STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μοιρασιά στη Λαμία, 1-1 με Λεβαδειακό

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία αν και είχε ευκαιρίες και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε ισόπαλη (1-1) με τον Λεβαδειακό. Ο Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ, ο Τσούκαλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Λαμία και Λεβαδειακός ήθελαν τη νίκη για την 25η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Οι γηπεδούχοι για να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι φιλοξενούμενοι για να κυνηγήσουν το στόχο κατάκτησης της πέμπτης θέσης.

Τελικά, μοιράστηκαν από ένα βαθμό! Αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα δεν θα μπορεί να αφήνει ευχαριστημένη καμία εκ των δύο ομάδων.

Περισσότερο αυτή της Φθιώτιδας, καθώς είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά και δοκάρι. Ο Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ για τους Βοιωτούς, ο Τσούκαλος ισοφάρισε για τη Λαμία και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Λαμία απέχει πέντε βαθμούς από την 15η θέση (ο Απόλλων Σμύρνης έχει ματς λιγότερο καθώς φιλοξενείται στα Ιωάννινα από τον ΠΑΣ τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 19:30). Ο Λεβαδειακός, πλέον, μένει πέντε βαθμούς πίσω από την πεντάδα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο τεχνικός της Λαμίας, Μπάμπης Τεννές, ξεκίνησε με τον Νίκο Παπαδόπουλο να υπερασπίζεται την εστία του, ο Βασιλαντωνόπουλος κάλυψε το δεξί αμυντικό άκρο, ο Παπαργυρίου (στη θέση του τιμωρημένου Παντελιάδη) το αριστερό, έχοντας ενδιάμεσά τους, τους Ασίγκμπα και Αναστασιάδη.

Όπως σε όλα τα ματς, Μπλάζιτς και Όμο συνέθεσε το αντίστοιχο "δίδυμο" των αμυντικών μέσων, ο Ακόστα ξεκίνησε στο αριστερό "φτερό", ο Βάντερσον στο δεξιό και οι Μπούντνικ και Τσούκαλος εναλλάχθηκαν στην επίθεση.

Μοιρασιά στη Λαμία, 1-1 με Λεβαδειακό

Ο τεχνικός των Βοιωτών, Ζοζέ Ανιγκό, ξεκίνησε με τον Δημήτρη Σωτηρίου να υπερασπίζεται την εστία του, ο Τσαμπούρης κάλυψε το δεξί αμυντικό άκρο, ο Αντιλεού το αριστερό, έχοντας ενδιάμεσά τους, τους Φαβάρο και Τριποτσέρη.

Μητρόπουλος και Νιάς συνέθεσαν το το αντίστοιχο "δίδυμο" των αμυντικών μέσων, ο Γιουσούφ ήταν στα δεξιά, ο Γιακουμάκης στα αριστερά και ο Γιακουμάκης πίσω από τον Μαρκόβσκι.

Μοιρασιά στη Λαμία, 1-1 με Λεβαδειακό

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Αλέξανδρος Γρέβενης

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (58' Αναστασόπουλος), Όμο (81' Άστσεριτς), Μπλάζιτς, Ακόστα, Βάντερσον, Μπούντνικ,Τσούκαλος (69' Καραγιάννης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Ζοάο Φαβάρο (75' Ζαραδούκας), Αντιλεού, Νιάς, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (83' Νίκας), Σουμπίνιο (63' Σαβαντογκό), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

Γκολ: 40' Τσούκαλος / 33' Γιακουμάκης

Κάρτες: 11' Αναστασιάδης / 30' Τριποτσέρης, 42' Γιακουμάκης, 48' Αντιλεού, 87' Νίκας.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά. Τα σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής ο Μάρκο Μπλάζιτς (4' και 8'), ή το αντίστοιχο (ασθενές) του Γεβγέν Μπούντνικ (6') δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι προκάλεσαν ανησυχία στον Δημήτρη Σωτηρίου.

Στο ένατο λεπτό, ο Βάντερσον υποδέχθηκε την μπάλα στα δεξιά, συνέκλινε στα αριστερά, έκανε και το σουτ με το αριστερό, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Σωτηρίου.

Στο 24', πάλι ο Βραζιλιάνος με σκαστό σουτ στην κίνηση στο όριο της περιοχής - ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Τσούκαλο - προσπάθησε να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά δεν τα κατάφερε.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς (30'), ο Βάντερσον επιχείρησε μια κεφαλιά, χωρίς αποτέλεσμα. Ύστερα από δύο λεπτά (32'), ο Μαρκόβσκι έκανε το σουτ από θέση αριστερά στα όρια της περιοχής. Κακή, βιαστική επιλογή. Είχε δίπλα του Σουμπίνιο και Γιακουμάκη.

Στο 33', ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ. Ύστερα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Γιουσούφ - η "κυανόλευκη" άμυνα αδράνησε κι έμεινε εντελώς στάσιμη - ο Γιακουμάκης μπήκε στην περιοχή, ο Ασίγκμπα έσπευσε πάνω του, αλλά δεν μπόρεσε να τον προλάβει και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Παπαδόπουλος.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία έφθασε στην ισοφάριση στο 40ό λεπτό. Ο φορ των "κυανόλευκων", Νίκος Τσούκαλος, υποδέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής, δοκίμασε το πόδι του. Το σουτ ήταν καλό, αλλά έφερε ευθύνη ο Σωτηρίου. Δεν εκτίμησε καλά τη φάση.

Στο 45ο λεπτό, οι Βοιωτοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαρκόβσκι ξέφυγε από τον Αναστασιάδη. Αλλά, δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να παρατηρηθεί η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία. Στο 56', ο Μπλάζιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Βασιλαντωνόπουλο, ο δεύτερος έβαλε πλάτη τον Αντιλεού, έκανε το σουτ εντός περιοχής με το αριστερό και ο Σωτηρίου με δύσκολη απόκρουση, έβγαλε σε κόρνερ.

Ύστερα από δέκα λεπτά (66'), οι γηπεδούχοι "άγγιξαν" την ανατροπή. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά τη σέντρα του Αναστασόπουλου από τα δεξιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Σωτηρίου.

Στο 70ό λεπτό, η Λαμία έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Βάντερσον μπήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Καραγιάννης το σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Τριποτσέρης με το πόδι και τη βοήθεια της τύχης απομάκρυνε.

Ο Νοέ Ακόστα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ στο 73', η εκτέλεση ήταν καλή. Όχι, όμως, τόσο για να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου.

Η τελευταία χρονικά ευκαιρία παρατηρήθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Και ήταν πάλι για τη Λαμία. Ο Ανέστης Αναστασιάδης, ο οποίος προωθήθηκε στα τελευταία λεπτά, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα γκολ μπήκαν (σχετικά) νωρίς. Ίσως εκείνη η φάση που θα μπορούσε να κρίνει την αναμέτρηση ήταν το δοκάρι που είχε ο Αναστασόπουλος. Έστω κι αν "μεσολάβησε" η τύχη και η κόντρα που έβαλε ο Ζοάο Φαβάρο για να αλλοιώσει την πορεία της μπάλας. Ο Σωτηρίου είχε εξουδετερωθεί, το οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε τον "έσωσε" από την παραβίαση της εστίας του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός ο Αθανάσιος Τζήλος. Ήταν κοντά στις φάσεις και απεφάνθη σωστά όταν δεν υπέδειξε παράβαση στις δύο περιπτώσεις που η Λαμία ζήτησε πέναλτι. Ο Μπούντνικ προσπάθησε να τον "ξεγελάσει", αλλά δεν το κατάφερε. Θα μπορούσε να δείξει την κίτρινη (σε μία εκ των δύο) στον Ουκρανό φορ, αλλά δεν το έκανε. Μάλιστα, ο Τριποτσέρης διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό στη δεύτερη περίπτωση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μάρκο Μπλάζιτς. Ο Σέρβος ήταν αυτός που οργάνωνε όλο το παιχνίδι της Λαμίας. Από τα πόδια του περνούσε η μπάλα για να φθάσει μετέπειτα στον Βάντερσον, τον Ακόστα ή τον Μπούντνικ. Μάρκαρε, αλλά και έδινε την μπάλα σωστά. Βοήθησε τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ωραίες ατομικές προσπάθειες τα δύο γκολ. Το πρώτο από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Γιουσούφ και το άριστο τελείωμα του Γιακουμάκη. Το δεύτερο από την έμπνευση, θάρρος και θράσος του Τσούκαλου, ο οποίος έπιασε "στον ύπνο" τον Σωτηρίου. Θετική εικόνα για το γήπεδο της Λαμίας, καθώς η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Λίγο ο τοπικός χαρακτήρας της αναμέτρησης, λίγο ο κομβικός χαρακτήρας (για την παραμονή των γηπεδούχων), περισσότερο οι χαμηλές τιμές των εισιτηρίων (5 ευρώ στην προπώληση), συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η προσέγγιση του παιχνιδιού από τον Λεβαδειακό. Όταν άνοιξε το σκορ, έμοιαζε να έχει το μομέντουμ υπέρ του. Κυρίως, γιατί οι γηπεδούχοι φοβήθηκαν ή "πάγωσαν" για την ακρίβεια. Κι όμως στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε ικανός να κάνει την (περαιτέρω) ζημιά στην ομάδα της Φθιώτιδας. Στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε πίσω, να κρατήσει το βαθμό. Μηδαμινή παραγωγή ευκαιριών.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ