STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μπάχαλο αναδιάρθρωσης με έπαθλο τα συμβόλαια των 7 με την ΕΡΤ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη Super League τονίζουν ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να διασφαλιστούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια των επτά ομάδων με την ΕΡΤ, προκειμένου να γίνει κουβέντα για 16 ομάδες τη νέα σεζόν. Τι "απαντάει" ο Βασιλειάδης και η θέση της ΕΕΠ που οδηγούν σε αδιέξοδο.

Αλαλούμ επικρατεί για πολλοστή φορά στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή την πολυδιαφημισμένη αναδιάρθρωση των κατηγοριών, η οποία ναι μεν έχει περάσει στις προκηρύξεις από το καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από πότε θα ισχύσει.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ στη σημερινή συνεδρίασή της εισηγήθηκε να ισχύσει η απόφαση για αναδιάρθρωση στη Super League, αλλά να παραμείνουν 16 οι ομάδες τη νέα σεζόν και να μειωθούν σε 14 τη μεθεπόμενη!

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟ

Το σχέδιο της Ομοσπονδίας προβλέπει από το φετινό πρωτάθλημα να υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και να ανέβουν οι δύο πρώτες από τη Football League, χωρίς να υπάρξει μπαράζ.

Επίσης, συμφωνεί με την ίδρυση της Super League 2, θεωρώντας πως το πρωτάθλημα πρέπει να απαρτίζεται από 12 ομάδες, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγγυημένη η χρηματοδότησή του.

Παράλληλα, η ΕΕΠ είναι σύμφωνη να μετατραπεί η Football League σε τρίτη κατηγορία, στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες. Η πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την ερχόμενη Τρίτη (9/4).

Μάλιστα, η ΕΠΟ θέλει να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να συζητηθεί η εισήγηση αυτή, ώστε να γνωρίζει τι θα έχει στα χέρια της πριν την Εκτελεστική Επιτροπή. Εντούτοις, από την πλευρά του υφυπουργού αθλητισμού δεν διαφαίνεται πρόθεση να αλλάξει τη στάση του και επιμένει σε 14 ομάδες από τη νέα σεζόν και όχι από τη μεθεπόμενη.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Την ίδια στιγμή, από τη Super League τονίζουν ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να διασφαλιστούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια των επτά ομάδων με την ΕΡΤ, προκειμένου να γίνει κουβέντα για 16 ομάδες τη νέα σεζόν. Ουσιαστικά, δεν μπαίνουν σε κουβέντα, αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις ότι δεν θα μείνουν τηλεοπτικά άστεγες η ΠΑΕ που έχουν συμβόλαιο με το κρατικό κανάλι.

Το θέμα όμως είναι ότι σύμφωνα με την πλευρά του Γιώργου Βασιλειάδη, αν δεν ισχύσει η αναδιάρθρωση από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τότε δεν ισχύει η συμφωνία της ΕΡΤ με τις επτά ομάδες. Άρα, υπάρχει αδιέξοδο και βρισκόμαστε στο φινάλε τηε σεζόν, χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσες ομάδες θα πέσουν, πόσες θα ανέβουν και με ποιες προϋποθέσεις θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα. Ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ