STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μια αγωνιστική και 90.000 ευρώ πρόστιμο στον Ολυμπιακό για το ματς με την ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε μία αγωνιστική και πρόστιμο 95.000 ευρώ αναμένεται να πέσει η ποινή της ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στον αγώνα με την ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπως είπε στον Sport24 Radio 103,3 ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο για τα γεγονότα που συνέβησαν μετά το φινάλε του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Όπως μετέδωσε ο Παντελής Διαμαντόπουλος στην εκπομπή του "Δέκα το κακό" στον Sport24 Radio 103,3, η ποινή αναμένεται να πέσει σε μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 95.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (4/5), οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ μονομάχησαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την τιμωρία του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στη φυσούσα στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την Ένωση. Οι μεν Πειραιώτες ζητούσαν μείωση της ποινής και ο ΠΑΟΚ ήθελε μείον έξι βαθμούς για τους "ερυθρόλευκους", έχοντας έννομο συμφέρον από την συγκεκριμένη υπόθεση, αφού μια πιθανή τιμωρία των "ερυθρολεύκων" με αφαίρεση βαθμών βάσει του άρθρου 29 του ΚΑΠ, θα άλλαζε την εικόνα στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Εντέλει, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δικαιώθηκε στην έφεση, αφού πέφτει στα πιο... μαλακά. Μειώνεται κατά 75% η ποινή για την τιμωρία της έδρας του και πέφτει κατά 60.000 ευρώ το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) και ο Ολυμπιακός απαλλάχθηκε για την επίθεση στον βοηθό παρατηρητή, Λασκαράκη, αφού ουσιαστικά δεν έγινε δεκτή η κατάθεσή του ότι υπήρξε άσκηση βίας σε βάρος του.

Η μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών επιβάλλεται για την απώθηση του διαιτητή, Τάσου Παπαπέτρου και την παρεμπόδισή του να μπει στα αποδυτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη. Για τα εκτεταμένα επεισόδια, αν και αρχικά υπήρξε ποινή δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο, εντέλει έμεινε μονάχα το πρόστιμο των 95.000 ευρώ.

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Στο σκεπτικό εννέα σελίδων της αρχικής απόφασης για την τιμωρία του Ολυμπιακού, η Πειθαρχική Επιτροπή εξήγησε αναλυτικά τους λόγους που αποφάσισε την τιμωρία των "ερυθρολεύκων". Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα οι διαιτητές δέχθηκαν ύβρεις έξω απ' τα αποδυτήρια από άτομα, τα οποία δεν έφεραν διακριτικά ή διαπιστεύσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του διαιτητή, Αναστάσιου Παπαπέτρου, δύο εξ αυτών τους εξύβρισαν με τις φράσεις: "Μας γ@@@@@τε σήμερα. Τι κάνατε, ρε;". Βάσει των συγκεκριμένων εκφράσεων, αλλά και του γεγονότος πως στο γήπεδο δεν υπήρχαν οπαδοί ή φίλαθλοι της ΑΕΚ, συνάχθηκε το συμπέρασμα πως τα εν λόγω άτομα ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια του σκεπτικού, έγινε γνωστό πως τα προαναφερθέντα άτομα επιτέθηκαν και στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τέσσερις απ' τους αστυνομικούς να τραυματιστούν στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν την τάξη.

Την ίδια ώρα και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων απ' το γήπεδο, περίπου 50 οπαδοί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσπάθησαν να εισέλθουν, μέσω του χώρου των VIP, στα αποδυτήρια, αλλά και στο χώρο που βρίσκονταν τα λεωφορεία των δύο ομάδων, εκσφενδονίζοντας πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Μετά την αποκατάσταση της τάξης, υπήρξαν πέντε συλλήψεις απ' την Αστυνομία.

Όσον αφορά στον β' παρατηρητή του αγώνα, Περικλή Λασκαράκη δέχθηκε, κατά την είσοδό του στα αποδυτήρια, φραστική επίθεση και απωθήθηκε απ' τους οπαδούς.

Τέλος, απ' την στιγμή που υπήρξε λεκτικός προπηλακισμός προς τον διαιτητή κι όχι βιαιοπραγία, έγινε χρήση του Άρθρου 29 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, στο οποίο η χαμηλότερη προβλεπόμενη ποινή είναι το κεκλεισμένων των θυρών.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ