΚ με συνέπεια να τον… κυνηγάει ο τερματοφύλακας του «Γηραιού», δηλώνοντας στο Sport24.gr: "Το 1995, όταν αγωνιζόμουν στον ΠΑΟΚ και είχαμε κερδίσει 1-2. Στο Καυτανζόγλειο είχε 20.000 φιλάθλους του ΠΑΟΚ, είχαν γεμίσει όλο το πέταλο. Ηταν μία από τις καλύτερες στιγμές. Αυτό βέβαια που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι το πέναλτι που είχα κερδίσει και βάλαμε το δεύτερο γκολ (0-2). Το είχε εκτελέσει ο Λαγωνίδης. Μάλιστα ο Πλίτσης που ήταν τότε τερματοφύλακας στον Ηρακλή με κυνηγούσε γιατί ήταν ψιλοβουτιά, δεν ήταν πέναλτι. Είχα ανοίξει το κοντρόλ και έπεσα περισσότερο παρά με ανέτρεψε. Ακόμη και σήμερα καμιά φορά το θυμόμαστε πως με κυνηγούσε και γελάμε".

Ντέρμπι από το... ξενοδοχείο
INTIME SPORTS

* Σε αγώνα ΠΑΟΚ - Ηρακλή ο Τουρσουνίδης μονομαχεί με τον Καραντζοφ

Τουρσουνίδης: "Έζησα τα Ηρακλής-ΠΑΟΚ με κόσμο και των δύο ομάδων"

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης ο οποίος ήταν παρών στην τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα στο Καυτανζόγλειο, στις 08/03/1998 δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάποια πιο ιδιαίτερα στιγμή και στάθηκε στη μη παρουσία φιλάθλων του Δικεφάλου στο επερχόμενο ματς.

"Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια πιο ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή. Όλα τα παιχνίδια πάντως ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ κέντριζαν και συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων, ειδικότερα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη παραπάνω τώρα επειδή ο Ηρακλής έλειπε τα τελευταία χρόνια από την κατηγορία και είναι ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ομάδες. Αυτό που θυμάμαι και σίγουρα ήταν καλό, είναι ότι υπήρχε κόσμος και από τις δύο πλευρές. Το Καυτανζόγλειο γέμιζε με οπαδούς και των δύο ομάδων. Δυστυχώς τώρα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν θα μπορέσουν να πάνε στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω για τον ΠΑΟΚ, πως σίγουρα έχει το προβάδισμα για να κερδίσει το παιχνίδι", μας είπε πιο συγκεκριμένα.

Ντέρμπι από το... ξενοδοχείο
INTIME SPORTS

* Στο πάθος των ντέρμπι στάθηκε ο Στέλιος Ηλιάδης

Ηλιάδης: "Υπήρχε πάθος, ερχόντουσαν οπαδοί στις προπονήσεις"

Ο Στέλιος Ηλιάδης ο οποίος έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων στο πιο πρόσφατο παρελθόν και έχει ζήσει τα ντέρμπι και από τις δύο πλευρές μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, επισήμανε το πάθος που κυριαρχεί και αναφέρθηκε στις επισκέψεις οπαδών του Ηρακλή στις προπονήσεις πριν τα ματς.

"Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό από τα ντέρμπι Ηρακλής-ΠΑΟΚ είναι πως είχαν πολύ πάθος. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Το Καυτανζόγλειο έχει αποδειχθεί δύσκολη έδρα για τον ΠΑΟΚ. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι την Κυριακή. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει η ομάδα που θα είναι στην καλύτερη μέρα. Για τον Ηρακλή είναι σημαντικό το παιχνίδι, αλλά και για τον ΠΑΟΚ επίσης. Και οι δύο είναι μεγάλες ομάδες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή από αυτά τα παιχνίδια. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι η προετοιμασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από αυτά τα ματς, υπήρχε το πάθος και η θέληση για τη νίκη στις δύο ομάδες της πόλης. Ειδικά στον Ηρακλή ερχόταν κόσμος στην προπόνηση και ζητούσε τη νίκη για να ενθαρρύνει τους παίκτες", τόνισε στο Sport24.gr.

Ντέρμπι από το... ξενοδοχείο
INTIME SPORTS

* Για μία δεκαετία φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Σκαρτάδος πριν πάει στον Ηρακλή.

Σκαρτάδος: "Τα γκολ μου εναντίον Ηρακλή και ΠΑΟΚ"

Μετά από δέκα χρόνια με την φανέλα του ΠΑΟΚ (1982-1992) ο Γιώργος Σκαρτάδος μετακόμισε στον Ηρακλή: "Θυμάμαι ένα παιχνίδι που είχε ολοκληρωθεί 3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ και είχα βάλει δύο γκολ. Από εκεί και πέρα το πρώτο ματς που έδωσα ως παίκτης του Ηρακλή ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο και είχε κριθεί με δική μου εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Δεν πήγαινε κανένας να το χτυπήσει και το ανέλαβα εγώ. Την ίδια σεζόν είχαμε κερδίσει και στην Τούμπα με 0-1 με γκολ του Τουντζιάρη".

Ντέρμπι από το... ξενοδοχείο
INTIME SPORTS

* Και συμπαίκτες και αντίπαλοι υπήρξαν οι Σαλπιγγίδης και Σνάουτσερ που μονομαχούν στην παραπάνω φωτογραφία.

Σνάουτσνερ: "Το ματς της χρονιάς για τον Ηρακλή"

Ενας από τους πιο ήρεμους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, τόνισε ότι για τον Ηρακλή τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είναι τα ματς της χρονιάς: "Θυμάμαι ότι για τον Ηρακλή το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν ο αγώνας της χρονιάς. Έδιναν πάντα το 100% με τον ΠΑΟΚ. Πριν η ομάδα πάει στο ξενοδοχείο από το γήπεδο μας περίμενε πάρα πολύς κόσμος και φώναζαν συνθήματα. Μας έλεγαν ότι μπορούμε να χάσουμε απ' όλους αλλά όχι από τον ΠΑΟΚ. Όταν έπαιξα με τον ΠΑΟΚ αντίπαλος του Ηρακλή ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι αλλά σε καμία περίπτωση όπως είναι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό".

Ντέρμπι από το... ξενοδοχείο
INTIME SPORTS

* Την αποβολή του σε ένα ντέρμπι θυμήθηκε ο Σωτήρης Μπαλάφας

Μπαλάφας: "Αγώνες με εντάσεις"

Ο Σωτήρης Μπαλάφας το πρώτο πράγμα που θυμήθηκε και αυτό στο οποίο στάθηκε μόλις του αναφέραμε τον λόγο για τον οποίο τον καλέσαμε ήταν μία κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί στο Καυτανζόγλειο, επί Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ, την σεζόν 2007-08: "Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι μία κόκκινη κόκκινη κάρτα που δέχθηκα σε ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή, ενώ προσπαθούσαμε να ισοφαρίσουμε. Από τότε είχα αγωνιστεί ξανά αντίπαλος του Ηρακλή όταν είχε προπονητή τον Παράσχο. Ήταν γενικότερα αγώνες που είχαν εντάσεις και δυνατά μαρκαρίσματα".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ