STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με στόφα νικητή, ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Ατρόμητο

Με στόφα νικητή, ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Δεύτερη ανατροπή μέσα σε τέσσερις μέρες για τον ΠΑΟΚ που ενώ βρέθηκε να χάνει με γκολ του Ούμπίδες στο 63΄ πήρε σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι με τα γκολ του Μπερμπάτοφ στο 72΄ και του Μακ στο 90΄ και περιμένει τον Ολυμπιακό στο ντερμπι κορυφής την άλλη εβδομάδα.

Μία φορά μπορεί να είναι και τυχαίο, στις δύο όμως; Ο ΠΑΟΚ, μετά από ένα παιχνίδι που ράγιζε καρδιές, κατάφερε να πετύχει δεύτερη ανατροπή μέσα σε τέσσερις μέρες και να φύγει με το διπλό από το Περιστέρι.

Με στόφα νικητή, ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Το ματς πέρασε από χίλια μύρια κύματα, ωστόσο στο τέλος, δικαιώθηκε η διάθεση του Τούντορ να κερδίσει μέχρι το φινάλε τη νίκη, ενώ για πρώτη φορά έβαλε τη σφραγίδα του σε μία νίκη του Διεφάλου ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ, με το γκολ της ισοφάρισης και συμμετοχή στη φάση του 1-2.

Ο Ατρόμητος μένει με την πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος (καταλυτική η είσοδος στο παιχνίδι του Πίτου Γκαρσία) και την γκολάρα-σε δημιουργία και εκτέλεση-που πέτυχε ο Ουμπίδες.

Ο ΠΑΟΚ πλέον πάει με τον αέρα των ανατροπών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την άλλη Κυριακή στην Τούμπα και έχει την ευκαιρία με νίκη να τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Περιστερίου

Διαιτητής:Καλογερόπουλος

Γκολ:Ούμπιδες 63΄/ Μπερμπάτοφ 72', Μακ 90΄

Κάρτες: Γοδόι 24΄, Ουσέρο 70΄, Γκορμπούνοφ 81΄, Κυβρακίδης 83΄/ Μακ 90΄

Αποβολές:

Ατρόμητος:Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Κοντοές, Γοδόι, Φυτανίδης, Στόιτσεφ (Πίτου Γκαρσία 46΄), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Μπρίτο (Λε Ταλέκ 58΄), Ναπολεόνι

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ (Σάμπο 71΄), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (Μπερμπάτοφ 58΄), Μακ και Αθανασιάδης (Ζάιρο 64΄)

Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο αγώνας

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ, ζήτησε πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Τούντορ είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και κυκλοφορούσαν με άνεση τα μπάλα. Η πρώτη φάση ήρθε στο 9', με ένα καλό σουτ του Ροντρίγκες που κόντραρε στον Ουσέρο και κατέληξε κόρνερ. Βέβαια, από το ριπλέι της φάσης φάνηκε πως η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ουσέρο και ο διαιτητής της αναμέτρησης θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι που ζήτησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στο 22' ο Ροντρίγκες σύγκλινε και πάλι από τα αριστερά επιχειρώντας ένα επικίνδυνο σουτ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 25' ο Αθανασιάδης έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα για να πλασάρει στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Κωνσταντινίδη που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Με στόφα νικητή, ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Τρομερό σουτ και δοκάρι ο Κάτσε

Στο 33' ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή του στο πρώτο μέρος, με τον Κάτσε να πιάνει ένα φοβερό σουτ από μακρινή απόσταση και τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Στο 34' υπήρξε προσωρινή διακοπή στο ματς λόγω μίας κροτίδας που έσκασε δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ, την ώρα που πήγε να εκτελέσει ο Πέλκας για τον Δικέφαλο. Υπήρξαν συστάσεις από τον Καλογερόπουλο και ο αγώνας άρχισε ξανά άμεσα.

Άλλαξε το σύστημα και έκανε την πρώτη τελική

Μετά το 37' ο Γρηγορίου άλλαξε τη διάταξη του Ατρόμητου σε 3-5-2, ώστε να προσαρμόσει το σύστημα της ομάδας του σε αυτό που έπαιζε ο ΠΑΟΚ, μιας και έβλεπε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ούμπιδες πήγε στην αριστερή πλευρά και ο Κυβρακίδης δεξιά. Μάλιστα, με τη συμπλήρωση 40 λεπτών στην αναμέτρηση οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια, με ένα μακρινό σουτ του Ούμπιδες που μπλόκαρε ο Όλσεν.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι στο ματς και το 0-0 παρέμεινε. Ο ΠΑΟΚ βέβαια είχε καθολική υπεροχή με πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, αλλά πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ ο Κλάους ήταν μέτριος, χάνοντας και την σπουδαία ευκαιρία στο 25΄.

Με στόφα νικητή, ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Γκολάρα Ούμπιδες και 1-0

Στο 49' ο Ούμπιδες σούταρε έξω από την περιοχή με τον Όλσεν να μπλοκάρει. Ο ΠΑΟΚ στον αντίποδα δεν έβρισκε εύκολα τον τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους να είναι ισορροπημένο.

Η αλλαγή συστήματος του Ατρόμητους από τον Γρηγορίου απέδωσε καρπούς, καθώς οι Περιστεριώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι και στέκονταν πολύ καλύτερα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στο 63' ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ του Ούμπιδες. Ο Λε Ταλέκ βρήκε τον Ναπολεόνι με κεφαλιά έπειτα από βαθιά μπαλιά, εκείνος με τη μία έδωσε στον Ούμπιδες, ο οποίος έστρωσε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και «εκτέλεσε» τον Όλσεν με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Βίτορ τραυματίστηκε λίγο αργότερα και τη θέση του πήρε ο Σάμπο, με τον Τζιόλη να οπισθοχωρεί σε θέση στόπερ.

Ισοφάριση με το πρώτο γκολ Μπερμπάτοφ

Στο 72' ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Μπερμπάτοφ να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, με το γόνατο! Ο Βούλγαρος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά από κεφαλιά του Τζαβέλλα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με το γόνατο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, από την «καρδιά» της άμυνας του Ατρόμητου.

Με στόφα νικητή, ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Στο 76' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ουσέρο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Όλσεν από πολύ κοντινή απόσταση, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Σουηδού τερματοφύλακα σε σουτ του Ναπολεόνι, όμως πλάσαρε άουτ, σπαταλώντας μία μοναδική ευκαιρία. Στο 80' ο Όλσεν μπερδεύτηκε μετά από σέντρα του Ουσέρο όμως γλύτωσε το αυτογκόλ, με τη βοήθεια του δοκαριού, όπου σταμάτησε η μπάλα.

Στο 81' ο Λαζαρίδης υπέπεσε σε τραγικό λάθος, γυρίζοντας τη μπάλα προς την εστία της ομάδας του. Ο Γκορμπούνοφ πρόλαβε να αποσοβήσει το αυτογκόλ, όμως υποδείχθηκε έμμεσο, καθώς έδιωξε σε κόρνερ με τα χέρια, μετά από γύρισμα με τα πόδια. Ωστόσο το έμμεσο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον ΠΑΟΚ με τον Τζαβέλλα να εκτελεί πάνω στον Γοδόι.

Στο 86' ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με ένα μακρινό σουτ του Σάμπο που πέρασε λίγο άουτ.

Με στόφα νικητή, ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Ανατροπή και νίκη για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με γκολ στο 90' και πήρε σπουδαία νίκη στο φινάλε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε ο Μπερμπάτοφ δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε, όμως από πίσω του παραμόνευε ο Μακ, ο οποίος έπιασε ένα ωραίο σουτ και εκτέλεσε τον Γκορμπούνοφ χαρίζοντας τη νίκη στον "Δικέφαλο" στο φινάλε.

Ο πολυτιμότερος

Ο Μπερμπάτοφ. Πέρασε ως αλλαγή στο 58', ισοφάρισε στο 72' δίνοντας το έναυσμα για την ανατροπή και συμμετείχε και στη φάση του δεύτερου γκολ, παρότι δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε.

Η φάση του αγώνα

Το τραγικό λάθος του Λαζαρίδη. Ο αμυντικός του Ατρόμητου γύρισε τη μπάλα προς την εστία του στο 81' με τον Γκορμπούνοφ να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή το αυτογκόλ, διώχνοντας σε κόρνερ με τα χέρια σχεδόν πάνω από τη γραμμή. Βέβαια υποδείχθηκε έμμεσο.

Ο διαιτητής

Ο Καλογερόπουλος. Παρότι δεν εμπλέκεται σε πολλές φάσεις, ήταν καθοριστικός ο μη καταλογισμός πέναλτι στο 9', όταν η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ουσέρο μετά από σουτ του Ροντρίγκες. Τη φάση βέβαια χάνει και ο βοηθός Γεωργαράκος.

Μας άρεσε

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το ματς ο Γρηγορίου. Έβαλε τον Πίτου Γκαρσία στο δεύτερο ημίχρονο ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή, όπου υστερούσε στο πρώτο μέρος, ισορροπώντας το ματς.

Δεν μας άρεσε

Η αστάθεια του Όλσεν. Κάτι που λίγο έλειψε να στοιχίσει στον ΠΑΟΚ. Επίσης, η αδυναμία της άμυνας του ΠΑΟΚ στον αέρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ