STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μετακινήσεις οπαδών από τη νέα σεζόν!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΠΑΔΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΠΑΔΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με εκπροσώπους του Big-4, του Ατρομήτου, του Πανιωνίου, της ΕΠΟ και της Λίγκας, αποφασίστηκε να μην γίνουν αλλαγές φέτος στο καθεστώς των μετακινήσεων και να αλλάξει από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση που πραγματοποιήθηκέ στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με εκπροσώπους του Big-4, του Ατρομήτου, του Πανιωνίου, της ΕΠΟ και της Λίγκας.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Χρήστος Δάρας από τον Πανιώνιο, ο Στράτος Σωπήλης από τον Παναθηναϊκό, οι Βασίλης Μπέτσης και Κάτια Κοξένογλου από τον Ατρόμητο, ο Μηνάς Λυσάνδρου από την ΑΕΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης από ΠΑΟΚ και οι Γιάννης Μώραλης, Μιχάλης Κουντούρης και Βαγγέλης Μπαταγιάννης από τον Ολυμπιακό. Τη Super League εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Γιώργος Στράτος κι ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος, Αλέκος Χολέβας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην γίνουν αλλαγές φέτος στο καθεστώς των μετακινήσεων και να αλλάξει από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ώστε να υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων στα εκτός έδρας παιχνίδια. Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν να παραμείνει ως έχει το υφιστάμενο καθεστώς με τις μετακινήσεις, διότι αν άλλαζε τώρα, θα δημιουργούσε ανισονομία και μεγαλύτερα προβλήματα.

Επομένως, αν καταστρατηγούνται οι οδηγίες από τον υφυπουργό σε συνεργασία με τη ΔΕΑΒ και την αστυνομία, θα υπάρχουν πρόστιμα με βάση το νόμο Γερουλάνου, όπως αυτό που επιβάλλεται στην ΑΕΚ για την παρουσία των οπαδών της στο Αγρίνιο.

Η Λίγκα δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τις ομάδες, να υπάρξει ένα συνολικό πλαίσιο, ώστε από του χρόνου να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις οπαδών τη νέα αγωνιστική περίοδο, με ευθύνη των ομάδων.

Απλά ζήτησε να καταργηθεί η διάταξη, ώστε να μην υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε μέλη του Δ.Σ. των ομάδων για επεισόδια εκτός γηπέδου (φερ ειπείν σε ένα κατάστημα ή σε έναν δρόμο), αλλά να είναι πειθαρχικές οι ευθύνες. Οι εκπρόσωποι τόνισαν πως αν αλλάξει αυτό, θα είναι όλα πιο εύκολα μετά για τη μετακίνηση των οπαδών με ευθύνη των ομάδων τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΠΑΔΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΠΑΔΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βασιλειάδης: "Από τη νέα σεζόν να μπούμε σε μια νέα εποχή"

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως "δεν πρέπει τα προβλήματα να τα βάζουμε κάτω από το χαλί. Πρέπει να συζητάμε, να συνθέτουμε και μέσα από διαφωνίες να κάνουμε την Ελλάδα κανονική χώρα. Τέτοια ήταν και η πρωτοβουλία για τη συνάντηση σήμερα, για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της μετακίνησης των οπαδών και το ζήτημα των απαγορεύσεων. Το τελευταίο διάστημα είδαμε πως διοικητικές αποφάσεις δικές μου για τις μετακινήσεις διαστρεβλώθηκαν και καταπατήθηκαν".

Εν συνεχεία, τόνισε ότι "ως το τέλος της σεζόν θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο με αυστηρές ποινές, όταν αυτό παραβιάζεται. Η Λίγκα έλαβε πρωτοβουλία να παρουσιάσει ως το τέλος του μήνα, ένα σχέδιο για τις μετακινήσεις των οπαδών και να το επεξεργαστεί μαζί με την ομάδα εργασίας του Υφυπουργείου. Σκοπός είναι από τη νέα σεζόν να μπούμε σε μια νέα εποχή, με μετακινήσεις κι αυτό είναι η θέληση μου".

Ο υφυπουργός, είπε ακόμα ότι "για όρους ισονομίας δεν θα έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές τώρα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα μεγάλες αλλαγές και δεν θέλαμε μουρμούρα και γκρίζες ζώνες για διακριτική μεταχείριση ομάδων".

Για το θέμα των ευθυνών, ανέφερε πως "οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να συνοδεύεται από ένα συνολικό πλαίσιο, ούτε μπορεί να έρθει από μόνη της. Είναι λογικές οι ενστάσεις, όμως δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξουμε την κατεύθυνση της ποινικής ευθύνης. Πρέπει να αλλάξει συνολικά το πλαίσιο. Η αστυνομία θα παίξει κομβικό ρόλο από δω και πέρα, μιλάμε για συνολική αλλαγη - μεταρρυθμιση.

Στα παιχνίδια που δεν έχουμε μετακινησεις, όπως αυτά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, δεν γίνεται να έχουμε πρόβλημα, αν και στην Ελλάδα ζούμε. Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι ο τελικός Κυπέλλου. Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους από τη νέα σεζον, όταν θα έχουμε και νέο πλαίσιο. Με μικρές διαφοροποιήσεις, όλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και τους απασχολεί όλους".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ