STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μπ-αστακός το Καυτανζόγλειο, 1-1 Ηρακλής-ΠΑΟΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με γκολ του Μιχάλη Μπαστακού στο 80’, ο Ηρακλής διατήρησε αήττητο 20 χρόνων στην έδρα του στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Κακός ο Δικέφαλος, προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ του Πρίγιοβιτς στο 19’.

Ούτε και φέτος. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει και πάλι τον Ηρακλή και τα χρόνια μακριά από τη νίκη στο Καυτανζόγλειο έγιναν 20. Προς το τέλος του αγώνα, μάλιστα, η ομάδα του Βλάνταν ΊΒιτς κινδύνευσε με ήττα, όμως ο Γλύκος που φέρει τεράστια ευθύνη στη φάση της ισοφάρισης, νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μιχάλη Μπαστακό.

Ο 22άχρονος επιθετικός που αποκτήθηκε δανεικός από τον Ατρόμητο ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση, καθώς δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο σκόραρε (80’), ενώ μετά είχε και την μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή.

Ο Δικέφαλος είχε προηγηθεί στο 19’ μετά από φοβερή προσπάθεια του Μάτος και γκολ του Πρίγιοβιτς που όμως ήταν σε εμφανέστατη θέση οφσάιντ. Είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ενρίκε στο 21’, διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Αργυρόπουλου στο 42’ και από και πέρα… υπνωτίστηκε και το πλήρωσε.

Οι γηπεδούχοι πήραν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια για σωτηρία, ήταν μαχητικοί και είχαν πολύ καλή καθοδήγηση από τον πάγκο.

Στα αξιοσημείωτα η αλλαγή του Μπίσεσβαρ στο 28’ γιατί εκνεύρισε τον Ίβιτς με την παρουσία του, η αντικατάσταση του Ενρίκε λόγω τραυματισμού και τα όσα συνέβησαν με το υβριστικό πανό που κρέμασαν οι οπαδοί του Ηρακλής σε βάρος της μητέρας του Ιβάν Σαββίδη και προκάλεσαν και μικρή διακοπή στον αγώνα.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης) & Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας)

Τέταρτος διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)

Ηρακλής (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου (Πασάς 69΄), Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Κούρος, Γροντής (Μπαστακός 78΄), Μοντέιρο, Περόνε, Λεοζίνιο (Ιντζόγλου 85΄), Δώνης.

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ουάρντα (Αθανασιάδης 85΄), Μπίσεσβαρ (Πέλκας 29΄), Ενρίκε (Κάμπος 44΄ λ.τ.), Πρίγιοβιτς.

Γκολ: Μπαστακός 80΄ / Πρίγιοβιτς 19΄

Κίτρινες κάρτες: Τζανετόπουλος 40΄, 90΄ + 4΄/ Πέλκας 45΄+2΄, Τσίμιροτ 75΄

Κόκκινες κάρτες:

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Ηρακλή με σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουάντερσον, στο κέντρο της άμυνας οι Ζιαμπάρης και Τζανετόπουλος, δεξιά ο Αργυρόπουλος και αριστερά ο Κούρος. Αμυντικά χαφ ήταν ο Στάμου με τον Δώνη και σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Λεοζίνιο. Δεξί χαφ-εξτρέμ ξεκίνησε ο Γροντής και αριστερό ο Μοντέιρο, με μοναδικό προωθημένο στην επίθεση τον Περόνε.

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Γλύκος, στο κέντρο της άμυνας οι Κρέσπο και Μαλεζάς, δεξί μπακ ο Μάτος και αριστερό ο Λέοβατς. Στη μεσαία γραμμή, αμυντικά χαφ ήταν ο Τσίμιροτ και ο Χαρίσης, με επιτελικό μέσο τον Μπίσεσβαρ. Δεξιά ξεκίνησε ο Ουάρντα, αριστερά ο Ενρίκε και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ηρακλής είχε μπει πιο παθιασμένα στο παιχνίδι, με τους παίκτες του να μπαίνουν δυνατά στις μονομαχίες. Το ματς είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά λάθη στο ξεκίνημα. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 14ο λεπτό και ήταν για τον Ηρακλή. Μετά από έξυπνη κάθετη μπαλιά του Δώνη στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Γλύκος βγήκε από την περιοχή του και απομάκρυνε πλάγια με το πόδι, όμως στα αριστερά ήταν ο Κούρος που επανέφερε την μπάλα στην περιοχή, με τον Περόνε να επιχειρεί ανάποδο ψαλιδάκι και να την στέλνει άουτ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστικά κλασική ευκαιρία του για γκολ. Σκόρερ ήταν ο Πρίγιοβιτς που πέτυχε το 6ο γκολ του σε 7 αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η φάση ξεκίνησε από το πόδι του Χαρίση που πήγε να σκάψει την μπάλα στην περιοχή. Μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Μάτος που την "τσίμπησε" προ του Ζιαμπάρη περνώντας την από πάνω του και έπιασε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, ο Χουάντερσον απέκρουσε, όμως ο Πρίγιοβιτς πήρε το ριμπάουντ και από κοντά νίκησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα ανοίγοντας το σκορ. Βέβαια, από το ριπλέι της φάσης φάνηκε πως ο Σερβοελβετός επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που σούταρε ο Μάτος, συνεπώς δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 21΄, ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Πρίγιοβιτς πάσαρε στον Μπίσεσβαρ στα αριστερά και εκείνος έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε στον ολομόναχο Ενρίκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Βραζιλιάνος από πολύ κοντά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε την πρώτη του αλλαγή πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του αγώνα. Εκνευρισμένος με τον Μπίσεσβαρ επειδή περίμενε στατικός την μπάλα σε μία φάση λίγο νωρίτερα, ο Σέρβος τεχνικός τον αντικατέστησε με τον Πέλκα στο 29ο λεπτό. Δύο λεπτά μετά, στο 31΄, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Λούμπος Μίχελ που ξέρει και ρωσικά, ζήτησαν να κατέβει ένα πανό με υβριστικό περιεχόμενο κατά του Ιβάν Σαββίδη, που ήταν γραμμένο στα ρωσικά και είχε κρεμαστεί στη θύρα 10. Στη συνέχεια έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα και στο 36΄ ο Γκράνας διέκοψε το παιχνίδι προσωρινά. Το πανό δεν κατέβηκε από το πέταλο αλλά ο αγώνας άρχισε ξανά έπειτα από δύο λεπτά.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρχε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του ρυθμού κυκλοφορώντας την μπάλα και τον Ηρακλή να ΄ψάχνει τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει. Στο 42ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε γύρισμα του Πέλκα στην περιοχή, όπου η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του πεσμένου στο έδαφος Αργυρόπουλου, όμως ο Γκράνας υπέδειξε κόρνερ. Στο 44΄ ο Ίβιτς έκανε και δέυτερη αλλαγή. Αναγκαστική αυτή τη φορά καθώς ο Ενρίκε δέχτηκε χτύπημα στο δάχτυλο και δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Κάμπος να παίρνει τη θέση του. Ο Κάμπος πέρασε στη δεξιά πλευρά, με τον Ουάρντα να πηγαίνει αριστερά και τον Πέλκα σε ρόλο επιτελικού μέσου. Το πρώτο μέρος έληξε με σκορ 0-1, με τον Πρίγιοβιτς ωστόσο να έχει σκοράρει από θέση οφσάιντ στο 19ο λεπτό. Βέβαια, οι "ασπρόμαυροι" διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε χέρι του Αργυρόπουλου στο 42΄.

Το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 48΄ από τον Τσίμιροτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως πέρασε ψηλά άουτ. Ο Λεοζίνιο επιχείρησε ένα μακρινό σουτ στο επόμενο λεπτό, που κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου. Στο 53΄ ο Περόνε προσπάθησε να σκοράρει από πολύ μακριά. Ο Αργεντινός επιθετικός είδε εκτός θέσης τον Γλύκο και σούταρε όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 54ο λεπτό είχε καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ, εκδηλώνοντας ωραία αντεπίθεση, με τελικό αποδέκτη τον Ουάρντα από αριστερά, του οποίου το συρτό σουτ όμως μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Στο 56΄ υπήρξε νέα προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι, όταν ο Ουάρντα πήγε να εκτελέσει κόρνερ μπροστά στη θύρα 10 και οι οπαδοί του Ηρακλή πέταξαν ορισμένα αντικείμενα. Ο "Δικέφαλος" είχε την κατοχή της μπάλας και ο Ηρακλής αναζητούσε κενά για να γίνει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, όμως το ματς δεν είχε καλό ρυθμό ούτε κλασικές φάσεις, με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και πολλά φάουλ, όπως και λάθη των παικτών. Στο 73΄ ο Πέλκας έπιασε ένα καλό σουτ με τον Χουάντερσον να μπλοκάρει.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Στο 80΄ ο Ηρακλής ισοφάρισε με γκολ του Μπαστακού. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε, ο Γλύκος έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπαστακός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά. Ο Μπαστακός σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Στο 84΄ ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει το γκολ της ανατροπής. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Μπαστακός που είχε σκοράρει πριν από λίγο. Μετά από κάθετη πάσα του Περόνε ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε σε τετ α τετ απέναντι από τον Γλύκο, που απέκρουσε το πλασέ του. Από κει και έπειτα δεν άλλαξε κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης που ήρθε μετά από 5 λεπτά καθυστερήσεων, με τον Ηρακλή να διατηρεί την παράδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο.

Η φάση του αγώνα

Το χαμένο τετ α τετ του Μπαστακού στο 84ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο σκόρερ του Ηρακλή έχασε τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή.

Ο διαιτητής

Ο Γκράνας έκανε αρκετά λάθη χάνοντας και κάποιες κάρτες. Τα δύο πιο σημαντικά έγιναν στο πρώτο ημίχρονο και την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτά την έχει ο δεύτερος βοηθός, Καραβασίλης. Το πρώτο ήταν το γκολ του Πρίγιοβιτς που δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ και το δεύτερο το χέρι του Αργυρόπουλου στην περιοχή στο 42΄ στο οποίο έπρεπε να δοθεί πέναλτι για τον ΠΑΟΚ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μπαστακός. Μπήκε στο παιχνίδι στο 78΄ και δύο λεπτά μετά έφερε το ματς στα ίσα με το γκολ που πέτυχε. Μάλιστα, στο 84΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή, με τον Γλύκο να αποκρούει το πλασέ του στο τετ α τετ που βρέθηκε.

Μας άρεσε

Η αντίδραση του Ηρακλή και του προπονητή του. Παρά τα προβλήματά της, η ομάδα του "Γηραιού" είναι πάντα μαχητική και ενώ φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, είχε τα ψυχικά αποθέματα και την σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει, ενώ θα μπορούσε και να ανατρέψει το σκορ.

Δεν μας άρεσε

Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ. Καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Αργό τέμπο, κακό passing game, χωρίς δημιουργία φάσεων, έμοιαζε υπνωτισμένος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και τελικά το πλήρωσε. Επίσης, έδειξε μεγάλη αδυναμία στις στημένες φάσεις.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ