STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με τον Μποτία κυρίαρχο στους αιθέρες, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Ατρόμητο

Με τον Μποτία κυρίαρχο στους αιθέρες, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Με τον Μποτία να σκοράρει δις (59', 63') και τον Ρομπέρτο να έχει ισάριθμες σωτήριες επεμβάσεις, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-1 και έκανε το "8 στα 8" στο πρωτάθλημα.

Για την 8η αγωνιστική της Super League ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Οι Πειραιώτες ευτύχησαν να έχουν σε καλή μέρα τον Ρομπέρτο, που με δύο σωτήριες επεμβάσεις κράτησε αρχικά το 0-0 και στη συνέχεια το 1-2, ενώ βρήκαν στο πρόσωπο του Μποτία τον σκόρερ - ήρωα των δύο τερμάτων που τους έδωσαν τη νίκη.

Ο Ισπανός στόπερ μάλιστα έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος ατύχησε να χάσει δύο παίκτες με τραυματισμό (17' Φυτανίδης, 68' Ούμπιδες), βρήκε τον τρόπο να ξαναμπεί στο ματς με τον Στόιτσεφ, απείλησε για το 2-2 αλλά εντέλει δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Φυτανίδης (17' λ.τ. Χριστόφ), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (62' Μαρσελίνιο), Κιβρακίδης, Ούμπιδες (68' λ.τ. Στόιτσεφ), Λαζαρίδης, Λε Ταλέκ.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76' Ντομίνγκες), Πάρντο (72' Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε (90+1' Φινμπόγκασον).

Γκολ: 75' Στόιτσεφ / 59' & 63' Μποτία

Κάρτες: 33' Ουσέρο, 61' Λε Ταλέκ, 90+2' Λαζαρίδης / 42' Μιλιβόγεβιτς, 65' Σεμπά

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

"Ερυθρόλευκο" τρίποντο με Ισπανούς πρωταγωνιστές

Από ένα σημαντικό "διπλό" ψυχολογίας προερχόταν ο Ατρόμητος κόντρα στην Βέροια μπαίνοντας στην "μάχη" του Περιστερίου με τον Ολυμπιακό, που με τη σειρά του μετρούσε το απόλυτο των νικών στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Η αποστολή των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος κάθε άλλο παρά εύκολη μπορούσε να θεωρηθεί, σε ένα γήπεδο που είχε να κερδίσει από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρο στόχο να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Γκορμπούνοφ και επιθετικά πόνταραν σε μεγάλο βαθμό στο στοιχείο του αιφνιδιασμού. Η τριάδα κρούσης του Ατρομήτου έπαιζε συνεχώς στο όριο του οφσάιντ (10 υπέδειξε ο Γεωργαράκος στο πρώτο 45λεπτο, τα 9 ήταν σωστά, 7 φορές υποδείχθηκε εκτός θέσης ο Λε Ταλέκ), προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί κάποια πάσα στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε την κατοχή της μπάλας (38% - 62% στο πρώτο μέρος), δεν αντιμετώπιζε κινδύνους αλλά δεν απειλούσε με τη σειρά του την αντίπαλη εστία, παρουσιάζοντας δυσκολίες στην δημιουργία από τον άξονα.

Το πρώτο μισάωρο έφυγε χωρίς κάποιος από τους Ρομπέρτο, Γκορμπούνοφ να απειληθεί ουσιαστικά, με τον Λαζαρίδη να "καθαρίζει" τις περισσότερες φάσεις προς την περιοχή της ομάδας του, όντας εξαιρετικά αποτελεσματικός σε χόρτο και αέρα. Ο στόπερ του Ατρόμητου, που έχασε τον παρτενέρ του από το 17', όταν ο τραυματίας Φυτανίδης άφησε την θέση του στον Χριστόφ.

"Στοπ" από τον Ρομπέρτο

Στο 40' οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Ρομπέρτο ύψωσε απαγορευτικό! Εκπληκτική επέμβαση του Ισπανού γκολκίπερ με το πόδι, σε εξ επαφής πλασέ του Γοδόι έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Λε Ταλέκ σε εκτέλεση κόρνερ.

Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα με ιδανικές προϋποθέσεις για γκολ, όμως ο Σεμπά σπατάλησε το άνοιγμα του Φορτούνη, κάνοντας ένα απογοητευτικό κοντρόλ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη, ο Ιντέγε απείλησε με το κεφάλι όμως η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο Περιστέρι.

Πίεσε ο Ολυμπιακός

Με το ξεκίνημα της επανάληψης το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο διαμορφώθηκε στο μισό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς αποφασισμένος να πιέσει τον Ατρόμητο και να ψάξει άμεσα ένα τέρμα. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν να απορροφήσουν την πίεση που ασκούσαν οι "ερυθρόλευκοι".

Προειδοποίησε ο Σεμπά...

Στο 54' ο Σεμπά δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γκορμπούνοφ και 4 λεπτά αργότερα είδε το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής να κοντράρει και να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Οι Πειραιώτες έμοιαζαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και το γκολ ήταν μάλλον θέμα χρόνου.

... χτύπησε δις (!) ο Μποτία

Και πράγματι έτσι έγινε, με έναν και όχι τόσο συνηθισμένο τρόπο. Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ, ο Αλμπέρτο Μποτία απέδειξε την ικανότητα του στον αέρα και νίκησε δύο φορές την άμυνα του Ατρόμητου στο διάστημα 59' - 63'! Ο Ισπανός στόπερ εκμεταλλεύθηκε ισάριθμες στημένες φάσεις και σκόραρε με το κεφάλι δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, βάζοντας στέρεες βάσεις για τη νίκη των Πειραιωτών στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Πεισματάρης ο Ατρόμητος

Αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ και αποφάσισαν να πάρουν ρίσκα στο παιχνίδι τους, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στο ματς και να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στον χρόνο που απέμενε μέχρι την λήξη.

Ο Στόιτσεφ στο 75' έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, γύρισε το σώμα του και με ωραίο σκαστό σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο, μειώνοντας το σκορ σε 1-2. Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα, ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μαρσελίνιο γύρισε στον Λε Ταλέκ με εξουδετερωμένο τον Ρομπέρτο, όμως ο Γάλλος φορ ήταν ένα βήμα πίσω και δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 85' ο Ρομπέρτο σταμάτησε το σουτ του Στόιτσεφ μέσα από την περιοχή, κρατώντας το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό. Ο Ατρόμητος είχε αναθαρρήσει ψυχολογικά και πίεζε για την ισοφάριση. Το σκορ όμως δεν άλλαξε μέχρι την λήξη της αναμέτρησης και οι Πειραιώτες έφυγαν με ένα σημαντικό τρίποντο από το Περιστέρι.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Η καταπληκτική επέμβαση του Ρομπέρτο στην προσπάθεια του Γοδόι, όταν στέρησε ένα γκολ που έμοιαζε βέβαιο για τους γηπεδούχους. Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ και ενδεχομένως να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο ματς. Έπεσε όμως πάνω στο ισπανικό τείχος της "ερυθρόλευκης" εστίας.

Ο διαιτητής

Δεν του έτυχε η δύσκολη φάση, κράτησε σωστά το παιχνίδι στον πειθαρχικό τομέα και οι περισσότερες υποδείξεις του ήταν σωστές. Ακόμη και τα λιγοστά λάθη του δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του αγώνα. Ορθές και οι περισσότερες υποδείξεις των βοηθών του, μοναδικό ίσως ψεγάδι του Γεωργαράκου ένα λάθος οφσάιντ που χρέωσε τον Μπρίτο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν χρειάζεται και ερώτημα. Ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός στόπερ πέτυχε δύο τέρματα κόντρα στον Ατρόμητο και έλυσε τον γρίφο μπροστά από την αντίπαλη εστία, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη σε μια συνήθως αφιλόξενη έδρα για τον Ολυμπιακό. Θετικότατος και στα αμυντικά του καθήκοντα ο 26χρονος κεντρικός μπακ.

Μας άρεσε

Μπορεί ο Ατρόμητος να ηττήθηκε αλλά ο Λαζαρίδης είχε μια πραγματικά λαμπρή παρουσία στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων. Κέρδισε τις περισσότερες μάχες από τον Ιντέγε, υπέπεσε σε ανεπαίσθητα λάθη, είχε καθαρές και σίγουρες επεμβάσεις σε χόρτο και αέρα. Εξαιρετικό ματς από τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό.

Δεν μας άρεσε

Ο Ερνάνι μπήκε στο ματς στο 72' και ο Ατρόμητος έβγαλε αμέσως φάσεις από την πλευρά του, καθώς ο Πορτογάλος έμοιαζε να είναι εντελώς εκτός πνεύματος αγώνα. Ακόμη και με το σκορ στο 1-2, είχε στο μυαλό του να κάνει... ζογκλερικά, πουλώντας φτηνά την μπάλα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ