STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μια έμπνευση του Πρίγιοβιτς έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η είσοδος του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στο 62' και η σωστή αποβολή του Μασούντ στο 68' άλλαξαν τα δεδομένα στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 παίρνοντας το πρώτου του τρίποντο στα playoffs.

Πρίγιοβιτς λαμπρός οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη για μία ακόμη φορά φέτος. Ο Σέρβος μπήκε φορ αλλαγή στο 62' αντί του Αθανασιάδη και ήταν ο καταλύτης στην πολύ σημαντική από βαθμολογικής σημασία νίκη επικράτηση του Δικεφάλου επί του Πανιωνίου στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των playoffs.

Στο 75’ πέτυχε ένα φανταστικό γκολ (δέκατο φέτος) που έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στους γηπεδούχους που είχαν ήδη προλάβει να κάνουν δύο δοκάρια στο ματς.

Ο Πανιώνιος στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο, όμως η απερισκεψία του Μασούντ να κάνει μαρκάρισμα από πίσω στον Μαλεζά στο 68 ενώ είχε κίτρινη κάρτα, μέτρησε καθοριστικά στο να λυγίσουν μπροστά στην πίεση του ΠΑΟΚ.

Γήπεδο: "Τούμπας"

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δ. Αττικής)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου)

4ος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Λέοβατς (46΄ Κίτσιου), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (88΄ Κουλούρης), Πέλκας, Αθανασιάδης (62΄ Πρίγιοβιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Σιώπης (46΄ Ταπόκο), Κόρμπος, Καθάριος (67΄ Σαββίδης), Μασούντ, Μασούρας, Μπεν (85΄ Βουκελάτος).

Γκολ: 75΄ Πρίγιοβιτς

Κίτρινες: 18΄Πέλκας, 35΄Σιώπης, 55΄Μπεν, 61΄Μασούντ

Κόκκινες: 68΄ Μασούντ (δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Βλάνταν Ιβιτς επέλεξε το 4-2-3-1. Κάτω από την εστία διατήρησε τον Γλύκο, στο δεξί άκρο της άμυνας επανέφερε τον Μάτος, στο αντίστοιχο αριστερό αγωνίστηκε ο Λέοβατς, ενώ παρτενέρ του Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Πούγγουρας. Οι Κάνιας και Τσίμιροτ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Κάμπος και Πέλκας αγωνίστηκαν στα άκρα της επίθεσης (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα), ενώ ο Μπίσεσβαρ είχε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον προωθημένο Αθανασιάδη.

Με 4-2-3-1 παρέταξε και τον Πανιώνιο. Ο Γιαννιώτης υπερασπίστηκε την εστία, οι Βλάχος και Αντωνιάδης κάλυψαν το δεξί κι αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, οι Ρισβάνης και Οικονόμου συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Σιώπης και Κόρμπος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, οι Καθάριος και Μασούρας ήταν οι δύο εξτρέμ (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα), ενώ πίσω από τον φορ Μπεν, έπαιξε ο Μασούντ.

ΦΤΩΧΟ ΣΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Στο 6΄ καταγράφηκε η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη τους στην περιοχή του Γιαννιώτη, όταν το διαγώνιο σουτ του Λέοβατς μέσα από την περιοχή εξουδετερώθηκε σε κόρνερ από σώματα αμυνόμενων. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μπίσεσβαρ έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Μάτος στην περιοχή του Γιαννιώτη, αλλά ο Βραζιλιάνος μπακ δεν πρόλαβε την μπάλα, που κατέληξε άουτ.

Στο 13' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Μασούρας σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Μαλεζά (οι παίκτες του Πανιωνίου υποστήριξαν ότι βρήκε στο αριστερό χέρι του στόπερ του ΠΑΟΚ).

Στο 25' ο Μασούρας δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή του Δικεφάλου, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γλύκου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σιώπης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γλύκο, που μπλόκαρε σταθερά.

Στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν διαδρόμους προς την εστία του Γιαννιώτη, οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ άλλαζαν συνεχώς θέσεις, ωστόσο η άμυνα του Πανιωνίου κρατούσε το μηδέν, χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία.

Στο 37' η εκτέλεση φάουλ του Λέοβατς βρήκε στο τείχος των παικτών του Πανιωνίου και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Αθανασιάδη, μετά τη σέντρα του Πέλκα από τα δεξιά, έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ουσιαστικά, η πρώτη μεγάλη (και μοναδική) ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 44΄. Ο Μάτος έβγαλε καταπληκτική πάσα για τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος από πλάγια θέση, μόνος ουσιαστικά με τον Γιαννιώτη, έστειλε την μπάλα πρώτα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του αντίπαλου γκολκίπερ (η μπάλα έφυγε άουτ). Και στις καθυστερήσεις, η κεφαλιά του Κάμπος έφυγε άουτ.

Με μία αλλαγή για κάθε ομάδα άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιβιτς απέσυρε στον πάγκο τον Λέοβατς (υστέρησε χαρακτηριστικά σε απόδοση), αντικαθιστώντας τον με τον Κίτσιου. Από την άλλη, ο Μιλόγεβιτς είδε τον Σιώπη να μην μπορεί να συνεχίσει (τραυματίστηκε προς το τέλος του πρώτου μέρους), ρίχνοντας στη μάχη τον Ταπόκο.

ΠΙΟ «ΖΩΝΤΑΝΟΣ» ΣΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ

Στο 54' ο ΠΑΟΚ έχασε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Πανιωνίου «σημαδεύοντας» την αριστερή συμβολή των δοκαριών του Γιαννιώτη. Οι γηπεδούχοι, που ασφαλώς ήταν πιο «ζωντανοί» στις αρχές του β΄ μέρους, απείλησαν και τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μπίσεσβαρ, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη.

Στο 62' ο Ίβιτς αποφάσισε να επιστρατεύσει τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος αντικατέστησε τον Αθανασιάδη. Έξι λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Μαλεζάς δέχτηκε τάκλιν από πίσω από τον Μασούντ και ο Βάτσιος απέβαλλε τον Ιρανό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 75΄ χάρη στη μεγάλη κλάση του Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος δέχτηκε στο ύψος του πέναλτι τη σέντρα του Μάτος από τα δεξιά, απέφυγε περίτεχνα το μαρκάρισμα του Βλάχου και, προτού η μπάλα πέσει στο έδαφος, με το αριστερό έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνιά του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννιώτη.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το τρίποντο, όταν ο Μπίσεσβαρ έπαιξε το ένα-δύο με τον Κάμπος, βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη, ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει και με δεύτερη προσπάθεια να μπλοκάρει.

Στο 87΄και στο 89' ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γιαννιώτη, αλλά και τις δύο φορές ο γκολκίπερ του Πανιωνίου αντέδρασε αποτελεσματικά. Είχε προηγηθεί στο 82΄ η μοναδική ευκαιρία του Πανιωνίου για ισοφάριση, όταν το σουτ του Ρισβάνη έφυγε λίγο άουτ.

Ακούστε πως περιέγραψε ο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου:

Η φάση του αγώνα

Το τρομερό γκολ του Πρίγιοβιτς τα συνδύαζε όλα. Επίδειξη υψηλής τεχνικής και καταπληκτική εκτέλεση, απόδειξη της μεγάλης κλάσης του 27χρονου φορ που είναι στα πολύ πάνω του μετά και την κλήση στην εθνική Ανδρών της Σερβίας για πρώτη φορά.

Ο διαιτητής

Ο Αριστείδης Βάτσιος. Δικαιώνεται στην πιο συζητημένη φάση του αγώνα, καθώς ο Μασούντ πάτησε το πόδι του Μαλεζά από πίσω και δικαιολογημένα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το ίδιο και στη φάση που ο Μπεν ζήτησε πέναλτι μέσα στην περιοχή.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό που του έλειπε, τη σωστή εκτέλεση και δικαιούται τον τίτλο τουMVP. Μπήκε στο ματς ως αλλαγή και με την πρώτη ενέργεια έδειξε πόσο σπουδαίος φορ είναι.

Μας άρεσε

Ο Λέο Μάτος που μετά από καιρό εμφάνισε και πάλι πολύ καλό πρόσωπο. Ήταν πολύ παραγωγικός επιθετικά (εκτός της ασίστ στον Πρίγιοβιτς στη φάση του 1-0, είχε καταπληκτική πάσα στον Μπίσεσβαρ στο πρώτο μέρος) και παράλληλα πολύ ήρεμος.

Δεν μας άρεσε

Ο εκνευρισμός του Μασούντ που έκανε ζημιά στην ομάδα του με την καθαρή δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή του, καθώς επέτρεψε στους γηπεδούχους να εγκατασταθούν στα καρέ της ομάδας του και να πετύχουν τελικά το πολυπόθητο τέρμα.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ