STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νέο buzzer beater η ΑΕΛ, 1-0 στο 94' την Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όπως και με τον Λεβαδειακό, έτσι και με την Ξάνθη η ΑΕΛ πήρε τη νίκη (1-0) στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Ο Κρίζμαν το νικητήριο γκολ. Δύο δοκάρια o Γέντρισεκ, ένταση στο τέλος με πρωταγωνιστές τους Κούγια & Φυντάνη.

Σε ένα ματς γεμάτο ένταση με πωταγωνιστές τούς Φυντάνη & Κούγια, η Ξάνθη είχε τα δοκάρια (δύο με τον ίδιο παίκτη, Έρικ Γέντρισεκ) και η ΑΕΛ το γκολ στις καθυστερήσεις. Με όπλο την έδρα τους, οι "βυσσινί" πήραν τη νίκη στην τελευταία φάση του ματς χάρη στο τέρμα του Κρίζμαν, έπειτα από τρομερή ασίστ με τακουνάκι του Περόνε αν κι ο Αργεντινός χρησιμοποίησε πρώτα το χέρι για να πάρει την μπάλα.

Η ΑΕΛ είναι αήττητη στην έδρα της. Έχει τέσσερις ισοπαλίες και τρεις νίκες. Και οι τρεις αυτές έχουν έλθει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ / ΦΥΝΤΑΝΗΣ(Α) ΚΟΥΓΙΑΣ(Δ) ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ / ΦΥΝΤΑΝΗΣ(Α) ΚΟΥΓΙΑΣ(Δ) ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με Ξάνθη και Λεβαδειακό στην τελευταία φάση του ματς, με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Ντέλετιτς σκόραρε στο 85ο λεπτό. Στα τελευταία πέντε εντός έδρας παιχνίδια της (Super League Σουρωτή και Κύπελλου), η εστία της ομάδας της Λάρισας παραβιάστηκε μόνο μια φορά (στο εντός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα).

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, επέλεξε τον Μπόζοβιτς να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του, τοποθέτησε τον Ρέντζα στο δεξί αμυντικό άκρο, τον Γουάλας στο αριστερό κι ανάμεσά τους ως κεντρικό δίδυμο τους Γκόλια και Ζίζιτς. Οι Φατιόν και Ντέλετιτς συνέθεσαν από κοινού το αντίστοιχο "δίδυμο" των αμυντικών μέσων, ο Αγκάνοβιτς μπροστά τους κεντρικά σε πιο επιτελικό ρόλο, οι Μασούρας και Κρίζμαν στα "φτερά" και ο Ναζλίδης στην κορυφή της επίθεσης των γηπεδούχων.

Νέο buzzer beater η ΑΕΛ, 1-0 στο 94' την Ξάνθη

Από την πλευρά της Ξάνθης, ο Μίλαν Ράσταβατς έδωσε φανέλα βασικού στον Σιλά στο αριστερό αμυντικό άκρο. Κι αυτό γιατί απουσίαζε ο Κασάδο. Μπαξεβανίδης στα δεξιά, οι Φλίσκας και Λισγάρας στο κέντρο της άμυνας με τους Μελιόπουλο, Ντε Λούκας και Λουσέρο να αποτελούν την αντίστοιχη κεντρική τριάδα. Κίκε Μπουλά και Ρότσε ήταν στα "φτερά" και ο Γέντρισεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Νέο buzzer beater η ΑΕΛ, 1-0 στο 94' την Ξάνθη

Μίλησε ξανά στο τέλος η ΑΕΛ

Γήπεδο: "ΑEL FC Arena"

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Βοηθοί: Νικόλας Σάββας, Παντελής Σπυρόπουλος

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63' Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Ντέλετιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (83' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν, Ναζλίδης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Ντε Λούκας (87' Σβάρνας), Μελιόπουλος, Λουσέρο, Κίκε (57' Πέτρος Ορφανίδης), Γέντρισεκ, Ρότσε (78' Φασίδης).

Γκολ: 90'+4' Κρίζμαν

Κάρτες: 74' Κρίζμαν / 33' Ντε Λούκας, 54' Κίκε Μπουλά, 64' Γέντρισεκ, 69' Μπαξεβανίδης, 83' Ορφανίδης,

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Λουσέρο έπιασε το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς.

Ύστερα από δέκα λεπτά (13'), ο Φατιόν βρήκε ωραία τον Ντέλετιτς, ο Σέρβος προσπάθησε να κατεβάσει την μπάλα. Αλλά, το κοντρόλ του ήταν κακό κι έτσι δεν αξιοποίησε την ευκαιρία, δεδομένου ότι έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς.

Στο 21ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία των γηπεδούχων. Ο Ρότσε μπήκε από τα αριστερά, στην αποτυχημένη απόπειρα να κάνει σέντρα - έπιασε "τσαφ" - αιφνιδίασε τον αντίπαλό του, η μπάλα έμεινε στα πόδια του, μέσα από την περιοχή έβγαλε προς τα έξω στον Λουσέρο. Ο Αργεντινός έκανε με τη μία το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από τέσσερα λεπτά (25'), Ο Ναζλίδης βγήκε από τα αριστερά, έκανε το κοντρόλ, έφερε την μπάλα στο δεξί, επιχείρησε τη σέντρα, η μπάλα έφθασε στον Αγκάνοβιτς, ο οποίος στο όριο της περιοχής έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Η ομάδα της Θράκης "άγγιξε" το γκολ στο 37ο λεπτό. Ο Κίκε Μπουλά βγήκε από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Γκόλιας δεν μπόρεσε να απομακρύνει - σε εκείνο το σημείο η μπάλα γκέλαρε γιατί είναι κακός ο αγωνιστικός χώρος - ο Γέντρισεκ με προβολή από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι προσπάθησε να νικήσει τον Μπόζοβιτς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μαυροβούνιου τερματοφύλακα. Ο Σλοβάκος πήρε το ριμπάουντ, γύρισε πίσω στον Λουσέρο, αλλά κι ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι "βυσσινί" μπήκαν πιο δυνατά. Στο 48ο λεπτό, ο Μασούρας κινήθηκε από τα δεξιά, ο Λισγάρας γλίστρησε, αλλά πεσμένος στο έδαφος αλλοίωσε την πορεία της μπάλας κι ο Κρίζμαν έπεσε κάτω. Δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι. Ο Κροάτης έπεσε μόνος του, δεν τον ακούμπησε ο αμυντικός της Ξάνθης.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς (60'), οι Θεσσαλοί έφθασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Ο Αγκάνοβιτς πέρασε εξαιρετική κάθετη για τον Μασούρα, η μπάλα γκέλαρε (δεν ευθύνεται ο παίκτης, αλλά ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου) και ο Ζίβκοβιτς κάλυψε το χώρο, έκλεισε το οπτικό πεδίο του αντιπάλου του και παραχώρησε κόρνερ.

Η γυριστή κεφαλιά του Κρίζμαν, ύστερα από την εξαιρετική σέντρα του Περόνε, στο 67' βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκοβιτς, ενώ σπουδαία ευκαιρία έχασε για τους φιλοξενούμενους ο Γέντρισεκ στο 71'. Ο Ντε Λούκας με ψηλή μπαλιά λίγο μπροστά από το κέντρο βρήκε τον Γέντρισεκ, Γκόλιας και Ζίζιτς μπερδεύτηκαν, ο Σλοβάκος επιθετικός της Ξάνθης τους έβαλε πλάτη, έκανε και το σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς.

Στο 80ό λεπτό, η Ξάνθη "άγγιξε" και πάλι το γκολ. Αλλά και πάλι το δοκάρι στέρησε την ευκαιρία από τον Γέντρισεκ. Ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Λουσέρο από τα αριστερά, ο επιθετικός της ομάδας της Θράκης με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς έσωσε την ΑΕΛ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι "ακρίτες" έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία να πάρουν τη νίκη. Λάθος διώξιμο του Μασούρα, ο Ορφανίδης μέσα από την περιοχή τροφοδότησε αριστερά εντός αυτής τον Λουσέρο, αλλά το πλασέ με το δεξί του Αργεντινού πέρασε έξω.

Κι αφού δεν το εκμεταλλεύτηκαν, δέχθηκαν το γκολ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στην τελευταία φάση του ματς, ο Περόνε πήρε την μπάλα (και με τη βοήθεια του χεριού), με τακουνάκι κατάφερε να βγάλει στον Κρίζμαν - η μπάλα πέρασε από τον Λισγάρα - και ο Κροάτης έστειλε με ωραίο σουτ την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζίβκοβιτς.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του γκολ. Δεν θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στην τελευταία φάση του ματς. Η ΑΕΛ πήρε τη νίκη ξανά, με τον ίδιο τρόπο. Όπως και με τον Λεβαδειακό. Στο τέλος οι νίκες μετρούν και οι "βυσσινί" πήραν τους τρεις βαθμούς σε ένα ματς, από το οποίο θα μπορούσαν να φύγουν με άδεια χέρια.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Υπήρχαν δύσκολες φάσεις στην αναμέτρηση. Μόνον εύκολο δεν ήταν το έργο του διαιτητή, Αριστείδη Βάτσιου, και των βοηθών του, Νικόλα Σάββα, Παντελή Σπυρόπουλου. Εκ πρώτης όψης φάνηκε να έχουν λάβει τις σωστές αποφάσεις. Σωστές και οι υποδείξεις κίτρινων καρτών. Εξάλλου ήταν μια αναμέτρηση που όσο περνούσε η ώρα, είχε και περισσότερα νεύρα. Στη φάση του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης, ο Περόνε φάνηκε να πήρε την μπάλα με το χέρι πριν τη μεταβιβάσει εξαιρετικά με τακουνάκι στον Κρίζμαν. Αυτή η φάση δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Εμανουέλ Περόνε. Μπορεί ο Σάντι Κρίζμαν να έκρινε την αναμέτρηση και το γκολ που πέτυχε να έδωσε τρεις βαθμούς στην ομάδα του και να άφησε χωρίς βαθμό την Ξάνθη, αλλά εκπληκτική ήταν η ασίστ του Αργεντινού. Ο "Έμα" πάντα όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ανεβάζει επίπεδο τους Θεσσαλούς. Για όσο αντέχει, μπορεί και κάνει τη διαφορά. Κι αυτό ήταν οφθαλμοφανές. Αν και βέβαια, φάνηκε να χρησιμοποιεί το χέρι του για να κάνει δική του την μπάλα.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Ξάνθη σίγουρα θα πρέπει να φεύγει πικραμένη από τη Λάρισα. Ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες. Είχε και δύο δοκάρια με τον Έρικ Γέντρισεκ. Άξιζαν και το βαθμό, αλλά και ίσως κάτι καλύτερο. Η ομάδα της Θράκης αναπτυσσόταν εύκολα. Εξίσου εύκολα έβγαιναν οι παίκτες της να απειλήσουν την εστία του Μπόζοβιτς. Αλλά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες που έχεις...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Λάρισας. Υπήρχαν σημεία στο "AEL FC Arena" στα οποία η μπάλα γκέλαρε ακανόνιστα και κατά (δική της) βούληση. Κάπως έτσι έχασε το κοντρόλ ο Μασούρας και ο Ζίβκοβιτς κινήθηκε έγκαιρα για να παραχωρήσει κόρνερ. Αποκαρδιωτική εικόνα για ένα γήπεδο που θέλει να φιλοξενήσει κι αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδας. Σίγουρα, άσχημη εντύπωση προκάλεσε το επεισόδιο στο τέλος του αγώνα, μεταξύ των ανθρώπων της ΑΕΛ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ