STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με "υπογραφή" Πάουλο, 1-0 ο Παναιτωλικός τον ΠΑΣ Γιάννινα

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στο Αγρίνιο 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος από το 53' έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω απευθείας κόκκινη στον Αποστολόπουλο.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή, το οποίο ξεκίνησε πάλι μετά την διακοπή για τα επεισόδια στην Τούμπα και "θύμα" για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρκος Πάουλο (14') και έφτασαν τους 32 βαθμούς.

Οι Αγρινιώτες προέρχονταν από τις εκτός έδρας ήττες με Απόλλωνα Σμύρνης και Ξάνθη, θέλοντας να δώσουν ένα τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα. Χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, έφτασαν στο τρίποντο, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν από το 53' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Αποστολόπουλου.

Την επόμενη αγωνιστική, η οποία διεξάγεται σε δυο εβδομάδες λόγω της διακοπής για τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Παναιτωλικός παίζει στον θεσσαλικό Κάμπο με την ΑΕΛ (15/4, 15:00), ενώ ο ΠΑΣ ταξιδεύει στην Θράκη για να αγωνιστεί στα Πηγάδια με την Ξάνθη (15/4, 17:15). Βέβαια, έχει τη Μ. Τετάρτη (4/4, 19:30) να δώσει το εξ αναβολής ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Κυριακίδης στο τέρμα και στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά οι Γιαννιώτης, Χαντάκιας, Μιχάι και Μαρινάκης. Οι Πάουλο και Μπράβο στον άξονα, οι Ντίας και Ρόσα στις πτέρυγες και ο Μάζουρεκ πίσω από τον Μοράρ.

Με "υπογραφή" Πάουλο, 1-0 ο Παναιτωλικός τον ΠΑΣ Γιάννινα

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε 4-4-2 για την ομάδα του. Ο Βελλίδης στα γκολπόστ, δεξιά στην άμυνα ο Μπουκουβάλας και αριστερά ο Αποστολόπουλος. Οι Τζημόπουλος και Μιχαήλ δίδυμο στα στόπερ, με τον Γαρουφαλιά αμυντικό χαφ, τους Βιντάλ και Μανθάτη στα άκρα και τον Χαλκιαδάκη να κινείται πίσω από Γιάκο και Κόντε.

Με "υπογραφή" Πάουλο, 1-0 ο Παναιτωλικός τον ΠΑΣ Γιάννινα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης, Νικόλαος Σάββας

Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κυριακίδης, Μπράβο, Γιαννιώτης, Μάζουρεκ (63' Ιταμπέλ), Ρόσα, Ντίας (71' Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Μιχάι, Μοράρ (74' Βακράκος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς (62' Λίλα), Γιάκος (73' Χέλκβιστ), Χαλκιαδάκης, Μανθάτης (57' Νικολιάς), Βιντάλ, Κόντε.

Γκολ: 14' Πάουλο

Κάρτες: 8' Γαρουφαλιάς , 17' Μοράρ, 34' Χαλκιαδάκης, 89' Ιταμπέλ / Κόκκινη: 53' Αποστολόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ανασκόπηση του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε επιφυλακτικά για τις δυο ομάδες. Το πρώτο δεκάλεπτο έφυγε χωρίς κάτι ιδιαίτερο μπροστά στις δυο εστίες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια κεφαλιά στο 7' με τον Χαλκιαδάκη από σέντρα του Μανθάτη που δεν βρήκε στόχο και γενικά να πατάνε καλύτερα στο χορτάρι. Εντέλει, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή και χωρίς προηγουμένως να έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο. Ο Μάζουρεκ βρήκε πολύ όμορφα τον Ντίας, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Πάουλο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 1-0.

Οι παίκτες του Πετράκη προσπάθησαν να συνέλθουν και να ψάξουν την ισοφάριση. Στο 20' οι Αγρινιώτες ζήτησαν πέναλτι, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αποστολόπουλου έπειτα από αποτυχημένη προσπάθειά του να κάνει κοντρόλ, με τον διαιτητή να έχει άποψη για τη φάση, αφού ήταν κοντά και θεώρησε πως ήταν ακούσιο. Ένα σουτ του Κόντε από καλή θέση (27') πέρασε άουτ, ενώ ο Ρόσα δοκίμασε στο 39' τα αντανακλαστικά του Βελλίδη, ο οποίος μπλόκαρε. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση ενός πρώτου ημιχρόνου, το οποίο δεν είχε να δείξει πολλά πράγματα.

Τα πράγματα για τον ΠΑΣ έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 8ο λεπτό του β' μέρους εξαιτίας της αποβολής του Αποστολόπουλου. Ο διαιτητής απέβαλε τον άσο του ΠΑΣ για προσπάθειά του να χτυπήσει τον Ρόσα εκτός φάσης. Το ριπλέι δείχνει πως ο ρέφερι μάλλον τιμώρησε την πρόθεση του ποδοσφαιριστή, διότι δεν τον βρήκε στο πρόσωπο. Πάντως, η απόφασή του ήταν σωστή.

Ο Παναιτωλικός βέβαια δεν βγήκε μπροστά, έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι εξακολουθούσαν να κυνηγούν την ισοφάριση. Στο 78', έπειτα από πολύ καλή σέντρα του Μπουκουβάλα από τα αριστερά, ο Χέλκβιστ έκανε πάσα με το στήθος στον Κόντε και το σουτ του με το δεξί κατέληξε ψηλά άουτ. Το πλάνο των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρο. Ήθελαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα και να μην κινδυνέψουν. Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και πήραν το τρίποντο, το οποίος τους έφερε στους 32 βαθμούς και έβαλε τέλος στα αρνητικά τους αποτελέσματα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Μάρκος Πάουλο στο 14' κόντρα στη ροή του αγώνα, σε μια στιγμή που ο ΠΑΣ πατούσε καλύτερα στο χορτάρι, άλλαξε τις ισορροπίες του ματς. Το τέρμα αυτό έφτανε στους Αγρινιώτες για να πάρουν το τρίποντο. Λίγες φάσεις στο παιχνίδι και μόλις ένα γκολ, το οποίο "σφράγισε" την τύχη του ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αθανάσιος Σέζος είχε μπόλικη δουλειά, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πήρε σωστές αποφάσεις, όπως στην κόκκινη του Αποστολόπουλου. Σωστά δεν υπέδειξε παράβαση στο πέσιμο του Μιχαήλ (10'), ενώ στο 20' θεώρησε ακούσιο το χέρι του Αποστολόπουλου στην περιοχή του ΠΑΣ έπειτα από κακό κοντρόλ που έκανε. Γενικά, ήταν κοντά στις φάσεις, χωρίς προβλήματα οι δυο βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας και δεν υπήρξε κάποιος παίκτης που να έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, ο σκόρερ του αγώνα μπορεί να θεωρηθεί ως ο πολυτιμότερος. Πέρα από το τέρμα που έκρινε το ματς, βρέθηκε σε καλή ημέρα, κάλυψε όπως έπρεπε το πεδίο δράσης του και σίγουρα ικανοποίησε τον προπονητή του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι φιλοξενούμενοι, αν και έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα στο μεγαλύτερο μέρος του β' μέρους, δεν τα παράτησαν και πάλεψαν μέχρι τέλους για την ισοφάριση. Σε γενικές γραμμές, σε όλο το ματς ήταν πιο απειλητικοί από τον Παναιτωλικό και ίσως να άξιζαν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας στο Αγρίνιο. Εντέλει, δεν σκόραραν και έχασαν το ματς.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η απερίσκεπτη ενέργεια του Αποστολόπουλου στο 8ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Μπορεί να μη βρήκε τον αντίπαλό του, ο οποίος προσποιήθηκε ότι χτύπησε, όμως ο ρέφερι τιμώρησε την πρόθεση. Ήταν πίσω στο σκορ ο ΠΑΣ και τα πράγματα έγιναν σαφώς δυσκολότερα. Επίσης, είχε λίγο κόσμο το γήπεδο για τα δεδομένα του Παναιτωλικού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ