STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Μπόμπερ" ο Μαουρίσιο, 2-0 ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Μαουρίσιοπέτυχε δύο γκολ (34'και 37') και ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο βράδυ, επικρατώντας 2-0 του Αστέρα Τρίπολης που είχε δοκάρι σε φάουλ του Κυριακόπουλου στο 56'.

Στην Τούμπα έχει τον τρόπο του ο ΠΑΟΚ που με σκόρερ τον Μαουρίσιο νίκησε 2-0 τον Αστέρα και έκανε το 5 στα 5 στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος στηρίχθηκε στα δύο φαρμακερά σουτ του Βραζιλιάνου που έφεραν και τα πρώτα του γκολ στην Ελλάδα (πρώτα γκολ από μέσο στο φετινό πρωτάθλημα) και μέσα σε σχεδόν τέσσερα λεπτά διαμόρφωσε το 2-0 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος να πετύχουν ένα γκολ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι σούταραν πολύ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (ειδικά στο πρώτο μέρος) και δικαιώθηκαν, αφού με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να φτάσουν στις οκτώ σερί εντός έδρας νίκες φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που συνιστά ρεκόρ στην εποχή Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία φτάνοντας τους 18 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας με τους 6, έμεινε στην τελευταία θέση μαζί με τον Πλατανιά.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΕ

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Λουτσέσκου να διατηρεί τον βασικό κορμό στην ενδεκάδα. Ο Ρέι ήταν στην εστία, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από Σαμπράνο και Βαρέλα στα στόπερ, Μάτος δεξιά και Λέοβατς αριστερά. Στη μεσαία γραμμή, Μαουρίσιο και Τσίμιροτ ήταν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δεξιά ήταν ο Βιεϊρίνια και στην αριστερή πλευρά ο Πέλκας, με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

"Μπόμπερ" ο Μαουρίσιο, 2-0 ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα

Από πλευράς Αστέρα, ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε σχηματισμό 3-5-2, με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια. Την τριάδα της άμυνας αποτελούσαν οι Σελίν, Πασαλίδης και Τριανταφυλλόπουλος. Στη δεξιά πλευρά ήταν ο Κώτσιρας και στην αριστερή ο Γιαννούλης. Στο χώρο του κέντρου ξεκίνησαν οι Τσουκαλά, Ιγκλέσιας και Μαντιντά, ενώ το δίδυμο στην επίθεση αποτελούσαν οι Μανιάς και Τόνσο.

"Μπόμπερ" ο Μαουρίσιο, 2-0 ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα

Έχει τον τρόπο στην Τούμπα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Βασίλειος Λάμπρου (Αν. Αττικής)

4ος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Σαμπράνο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια (86΄ Κάμπος), Ελ Καντουρί (81΄ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (76΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας (73΄ Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς (52΄ Τσουκαλάς), Μαντιντά (55΄ Κυριακόπουλος), Τόνσο, Μανιάς.

Γκολ: 34', 37' Μαουρίσιο

Κάρτες: 29΄ Τσουκαλάς, 73΄ Γιαννούλης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 4ο λεπτό και ήταν για τον ΠΑΟΚ, με τον Ελ Καντουρί να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κώτσιρα να απομακρύνει με κεφαλιά πάνω στη γραμμή, αποσοβώντας το γρήγορο γκολ. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, απειλώντας ξανά με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Βιεϊρίνια συνεργάστηκε με τον Πρίγιοβιτς και έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ελ Καντουρί, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να αποκρούει το κοντινό πλασέ του. Στο 12΄ επιχείρησε ένα μακρινό σουτ ο Βιεϊρίνια, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει την μπάλα. Πάντως, η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιζε αρκετά κάθετα στο ξεκίνημα του ματς, προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα από τον άξονα.

Ο Αστέρας προσπαθούσε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσει πιο ψηλά τον ΠΑΟΚ, όμως οι "ασπρόμαυροι" εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή της μπάλας. Βέβαια, οι Αρκάδες έκλεισαν τους διαδρόμους δυσκολεύοντας την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και την προσπάθειά του για κάθετο ποδόσφαιρο. Στο 32ο λεπτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Πέλκας έπαιξε το ένα-δύο με τον Μαουρίσιο στην περιοχή, πήρε την κόντρα και πλάσαρε πάνω στον πεσμένο Σελίν, που έκανε σωτήρια επέμβαση. Η φάση ήταν δύσκολη για να φανεί εάν υπήρξε χέρι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΕΣ Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Στο 34ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Μαουρίσιο, με τον Βραζιλιάνο να ανοίγει λογαριασμό με την ασπρόμαυρη φανέλα, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα. Μετά από διώξιμο του Τσουκαλά με κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μαουρίσιο που έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στην κλειστή γωνία του Αθανασιάδη. Τρία λεπτά αργότερα, στο 37΄, ο Μαουρίσιο πέτυχε και δεύτερο γκολ, ακόμη πιο εντυπωσιακό. Μετά από επίθεση που άρχισε από τον Ρέι, ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Βραζιλιάνο στη γραμμή της περιοχής από δεξιά (στο σημείο από το οποίο άνοιξε το σκορ) και αυτός έπιασε ένα υπέροχο σουτ στέλνοντας την μπάλα και πάλι στην κλειστή γωνία του Αθανασιάδη και στα δίχτυα, αυτή τη φορά ψηλά και πιο θεαματικά.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Αστέρας δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει μετά τα δύο γκολ που δέχτηκε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Το δεύτερος μέρος ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Αστέρα, που απείλησε στο πρώτο λεπτό (46΄). Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Βαρέλα, η μπάλα στρώθηκε στον Μανιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε κόρνερ, μετά κι από παρεμβολή του Μαουρίσιο.

ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αστέρας είχε δοκάρι, σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου από πλάγια θέση. Η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρέι και στη συνέχεια της φάσης ο Καλτσάς σούταρε άστοχα άουτ. Στο 58΄ ο Αθανασιάδης απέκρουσε σε κόρνερ ένα ωραίο πλασέ του Πέλκα έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον ΠΑΟΚ να γίνεται επικίνδυνος ουσιαστικά για πρώτη φορά στο β΄ μέρος.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν χωρίς προβλήματα το προβάδισμά του και είχε την κατοχή της μπάλας σε υψηλά επίπεδα. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το δοκάρι προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε στη διεκδίκηση του αγώνα, με τον Δικέφαλο του Βορρά να μην αντιμετωπίζει ωστόσο ιδιαίτερα προβλήματα. Στο 85΄ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ένα δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια και στο 87΄ απείλησε ο Αστέρας με σουτ του Καλτσά μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρέι. Η τελευταία καλή στιγμή για τον Αστέρα σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με σουτ του Ιγκλέσιας πέρασε άουτ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Κυριακόπουλου. Στο 56ο λεπτό ο Αστέρας είχε σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει σε 2-1 το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Κυριακόπουλος, λίγο μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, είχε μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ρέι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Καραντώνης σφύριξε αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως για κοκορομαχίες παικτών. Δεν υπήρχαν σοβαρά λάθη από αυτόν και τους βοηθούς του, με εξαίρεση δύο φάσεις που κακώς κόπηκε ο Πρίγιοβιτς. Στο δεύτερο μέρος που το ματς άνοιξε, σφύριξε λιγότερο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος "καθάρισε" την υπόθεση νίκη για τον ΠΑΟΚ με δύο υπέροχα γκολ. Έστειλε έτσι το μήνυμα πως ο Λουτσέσκου μπορεί να υπολογίζει σε ακόμη έναν σκόρερ, καθώς ήταν τα πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, από παίκτη που αγωνίζεται στον άξονα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η διάθεση του ΠΑΟΚ να σουτάρει. Ο Δικέφαλος του Βορρά επιχείρησε αρκετά σουτ στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Λουτσέσκου, όποτε έβρισκαν χώρους σούταραν προς την εστία του Αθανασιάδη έχοντας αρκετές τελικές προσπάθειες. Δύο από αυτά τα σουτ, κατέληξαν στα δίχτυα, στα δύο υπέροχα γκολ του Μαουρίσιο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η μηδενική διάθεση του Αστέρα να διεκδικήσει κάτι επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν παθητικό ρόλο στο ματς στα πρώτα 45 λεπτά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα απέναντι στον ΠΑΟΚ και μη δείχνοντας ικανοί να απειλήσουν. Αυτό βέβαια άλλαξε στο δεύτερο μέρος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ