STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έκανε το «οκτώ στα οκτώ» φέτος στην Τούμπα υποδεχόμενος το 2018 με επιβλητική νίκη επί του Λεβαδειακού. Δύο γκολ Κάμπος και Πρίγιοβιτς και ένα ο Μάτος.

Ιδανική αρχή στο 2018 έκανε ο ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας επιβλητική νίκη επί του Λεβαδειακού και διατηρώντας το αήττητο στην Τούμπα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε από νωρίς προβάδισμα με τον Πέλκα να σερβίρει και τον Μάτος να εκτελεί, χρειάστηκε όμως να φτάσει στο δεύτερο μέρος για να πατήσει γκάζι, σημειώνοντας τρία γκολ μέσα σε 12 λεπτά (βοηθούμενος, βέβαια και από την κάκιστη αμυντική αντίδραση του Λεβαδειακού σ΄αυτό το διάστημα), ενώ ο Πρίγιοβιτς στο 89’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε κράτημα του Αντιλέου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης τα δύο γκολ του Κάμπος, η αναρρίχηση του Πρίγιοβιτς στην κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος (με δύο ακόμη γκολ στην Τούμπα έφτασε τα 8 γκολ και ξεπέρασε Ανσαριφάρντ και Κόντε), οι δύο ασίστ του Πέλκα, όπως και το γκολ του Λέο Μάτος που μόνο μπακ δεν θυμίζει.

Ο Λεβαδειακός έχει να λέει μόνο για την μεγάλη φάση του Γιακουμάκη στο 41' όταν το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 και ο επιθετικός της ομάδας της Βοιωτίας σούταρε άουτ και σε κενή εστία.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με το σύνηθες 4-2-3-1 που επιλέγει ο Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Βαρέλα Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μαουρίσιο και Κάνιας, με τον Πέλκα πιο μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ. Δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

Ο Λεβαδειακός άρχισε το παιχνίδι με σχηματισμό 3-4-3. Οι τρεις στόπερ που επέλεξε ο Ανιγκό ήταν οι Φρανσίσκο (αριστερά), Αντιλέου και Λεονάρντο (δεξιά). Τη δεξιά πλευρά κάλυπτε ως μπακ-χαφ ο Τσαμπούρης και την αριστερή ο Ζαραδούκας. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Νιάσε και Ομπιόρα, ενώ την επιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Γιουσούφ (αριστερά), Γιακουμάκης (δεξιά) και Μαρκόφσκι στην κορυφή.

Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

"Χτύπησε" ο "συνήθης ύποπτος"

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Κιοτζένης (Ξάνθης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (46΄Τσίμιροτ), Κάμπος, Πέλκας (77΄Κουλούρης), Λημνιός (64΄Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό):Επασί, Αντιλέου, Φρανσίσκο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (58΄Μπελγκαζουανί), Νιάς (64' Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι, Γιακουμάκης.

Γκολ: 18΄Μάτος, 48', 59΄Κάμπος, 57', 89΄ Πρίγιοβιτς

Κίτρινες: 25΄ Νιάς, 37΄Τσαμπούρης, 75΄Μπελγκαζουανί

Κόκκινες: 90΄+4΄ Τσαμπούρης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του Λεβαδειακού στο 18ο λεπτό με γκολ του Λέο Μάτος που άνοιξε το σκορ. Ο Πέλκας έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Βραζιλιάνος που είχε προωθηθεί με ωραία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι (όπως συνηθίζει άλλωστε), πλάσαρε άψογα στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Επασί. Στο 22' ο Πέλκας βρήκε και πάλι τον Μάτος στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ, όμως αυτή τη φορά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να εκτελέσει με τη φάση να περνά ανεκμετάλλευτη για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, είχε νέα καλή στιγμή στο 35', όταν Λημνιός από τα δεξιά γύρισε προς τον Πρίγιοβιτς που από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ αλλά ο Επασί έδιωξε αρχικά και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια, πριν προλάβει να μπει στη φάση ο Κάμπος.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Στο 41' ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του φάση στο ματς που ήταν και μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Οι Βοιωτοί ξεδιπλώθηκαν πολύ ωραία στην κόντρα επίθεση, με τον Νιάς να πασάρει στον Γιουσούφ στην περιοχή και αυτός να γυρίζει παράλληλα για τον επερχόμενο Γιακουμάκη στα δεξιά, που ολομόναχος σούταρε άστοχα άουτ από θέση βολής. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να γίνει απειλητικός προς την εστία του Πασχαλάκη, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης στο πρώτο 45λεπτο:

Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο β' ημίχρονο προσπαθώντας να "καθαρίσει" το ματς με δεύτερο γκολ. Κάτι που κατάφερε να πετύχει γρήγορα. Αρχικά απείλησε στο 47' με κάθετη πάσα του Κάμπος και σουτ του Λημνιού μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Επασί.

Και ένα λεπτό αργότερα, στο 48', ο Δικέφαλος έφτασε σε δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Κάμπος. Ο Ανγκολέζος κέρδισε την κόντρα από Λεονάρντο και Αντιλέου και έπιασε ένα πολύ καλό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Οι "ασπρόμαυροι" όμως δεν σταμάτησαν εκεί και δεν κατέβασαν στροφές.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Στο 57΄ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Επασί σε σουτ του Λημνιού και πήρε από κοντά το ριμπάουντ και σκόραρε, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κάμπος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι διαμορφώνοντας το 4-0. Μετά από ωραία ψιλοκρεμαστή πάσα του Πέλκα (δεύτερη ασίστ) ο Ανγκολέζος έφυγε από κανονική θέση και τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Επασί πετυχαίνοντας ένα θεαματικό γκολ.

Το ματς είχε και μία ξεχωριστή στιγμή. Στο 67ο λεπτό έγινε αλλαγή του επόπτη στην Τούμπα. Ο Φωτόπουλος τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης, Κιοτζένη, να τον αντικαθιστά. Το ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν πως την ώρα που έγινε η αλλαγή οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ... αποθέωσαν τους δύο διαιτητές.

Στο 71' ο Μαουρίσιο βρέθηκε εκτός περιοχής επιχείρησε ένα σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Επασί. Ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε απόλυτα στο παιχνίδι. Ο Λεβαδειακός είχε μία καλή στιγμή στο 85' με σουτ του Γιακουμάκη που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Στο 88' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Αντιλέου στον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή, μακριά από την μπάλα. Ο Σέρβος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 89ο λεπτό.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Λεβαδειακός. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσαμπούρης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, προκειμένου να χάσει μόνο το ματς του Κυπέλλου και όχι την αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά του 90λεπτου στη Τούμπα:

Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ του Κάμπος. Ο Ανγκολέζος έκανε πολύ ωραία ενέργεια και το σουτ του ήταν άπιαστο. Μία φάση από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Η εξέλιξη του αγώνα εκμηδένισε τις δυσκολίες για τον Αριστείδη Βάτσιο που δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί και του έμεινε μόνο η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του β΄ βοηθού, Ανδρέα Φωτόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον 4ο διαιτητή, Ευάγγελο Κιοτζένη στο 67ο λεπτό του αγώνα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Όταν η μόνιμη κριτική στον Κάμπος είναι για το γεγονός πως δεν σκοράρει συχνά και έρχεται ένα ματς στο οποίο πετυχαίνει δύο γκολ, δεν μπορεί κανείς παρά να του αποδώσει τον τίτλο του MVP. Ο Ανγκολέζος ήταν φιλότιμος και μέσα σε όλες τις φάσεις, πετυχαίνοντας δύο πολύ όμορφα γκολ (ίσως να αδικούμε και λίγο τον Πέλκα ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ).

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το καθαρό μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ απέναντι από την αντίπαλη εστία. Υπήρχαν πολλά παιχνίδια στα οποία η αστοχία είχε στοιχίσει βαθμούς στον Δικέφαλο, όμως σε αυτό το ματς οι παίκτες των "ασπρόμαυρων" εκμεταλλεύτηκαν όλες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν φτάνοντας σε μία ευρεία και ένατη νίκη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού στο β' ημίχρονο. Οι Βοιωτοί έδειξαν σημάδια κατάρρευσης μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, κάτι στο οποίο δεν μας έχουν συνηθίσει στη φετινή σεζόν. Και η αμυντική τριάδα και ο Επασί έκαναν παιδαριώδη λάθη που έφεραν την βαριά ήττα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ