STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με το σύνηθες 3-1 ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΣ και παραμένει στο κυνήγι του ΟΣΦΠ

Με το σύνηθες 3-1 ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΣ και παραμένει στο κυνήγι του ΟΣΦΠ
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη διαδοχική νίκη του επικρατώντας του με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και πάει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με την ψυχολογία στα ύψη.

Την τέταρτη σερί νίκη του, και την έκτη από το ξεκίνημα της σεζόν σε επτά ματς, πήρε ο Παναθηναϊκός επί τους ΠΑΣ Γιάννινα νικώντας τον με 3-1. Ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι το... αγαπημένο των δυο ομάδων καθώς ήρθε για τρίτη διαδοχική χρονιά στην Λεωφόρο και για τέταρτη στα τελευταία πέντε χρόνια!

Το τριφύλλι παίζοντας καλύτερα από τον ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε μόνο ένα κενό τέταρτο μετά το γκολ που δέχτηκε, πρόσθεσε ένα ακόμα τρίποντο στην συγκομιδή του και παρέμεινε στο κυνήγι του Ολυμπιακού όντας τρεις βαθμούς πίσω του.

Η νίκη αυτή μάλιστα η οποία ήρθε μετά από την διακοπή για τις εθνικές ομάδες στέλνει τον Παναθηναϊκό με πολύ καλή ψυχολογία και στα ντέρμπι που έρχονται, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή. Αξιοσημείωτο ότι οι Πράσινοι δέχτηκαν εφέτος για πρώτη φορά γκολ στη Λεωφόρο. Ηταν το τρίτο στην τρέχουσα σεζόν, και πάλι από στημένη φάση, ένα πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσάβες.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τα 9/11 της ενδεκάδας που αγωνίστηκε στην Ξάνθη κάνοντας όμως και την έκπληξη με την παρουσία στο αρχικό σχήμα καθώς επέλεξε να ρίξει στην μάχη τον Πέτριτς, παρότι είχε χάσει αρκετές προπονήσεις και άφησε εκτός αποστολής τον Καλτσά και την θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Καρέλης.

4-4-2 με ρόμβο ο Παναθηναϊκός

Το τριφύλλι αγωνίστηκε σε 4-4-2 με ρόμβο στο χώρο του κέντρου με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Η τετράδα της άμυνας παρέμεινε η ίδια με τους Μαρινάκη, Τελάντερ, Ταυλαρίδη και Νάνο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν και πάλι ο Λαγός μπροστά από τα δυο στόπερ, ο Ζέκα στα δεξιά του ο Αμπέντ αριστέρα και ο Ατζαγκούν στην κορυφή του ρόμβου. Το δίδυμο της επίθεσης το αποτελούσαν οι Καρέλης, Πέτριτς με τον Κροάτη να παίζει λίγα μέτρα πιο μπροστά.

Λίγο μετά το 30' ο Αναστασίου άλλαξε το σύστημα των πράσινων σε 4-2-3-1 κλείνοντας έτσι το κέντρο και έχοντας εν συνεχεία περισσότερα κλεψίματα και καλύτερη κατοχή της μπάλας.

Με 3-5-2 ο ΠΑΣ Γιάννινα

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης έχοντας φυσικά κατασκοπεύσει τους πράσινους από προηγούμενα ματς θέλησε να παρατάξει τον ΠΑΣ με τρεις στην άμυνα και για αυτό η ομάδα των Ιωαννίνων κατέβηκε με ένα 3-5-2 στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βελλίδης βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ, οι τρεις της άμυνας ήταν Σκόνδρας, Μιχαήλ και Μπέριος. Στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Κοζορώνης και Ναδάλες ενώ οι Τσάβες, Ίλιτς ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, πίεσε αρκετά και μπόρεσε και βρήκε τρία γκολ από τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Απ' την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε διαβασμένος στο παιχνίδι, προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους αλλά δεν τα κατάφερε και κατά συνέπεια ήρθε η ήττα με 3-1.


Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Χρ. Μαγιάννης (Άρτας), Χρ. Κουρομπιλιά (Δυτ. Αττικής)
4ος: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Γκολ: 17' Καρέλης, 60' Πέτριτς, 90+ Αμπέντ/71' Τσάβες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Λάγος (66' Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ, Πέτριτς, Καρέλης (58' Μπεργκ), Ατζαγκούν (77' Κουτρουμπής).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Στρούνα, Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ναδάλες (67' Καρανίκας), Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς (79' Φερφελής).

Κίτρινες: 65' Νάνο, 70' Ταυλαρίδης, 74' Ζέκα/52' Μιχαήλ, 59' Μπέριος, 80' Φερφελής, 83' Τσάβες, 89' Μανιάς

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο

Προβάδισμα με Καρέλη στην πρώτη του επίθεση

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 13' της αναμέτρησης μετά από κόρνερ από τα αριστερά και κεφαλιά του Ακόστα. Ο Στιλ έπεσε απέκρουσε την μπάλα η οποία όμως του έφυγε μέσα από τα χέρια με τον Βρετανό γκολκίπερ να διώχνει, ενώ ήταν πεσμένος, με τα πόδια προ του Τσουκαλά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στην εστία του ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και ο Ζέκα έδωσε στον Καρέλη, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε την ντρίμπλα και το πρώτο πλασέ με τον Βελλίδη να έχει κακή αντίδραση και να διώχνει και πάλι πάνω στον επιθετικό του τριφυλλιού. Ο Καρέλης πλάσαρε και πάλι, αυτή τη φορά σωστά, και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Παρά το γκολ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αγωνίζονται με το ίδιο σύστημα και θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 27'. Σε μια μπαλιά από το χώρο του κέντρου ο Ίλιτς βγήκε όμορφα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά υπό την πίεση του Μαρινάκη και με τον Στιλ να του κλείνει το πεδίο σούταρε έξω από την εστία του Στιλ.

Στην επόμενη επίθεση του ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το 2-0 όταν βγήκε όμορφα από τα δεξιά και στο παράλληλο γύρισμα ο Καρέλης με τακουνάκι έστρωσε τον Αμπέντ ο οποίος έκανε το τσαφ στο ύψος του πέναλτι και δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα αυτή να κοντράρει και να φύγει έξω.

Η επόμενη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 39' όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά με τον Αμπέντ ο Ταυλαρίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με μια ακόμα καλή στιγμή για τους πράσινους όταν στο 42' ο Πέτριτς “έσπασε” την μπάλα αριστερά προς τον Καρέλη, αυτός τη γύρισε την κατάλληλη στιγμή και ο Πέτριτς δεν έπιασε καλά το σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να κοντράρει.

Σωτήρας και μοιραίος ο Μπέριος

|Οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του δευτέρου μέρους με τους δυο προπονητές να έχουν μείνει ικανοποιημένοι απ' όσα είχαν δει στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα και στο 55' έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Πέτριτς από τα δεξιά έκανε πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ με τον Μπέριο να βάζει το σώμα του και να διώχνει σωτήρια την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως ο αμυντικός του ΠΑΣ σε ένα φάουλ που εκτέλεσε από τα δεξιά ο Νάνο δεν είδε καθόλου την μπάλα και με τον αγκώνα του χτύπησε στο πρόσωπο τον Τελάντερ με τον Λαμπρόπουλο να υποδεικνύει σωστά το πέναλτι. Ο Πέτριτς ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών στέλνοντας συρτά την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη που ναι μεν έπεσε σωστά αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα.

Μπήκε ξανά στο παιχνίδι ο ΠΑΣ

Με τη συμπλήρωση 70' λεπτών ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε ξανά στο παιχνίδι όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απομάκρυνε σωστά με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Μπέριο ο οποίος την γύρισε και αυτή βρήκε στο χέρι του Ταυλαρίδη. Ο Λαμπρόπουλος υπέδειξε σωστά και αυτό το πέναλτι κιτρινίζοντας τον αμυντικό του τριφυλλιού.

Ο Τσάβες ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στο κέντρο νικώντας τον Στιλ ο οποίος έπεσε αριστερά και ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 και πήρε ψυχολογία ενόψει της συνέχειας του αγώνα.

Όπως είναι λογικό το γκολ έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση άμυνας και με τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να προσπαθούν να προστατέψουν το υπέρ τους σκορ που τους έδινε τρεις σημαντικούς βαθμούς. Αυτό το στόχο είχε και η είσοδος του Κουτρουμπή αντί του Ατζαγκούν στο ματς στο 77' της αναμέτρησης. Το τριφύλλι περιορίστηκε σε κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας. Απ' την άλλη οι φιλοξενούμενοι που δεν είχαν τίποτα να χάσουν τα έπαιξαν όλα για όλα και έψαξαν ένα ακόμη γκολ.

Δεν ισοφάρισε ο Τσάβες, έγινε το 3-1 με Αμπέντ

Θα μπορούσαν μάλιστα να ισοφαρίσουν στο 86' όταν Τσάβες εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Στιλ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα ακόμη γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αμπέντ. Ο Αλγερινός εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες που έγιναν στα δεξιά, πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή και με έναν κεραυνό νίκησε τον Βελλίδη, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Ζέκα. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν παντού. Σε ένα ακόμη ματς το πρέσινγκ και τα κλεψίματα του Πορτογάλου έδωσαν στον Παναθηναϊκό πολλές έξτρα επιθέσεις και σε μια απ' αυτές άνοιξε και το σκορ ο Καρέλης.

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Στιλ στο 86'. Ο Βρετανός γκολκίπερ έκανε μια σωτήρια επέμβαση στο 86' και κράτησε το 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού σε μια φάση καθοριστική για τους πράσινους.

Ο διαιτητής

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας. Καλή η διαιτησία του, είδε σωστά και τα δυο πέναλτι ενώ και οι κάρτες του ήταν κατά 90% σωστές. Άφησε 2-3 φάουλ από κάθε πλευρά χωρίς αυτό όμως να δημιουργήσει προβλήματα.

Μας άρεσε

Το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού. Μετά από αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός έβγαλε πρέσινγκ από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, αποτέλεσμα αυτού και το γκολ του Αμπέντ στο 93' λεπτό. Οι πράσινοι πίεσαν, έκλεψαν μπάλες και είχαν μεγαλύτερη ένταση στο κομμάτι αυτό σε σχέση με τα προηγούμενα έως τώρα παιχνίδια τους.

Δεν μας άρεσε

Ο Μάνιας. Μπήκε στον αγώνα με πολλά νεύρα και έχει κάνει δυο πολύ σκληρά μαρκαρίσματα. Από τύχη δεν είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα καθώς ο Λαμπρόπουλος κιτρίνισε τον Φερφελή ενώ και το ψαλιδάκι που έκανε στο κεφάλι του Ταυλαρίδη ήταν επικίνδυνο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ