STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μίλησε πάλι η ελληνική ψυχή, Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-1 με Μαλεζά

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έκανε το "τρία στα τρία" στη Super League κερδίζοντας 1-0 τον μαχητικό Πλατανιά με προβολή του Μαλεζά στο 56'. Αρκετές ευκαιρίες στο παιχνίδι και κανονικό γκολ που δεν μέτρησε για τους γηπεδούχους.

Χωρίς να πιάσει εντυπωσιακή απόδοση ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει νικητής από τα Περιβόλια κερδίζοντας με 1-0 τον Πλατανιά, χάρη σε γκολ του αρχηγού του Στέλιου Μαλεζά στο 56'. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το "τρία στα τρία" και έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή (υπάρχει βέβαια αύριο το ματς του Ολυμπιακού με τα Γιάννινα), μετά από ένα αγχωτικό παιχνίδι.

Ο Δικέφαλος είχε αρκετές μεγάλες ευκαιρίες στα τέλη του πρώτου μέρους και στις αρχές του δευτέρου και μέχρι να προηγηθεί, ωστόσο δεν μπόρεσε να "καθαρίσει" το ματς και ο Πλατανιάς έμεινε στην διεκδίκηση της ισοπαλίας μέχρι το φινάλε.Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για κανονικό γκολ που δεν μέτρησε στο 4', ενώ και από πλευράς ΠΑΟΚ "φώναξαν" για χέρι-πέναλτι του Καρυπίδη στο 44'.Έστω και χωρίς την ορμητικότητα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πάντως, ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Μίλησε πάλι η ελληνική ψυχή, Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-1 με Μαλεζά
Μίλησε πάλι η ελληνική ψυχή, Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-1 με Μαλεζά

Το "διπλό" ήρθε από στόπερ

Ο Πλατανιάς παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τον σχηματισμό 3-5-2 που συνηθίζει να επιλέγει ο Εμάνουελ Ρόκα. Στην εστία ήταν ο Κοκκαλάς και η τριάδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Στάμου, Ντικαμονά και Καρυπίδη. Στον χώρο του κέντρου κινούνταν οι Αγγελόπουλος και Δημούτσος, με τον Ντεβέσα πιο μπροστά τους ως επιτελικό μέσο. Την δεξιά πλευρά κάλυπτε ο Ουές και την αριστερή ο Σκαρντοβέλι, ενώ το επιθετικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Παπανικολάου και Γκρζέλτσακ.

Ο Λουτσέσκου έκανε μόνο μία αλλαγή στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είχε προηγηθεί, περνώντας τον Κάμπος στη θέση του τιμωρημένου Μακ που είχε αποβληθεί. Κάτω από τα δοκάρια κράτησε τη θέση του ο Πασχαλάκης και στην άμυνα παρέμειναν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς και Κρέσπο, που ξεκίνησε και πάλι στο αριστερό άκρο. Μαουρίσιο και Κάνιας κινούνταν στη μεσαία γραμμή με τον Πέλκα σε ελεύθερο ρόλο ως "δεκάρι". Δεξιά ξεκίνησε ο Κάμπος και αριστερά ο Λημνιός, με τον Κουλούρη να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου) & Κουντουρέλης (Αθηνών)

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα):Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (70΄ Στανισάβλιεβιτς), Παπανικολάου (85΄ Στόιτσεφ), Καρυπίδης. Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (81΄ Πατράλης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):.Πασχαλάκης,Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο (64΄ Τσίμιροτ), Κάνιας (86΄ Σάχοβ), Πέλκας, Κάμπος (72΄ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Κουλούρης.

Γκολ: 56΄Μαλεζάς

Κάρτες: 61΄ Βάντερσον, 80΄ Στάμου / 84΄ Κάνιας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 4ο λεπτό, ο Γκρζέλτσακ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τον Πλατανιά με κεφαλιά, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.Υπήρχαν τρεις παίκτες των γηπεδούχων που ήταν εκτεθειμένοι για τον Πλατανιά, ο Πολωνός ωστόσο ήταν σε κανονική θέση. Πάντως, ήταν μία δύσκολη φάση για τον επόπτη. Μετά το ακυρωθέν γκολ του Πλατανιά ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν προσπαθώντας να βρουν διαδρόμους και να απειλήσουν την εστία των γηπεδούχων. Βέβαια, η υπεροχή τους ήταν ανούσια στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν κάποια μεγάλη φάση για γκολ. Στο 15ο λεπτό ένα σου του Παπανικολάου για τον Πλατανιά πέρασε άουτ, ενώ στο18΄ ο Γκρζέλτσακ έφυγε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ "διάβασε" έγκαιρα τη φάση και βγήκε και απομάκρυνε.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε αργή ανάπτυξη και αντιμετώπιζε προβλήματα στη δημιουργία καθώς δεν μπορούσε να μπει κάθετα στην περιοχή του Πλατανιά. Μόνο οι κούρσες και οι διεισδύσεις του Λημνιού από τα πλάγια δημιουργούσαν κάπως επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των κρητικών. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλά στημένοι αμυντικά και έβγαζαν απειλητικές αντεπιθέσεις, ενώ μετά το ημίωρο άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ είχε ουσιαστικά τις πρώτες του αξιοσημείωτες φάσεις στο 36΄και στο 41΄ με δύο σουτ από Κάμπος και Μαουρίσιο που πέρασε άουτ.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

ΗΡΩΑΣ Ο ΚΟΚΚΑΛΑΣ

Ό,τι δεν έκανε νωρίτερα σε όλο το πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ, το έκανε στο τελευταίο δίλεπτο πριν λήξει το ημίχρονο. Στο 44΄ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, ο Κοκκαλάς έπεσε και απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης σταμάτησε και το κοντινό πλασέ του Μαουρίσιο παραχωρώντας κόρνερ. Πριν φτάσει η μπάλα στον Βραζιλιάνο προσπάθησε να απομακρύνει ο Καρυπίδης, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται για χέρι. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας του Πλατανιά είπε ξανά "όχι" με δύσκολη επέμβαση. Ο Κοκκαλάς αποδείχθηκε έτσι ήρωας για την ομάδα των Χανίων στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, διατηρώντας το μηδέν πριν την ανάπαυλα, όταν ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και έφτασε κοντά στο γκολ.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Β΄ ΜΕΡΟΥΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές και είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και αξιόλογες φάσεις στα πρώτα λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδωσαν όρκο νίκης πριν την έναρξη του β΄ μέρους.Η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο β΄ 45λεπτο ήταν για τον ΠΑΟΚ. Σε γύρισμα του Πέλκα από αριστερά, ο Λημνιός δεν κατάφερε να πλασάρει, η μπάλα έφτασε στον Κάνιας, ο οποίος σούταρε έχοντας φόρα, αλλά την έστειλε ψηλά άουτ. Στο 49΄ απάντησε ο Πλατανιάς με κεφαλιά του Ντικαμονά που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δευτερόλεπτα αργότερα λίγο έλειψε να κάνει μεγάλο λάθος, χάνοντας το κοντρόλ μετά από γύρισμα του Μαλεζά, όμως πρόλαβε να απομακρύνει παρά την πίεση που δέχτηκε από τον Παπανικολάου. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Δημούτσο στην περιοχή, όμως το σουτ του πέρασε έξω. Στο 51΄ είχε νέα καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ, με κοντινή προβολή του Κουλούρη μετά από κεφαλιά του Μάτος στην περιοχή, όμως ο Κοκκαλάς σταμάτησε και πάλι τον Δικέφαλο με δύσκολη απόκρουση.

Ο ΜΑΛΕΖΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Στο 56ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του Πλατανιά και να ανοίξει το σκορ με γκολ του κεντρικού αμυντικού του. Ο Κρέσπο πήρε κεφαλιά στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε στον Μαλεζά, ο οποίος με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1. Στο 59΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε σουτ του Παπανικολάου και στο 60ο λεπτό ο Κοκκαλάς μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Κρέσπο.Στο 62΄ είχε νέα σπουδαία ευκαιρία ο ΑΟΚ. Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ πλασαριστά, ο Μαουρίσιο σούταρε από το σημείο του πέναλτι, ο Κουλούρης έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας και ο Κοκκαλάς έκανε νέα μεγάλη επέμβαση.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά όσο κυλούσαν τα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται το προβάδισμα και να προσπαθεί να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις για δεύτερο γκολ ώστε να "καθαρίσει" το ματς. Ο Πλατανιάς πίεζε για την ισοφάριση και πήρ μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 79΄ ένα σουτ του Γκρζέλτσακ στην κίνηση από πλάγια θέση πέρασε αρκετά άουτ δίχως να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη. Στη συνέχεια και μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση, με τον Πλατανιά να πιέζει αλλά τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σωστά και να διατηρεί το 0-1. Έτσι, η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε την δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της και έπιασε την ΑΕΚ στους 31 βαθμούς.

Μίλησε πάλι η ελληνική ψυχή, Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-1 με Μαλεζά

(Τα στατιστικά του αγώνα)

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μεγάλη ευκαιρία του Κάνιας στο 47ο λεπτό. Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία φάση, με τον Πέλκα να γυρίζει την μπάλα από αριστερά, τον Λημνιό να μην μπορεί να πλασάρει και τον επερχόμενο Ισπανό που μπήκε με φόρα στη φάση να σουτάρει ψηλά άουτ από καλή θέση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Διαμαντόπουλος, η αλήθεια όμως είναι ότι προδόθηκε από τους βοηθούς του. Χαρακτηριτστικότερη είναι η φάση του 4' με το γκολ του Γκρζέλτσακ που ακυρώθηκε λανθασμένα, καθώς ο Πολωνός κινήθηκε πίσω από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Διαμαρτυρίες για χέρι του Καρυπίδη στο 44' υπήρχαν από τους φιλοξενούμενους. Θα μπορούσε να δώσει περισσότερες κίτρινες.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο τίτλος πάει στον Στέλιο Μαλεζά, καθώς ήταν αυτός που είχε την οξυδέρκεια, αν και αμυντικός, να βάλει το πόδι του και με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 56' "ξεκλειδώνοντας" το τρίποντο για τους φιλοξενούμενους.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εμφάνιση του Αντώνη Κοκκαλά. Ο 25χρονος τερματοφύλακας του Πλατανιά κράτησε όρθια την ομάδα του σε πολλές φάσεις με εντυπωσιακές επεμβάσεις και νικήθηκε μόνο όταν η κεφαλιά του Κρέσπο έπιασε απροετοίμαστη όλη την άμυνα της χανιώτικης ομάδας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισάωρο και στο διάστημα μετά το γκολ του Μαλεζά. Μπήκε νωθρά, έχασε πολύ χρόνο στο πρώτο μέρος, ενώ μετά το 0-1 έπαιζε με την "φωτιά" αφού δεν έδειξε διάθεση να "καθαρίσει" το ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ