STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Μέχρι 10 Αυγούστου θα πληρώσουμε 591.000 ευρώ στους διαιτητές"

ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαλτέζος εκπρόσωπος της FIFA, Μπγιορν Βάσαλο, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Λίγκας, με τους οποίους συζήτησε για θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα προβλήματα της διαιτησίας.

Η διοίκηση και οι εκπρόσωποι ομάδων της Super League πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με τον εκπρόσωπο της FIFA, Μπγιορν Βάσαλο, στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

Κατά τη θεσμική συνάντηση αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον κ. Vassallo ζητήματα που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στην ΕΠΟ, αλλά και στην υλοποίηση του προγράμματος Video Assistant Referee (VAR), το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, προκειμένου να εξεταστούν διάφορες παράμετροι εφαρμογής του στο μέλλον.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως τα θέματα της διαιτησίας. Ένα από αυτά που συζητήθηκαν ήταν οι οφειλές που υπάρχουν προς τους διαιτητές οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετό καιρό, κατά πληροφορίες για 40 - 45 αγώνες! Συγκεκριμένα, τους οφείλονται 591.000 ευρώ με τους εκπροσώπους της Λίγκας να δεσμεύονται για την αποπληρωμή τους μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Ο κ. Βάσαλο ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας στην Ελλάδα και ήταν αντίθετος με το γεγονός ότι οι ρέφερι πληρώνονται από τη Λίγκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόνισε σε όλους τους τόνους ότι η πληρωμή τους πρέπει να γίνεται από την ΕΠΟ.

Από εκεί και πέρα στα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούσαν γενικότερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ σημειώθηκε το γεγονός ότι τα έσοδα της Ομοσπονδίας προέρχονται κατα 65% από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, στα αξιοσημείωτα είναι και το ποσοστό που παίρνει η ΕΠΟ από τα πρόστιμα των ομάδων. Μέχρι το 2012 έπαιρνε το 25%, ενώ πλέον έχει εκτοξευθεί στο 60%.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ