STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μπαταγιάννης: "Δεν είναι πιεστικές οι ημερομηνίες, αλλά προσπαθούμε για σέντρα στις 25 Αυγούστου"

ΔΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΔΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την πεποίθησή του πως θα βρεθεί λύση και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στις 25 Αυγούστου εξέφρασε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος την Δευτέρα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται ώστε το πρωτάθλημα να μην καθυστερήσει και να ξεκινήσει κανονικά στην προγραμματισμένη ημερομηνία του.

Ο κ. Μπαταγιάννης υποστήριξε πως αυτές οι επτά-οκτώ μέρες μέχρι την επόμενη Γ.Σ. θα δώσουν τη δυνατότητα στις ομάδες να έχουν ολοκληρώσει τις συζητήσεις τους για τα τηλεοπτικά και να έχουν υπογράψει συμβάσεις προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα.

Βέβαια όπως τόνισε δεν εξαρτάται κάτι απ' αυτόν αλλά από τις ίδιες της ομάδες. Επίσης τόνισε πως ακόμα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την Football League για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν ενώ τόνισε πως ακόμα δεν έχουν ναυαγήσει οι επαφές με τον Υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

"Η γενική συνέλευση της Super League ομόφωνα αποφάσισε να αναβάλει την έγκριση της προκήρυξης σε νέα γενική συνέλευση η οποία το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθεί την Πέμπτη 9 Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα θα αποφασίσουμε και για την έγκριση της προκήρυξης και για την κλήρωση του πρωταθλήματος και για όλα τα θέματα με την προοπτική το πρωτάθλημα να αρχίσει στις συμφωνημένες ημερομηνίες".

Για ποιον λόγο αναβλήθηκε η κλήρωση:
"Γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι σήμερα να εγκρίνουμε την προκήρυξη".

Υπάρχουν προτάσεις από τηλεοπτικά κανάλια;
"Υπάρχουν προτάσεις αλλά οι ομάδες που είναι χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο θέλουν να τις εξετάσουν και γενικότερα θεωρώ ότι θέλουν να τους δοθεί χρόνος για να τις εξετάσουν. Αυτές οι επτά-οκτώ μέρες θα δώσουν τη δυνατότητα να ετοιμαστούν καλύτερα και η προκήρυξη θέλει να δούμε μερικά θέματα. Προσπαθούμε όλοι" .

Για σέντρα στις 25 Αυγούστου:
"Γίνεται τεράστια προσπάθεια να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου, παρόλο που δεν είναι πιεστικές οι ημερομηνίες. Γίνεται τεράστια προσπάθεια να αρχίσει στις 25 Αυγούστου".

Για το τι τον κάνει να αισιοδοξεί για σέντρα στις 25 Αυγούστου:
"Το στοιχείο που με κάνει να αισιοδοξώ είναι η δημοφιλία που έχει το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να μη γίνει και να μη γίνει με καλύτερους όρους απ' ότι έγινε πέρυσι".

Για το αν μπορεί να πει περισσότερα πράγματα για τις προτάσεις απ' άλλα τηλεοπτικά κανάλια:
"Δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση, οπότε δεν είμαι ο αρμόδιος να σας πω".

Για τις επαφές με Football League και αν έχει γίνει συζήτηση για το πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν:
"Δεν έχουμε κάνει γιατί δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κάποια πρόταση. Αν έχουμε κάποια πρόταση να θέσουμε, θα κάνουμε τη συζήτηση με τη Football League".

Για το αν θα πάρει την τελική απόφαση η ΕΠΟ:
"Βάση ΚΑΠ και βάση καταστατικού ΕΠΟ, αν οι προκηρύξεις τέμνονται, θα το λύσει η ΕΠΟ το θέμα".

Για τις συζητήσεις με τον Γιώργο Βασιλειάδη και αν έχουν ναυαγήσει οριστικά:
"Εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ναυαγήσουμε μία πρόταση και μια συζήτηση με τον οποιοδήποτε. Ο υπουργός μας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, δυστυχώς δεν είχαμε καλό καλοκαίρι. Δεν ήταν προφητική η ευχή του. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός στο γενικότερο πλαίσιο που έχει η χώρα έχει άλλα θέματα να λύσει και αυτή την εβδομάδα ότι δεν είχαμε κάποια συνάντηση μαζί του είναι λογικό".

Για το αν συζητούν την πρόταση του υφυπουργού:
"Την πρόταση του υφυπουργού τη συζητήσαμε, τη δεχθήκαμε κατά 9/10 και θεωρώ ότι ακόμη υπάρχει τρόπος και χρόνος να τη συζητήσουμε".

Για τη γενική συνέλευση στις 9 Αυγούστου:
"Θα γίνει γενική συνέλευση και διοικητικό συμβούλιο για να εγκριθεί η προκήρυξη και να γίνει η κλήρωση".

Για το αν μπορεί να γίνει και στις 9 Αυγούστου κάτι ανάλογο με ότι συνέβη σήμερα:
"Βέβαια μπορεί να γίνει. Οι ομάδες θα αποφασίσουν, δεν θα αποφασίσω εγώ. Αν οι ομάδες δεν θέλουν να αρχίσει το πρωτάθλημα γιατί δεν είναι έτοιμες, δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Μην ξεχνάτε παλιά, οι ομάδες ήταν έτοιμες και άλλοι δεν ήταν έτοιμοι να αρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν τα λέτε αυτά τα πράγματα όμως. Παλιά περιμέναμε ποιοι θα είναι οι επόπτες και ποιοι οι διαιτητές για να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να είστε δίπλα μας πραγματικά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα το οποίο μετά όταν θα κάνετε κριτική που είναι καλοδεχούμενη θα είναι από λάθη δικά μας, που δεν τα έχουμε προλάβει στην αρχή. Όχι για λάθη που θα τρέχουμε να τα διορθώνουμε στην πορεία.

Γίνεται προσπάθεια για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα καλύτερο από τις άλλες χρονιές, να το χαρούμε όλοι και εσείς να γράφετε για αγωνιστικά πράγματα και όχι για μη αγωνιστικά. Αυτή είναι η άποψη των μελών του Δ.Σ. του συναιτερισμού. Το αν θα γίνει η όχι θα το αποφασίσουν οι ομάδες. Σας μεταφέρω τις αποφάσεις".

Για το ποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κάνει πρόταση πλην του "Epsilon":
"Επίσημα δεν ξέρω γιατί οι ομάδες συζητάνε. Μου έχει μεταφερθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον και απ' άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Απλά δεν είναι έτοιμες οι ομάδες να υπογράψουν. Αν εγώ είχα σαν λίγκα τη διαχείριση θα μπορούσα να σας ενημερώσω. Τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να συζητάει ο Παναθηναϊκός, ο Άρης κάποια άλλη ομάδα. Να ξέρετε ότι αυτές οι συμβάσεις καλύπτονται και από το πλαίσιο της εμπιστευτικότητας και είναι ακόμα πιο δύσκολο".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ