STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μίλησε η παράδοση στους Ζωσιμάδες, 1-1 ο ΠΑΣ με την Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κρατούσε μία σημαντική νίκη μέχρι το 87ο λεπτό, αλλά τελικά χάρη σε γκολ του Έρικ Γέντρισεκ, η Ξάνθη έφυγε με την ισοπαλία (1-1) απ' τους "Ζωσιμάδες", παραμένοντας σε τροχιά... πεντάδας. Ο Πέδρο Κόντε των γκολ των γηπεδούχων στο 49'.

Η παράδοση μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και της Ξάνθης στους "Ζωσιμάδες" έδειχνε ισοπαλία, αφού τα εφτά απ' τα δέκα προηγούμενα παιχνίδια είχαν ολοκληρωθεί ισόπαλα. Το σημερινό ματς, όπως αποδείχθηκε δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Ο ΠΑΣ κρατούσε για 87 λεπτά μία σημαντική νίκη που θα του έδινε τη δυνατότητα να "σκαρφαλώσει" στην πέμπτη θέση, αλλά τελικά ο Έρικ Γέντρισεκ απάντησε στο γκολ του Πέδρο Κόντε (49') και η Ξάνθη έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε κατά τα 10/11 ίδια ενδεκάδα όπως και στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, με μοναδική αλλαγή τον Θέμη Τζημόπουλο, ο οποίος επέστρεψε στο βασικό σχήμα αντί του Απόστολου Σκόνδρα. Ο διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία αποτέλεσε μαζί με τους Μαυροπάνο και Μιχαήλ την τριάδα στα στόπερ, οι Λίλα-Γιάκος ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, με τους Μανθάτη και Σολτάνι να κινούνται πίσω απ' τον Πέδρο Κόντε.

Μίλησε η παράδοση στους Ζωσιμάδες, 1-1 ο ΠΑΣ με την Ξάνθη

Απ' την άλλη πλευρά, ο Μίλαν Ράσταβας δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες τεσσάρων βασικών ποδοσφαιριστών. Οι Μπρίτο και Μπαξεβανίδης ήταν τιμωρημένοι, ενώ οι Καμαρά και Τριάδης έμειναν εκτός λόγω προβλήματος τραυματισμού. Ο Σέρβος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, με τον Στράτο Σβάρνα να επιλέγεται ως δεξιός μπακ. Παράλληλα, ο νεαρός Μελιόπουλος πήρε φανέλα βασικού (για πρώτη φορά) στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Ντε Λούκας και Φλίσκα, ενώ οι Κίκε-Ρότσε αγωνίστηκαν πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Γέντρισεκ.

Μίλησε η παράδοση στους Ζωσιμάδες, 1-1 ο ΠΑΣ με την Ξάνθη

Κόντε... Γέντρισεκ

Γήπεδο: "Οι Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Λίλα (61' Γαρουφαλιάς), Μανθάτης, Σολτάνι (82' Κοζορώνης), Γιάκος (67' Χαλκιαδάκης), Κόντε.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σβάρνας (76' Κάστρο), Κασάδο, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Μεχία (66' Π. Ορφανίδης), Κίκε, Ρότσε (57' Φασίδης), Γέντρισεκ.

Γκολ: 49' Κόντε / 87' Γέντρισεκ

Κάρτες: 21' Σολτάνι, 83' Γαρουφαλιάς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό του. Ωστόσο, η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για την Ξάνθη. Στο 7ο λεπτό, ο Ντε Λούκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Γέντρισεκ πήρε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' τα καρέ του Μάρκου Βελλίδη. Οι Ακρίτες συνέχισαν να πιέζουν και έξι λεπτά αργότερα έχασαν μία σημαντική ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ είπε "όχι" σε σουτ (και πάλι) του Γέντρισεκ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από ένα δυνατό πρώτο 15λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Στο 28', το σουτ του Θέμη Τζημόπουλου πέρασε ψηλά άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Πέδρο Κόντε βρέθηκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να αρνείται την παραβίαση της εστίας του με εξαιρετική απόκρουση. Στο μεσοδιάστημα, ο Γιάννης Πετράκης, βλέποντας το πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα, άλλαξε το σύστημα από 3-4-3 σε 4-2-3-1, με τον Ευριπίδη Γιάκο να αγωνίζεται πίσω απ' τον Κόντε.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μία "ανάσα" απ' το 1-0, αλλά το σουτ του Σολτάνι μέσα απ' την μεγάλη περιοχή πέρασε ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Τελικά, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και συγκεκριμένα στο 49ο ο Πέδρο Κόντε έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Ο Τζημόπουλος βρήκε υπέροχα τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με όμορφο σουτ νίκησε τον Σέρβο τερματοφύλακα για το 1-0. Οι Ηπειρώτες θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και έχασαν ακόμα μία καλή ευκαιρία και πάλι με τον Κόντε, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Μετά το 60ό λεπτό, οι Ακρίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια... αισιοδοξίας. Πέρα από ένα μακρινό σουτ του Κίκε Μπουλά στο 72' που έδιωξε με δυσκολία ο Βελλίδης, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στα καρέ του Βελλίδη. Οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, κάτι που βόλευε τους γηπεδούχους, προκειμένου να διαχειριστούν ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Γέντρισεκ είχε διαφορετική άποψη, αφού στο 87' με όμορφο διαγώνιο σουτ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του νεαρού Μελιόπουλου. Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΣ πίεσε για το δεύτερο γκολ, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δίχως αμφιβολία το γκολ της ισοφάρισης της Ξάνθης. Ο ΠΑΣ κρατούσε για 87 λεπτά μία σημαντική νίκη, αλλά τελικά ο Γέντρισεκ, που πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, έδωσε τη λύση στους Ακρίτες, χαρίζοντάς τους μία υπερπολύτιμη ισοπαλία όσον αφορά στη μάχη της πεντάδας.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δημήτρης Καραντώνης πραγματοποίησε μία πολύ καλή διαιτησία. Ουσιαστικά, ο ρέφερι του συνδέσμου Ημαθίας πέρασε... απαρατήρητος. Ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς περιττές διακοπές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Κόντε ήταν ο πρωταγωνιστής του ΠΑΣ Γιάννινα σ' ακόμα μία αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες. Ο Ισπανός φορ, πέρα απ' το γκολ που σημείωσε, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Μπορεί o ΠΑΣ να μην πήρε τελικά το "τρίποντο", αλλά αυτό δεν επηρεάζει την εξαιρετική εμφάνισή του

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μανθάτης, Μαυροπάνος, Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φασίδης, Ορφανίδης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη συνεχίζουν να δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, τα οποία δείχνουν ικανά να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο. Το μέλλον φαίνεται πως βρίσκεται (και) σ' αυτές τις δύο ομάδες, οι οποίες είναι αιμοδότριες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ακρίτες ήταν καλύτερο στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο μπήκαν μουδιασμένα και το "πλήρωσαν" μ' ένα γρήγορο εις βάρος τους γκολ. Ο Γέντρισεκ χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά αυτό δεν αναιρεί την κακή εικόνα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ