STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με σούπερ Γιάννου, 2-1 με ανατροπή ο Αστέρας στα Γιάννενα

Με σούπερ Γιάννου, 2-1 με ανατροπή ο Αστέρας στα Γιάννενα
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας έδειξε χαρακτήρα στους "Ζωσιμάδες" και με δυο γκολ του Γιάννου νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας μάλιστα ανατροπή. Από "δώρο" του Μπαντή το τέρμα του Μανιά, αλλά στην συνέχεια έκανε τρεις καλές επεμβάσεις.

Τι και αν έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Τι και αν το γκολ που δέχτηκε, ήταν δώρο του τερματοφύλακά του. Ο Αστέρας δεν συμβιβαζόταν να φύγει με κάτι λιγότερο από τους τρεις βαθμούς της νίκης από τους "Ζωσιμάδες" με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα και η αποστολή εξετελέσθη.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη επιβλήθηκε με 2-1, κάνοντας μάλιστα την πρώτη φετινή της ανατροπή και έφτασε τους 12 βαθμούς ύστερα από οκτώ αγωνιστικές (πρώτο τρίποντο ύστερα από τρία ματς), ενώ αυτή του Γιάννη Πετράκη έμεινε στους οκτώ και έχει χάσει πολύτιμο έδαφος.

Ο Γιάννου ήταν αυτός που έβαλε φαρδιά πλατιά την "υπογραφή" του στο ματς, σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι στο 39' και στο 81' με ψύχραιμο δεξί πλασέ. Όσο για τους γηπεδούχους, προηγήθηκαν με τον Μανιά στο 4', αλλά πέραν τούτου λίγα πράγματα και μοιραία έφυγαν ηττημένοι από το χορτάρι.

Με σούπερ Γιάννου, 2-1 με ανατροπή ο Αστέρας στα Γιάννενα
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο "Ζωσιμάδων"

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς

Βοηθοί: Παναγιώτης Μεσσήνης, Αντώνιος Δίπλαρης

4ος Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ (72' Σκόνδρας), Μανιάς, Κοζορώνης (84' Φερφελής), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ίλιτς (76' Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Δημούτσος (55' Φερνάντες), Μπερτόλιο (46' Λανθαρότε), Παπαδόπουλος, Γιάννου (85' Αλόκο).

Γκολ: 4' Μανιάς, 39' πεν., 81' Γιάννου

Κάρτες: 23' Τζημόπουλος, 25' Ιγκλέσιας, 38' Στρούνα, 54' Λανθαρότε, 61' Κουρμπέλης, 74' Τσουκαλάς, 80' Ναδάλες, 92' Σκόνδρας

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας

Η ανασκόπηση του αγώνα

Πιο εφιαλτικό ξεκίνημα στον αγώνα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Αστέρας. Μόλις στο 4', ο Μπαντής έκανε τραγικό λάθος σε γέμισμα που έγινε στην περιοχή του, δίνοντας την ευκαιρία στον Μανιά να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΣ. Με το... καλησπέρα του ματς, οι Αρκάδες βρίσκονται σε θέση να κυνηγούν και όφειλαν να ανασυνταχθούν για να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.

Η πρώτη απάντηση ήρθε στο 13' με την κεφαλιά του Μπερτόλιο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Βελλίδης έδειξε τα αντανακλαστικά του. Το ματς ισορροπήθηκε, όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Αστέρας άρχισε να παίρνει μέτρα, αλλά αυτό δεν μετουσιωνόταν σε κάποιο γκολ ή σε "καθαρές" φάσεις. Στις αντεπιθέσεις, ο ΠΑΣ έβρισκε χώρους με τους Τσάβες, Ακόστα και Ίλιτς, ενώ ο Μανιάς απασχολούσε τους στόπερ του Αστέρα.

Για να φτάσουμε στο 38ο λεπτό. Ο Στρούνα έχασε τον Μπερτόλιο, τον ανέτρεψε στην περιοχή και ο Στυλιαράς υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Μανιάς ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Βελλίδη και έφερε το ματς στα ίσα. Όλα πλέον ξεκινούσαν από την αρχή. Στο 43', είχαμε ένα κακό γύρισμα του Δημούτσου, ο Ίλιτς πήγε να μπει στη φάση, αλλά ο Σανκαρέ πρόλαβε να διώξει, με το 1-1 να "σφραγίζει" τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών στο πρώτο 45λεπτο.

Με σούπερ Γιάννου, 2-1 με ανατροπή ο Αστέρας στα Γιάννενα
INTIME SPORTS

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του Αστέρα ήταν καλύτερη απ' αυτή του ΠΑΣ, αν και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Ίλιτς (51'), όμως ο Μπαντής δήλωσε "παρών", ενώ στο 59' από πλάγιο του Παντελιάδη και παρέμβαση του Παπαδόπουλου, ο Σανκαρέ έκανε το γυριστό αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι Αρκάδες πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι και έπαιρναν μέτρα, αν και στο 67' ο γκολκίπερ τους έκανε νέα πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Τσάβες.

Μια κεφαλιά του Σανκαρέ δεν βρήκε στόχο (75'), για να φτάσουμε στο γκολ της ανατροπή για τον Αστέρα στο 81ο λεπτό, όταν ο Λανθαρότε έκανε γύρισμα από τα δεξιά, ο Στρούνα δεν έδιωξε και ο Γιάννου δεν συγχώρεσε, νικώντας τον Βελλίδη με πλασέ. Το 2-1 ήταν γεγονός και πλέον η ομάδα του Βεργέτη έπρεπε να κάνει διαχείριση του υπέρ της σκορ στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Όπερ και εγένετο...

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Το τραγικό λάθος του Μπαντή μόλις στο 4', όταν βγήκε από το τέρμα του, έκανε κακό υπολογισμό της μπάλας στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι και έδωσε το δικαίωμα στον Μανιά να σκοράρει σε άδειο τέρμα. Παιδικό λάθος από τον γκολκίπερ του Αστέρα, αν και εντέλει η ομάδα του γύρισε το ματς.

Ο διαιτητής

Ο Στυλιαράς προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση και να μην επηρεάσουν τα σφυρίγματά του την εξέλιξη του ματς, περνώντας όσο γίνεται απαρατήρητος. Θεωρούμε πως σε γενικές γραμμές τα κατάφερε, ενώ είναι σωστή η υπόδειξη του πέναλτι στον Μπερτόλιο από τον Στρούνα στο 38ο λεπτό, αφού υπήρχε ανατροπή.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Απόστολος Γιάννου ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε τα δυο γκολ του Αστέρα, επομένως δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει τον MVP της αναμέτρησης στους "Ζωσιμάδες". Ο διεθνής φορ έφτασε τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα και αποτελεί εγγύηση στη γραμμή κρούσης των Αρκάδων.

Μας άρεσε

Η εμφάνιση του Μπαντή μετά το γκολ που δέχτηκε και στο οποίο φέρει ευθύνη, μιας και σε τρεις περιπτώσεις επέδειξε εξαιρετικά ρεφλέξ, ενώ μας άρεσε πολύ και το γεγονός ότι ο Αστέρας δεν επηρεάστηκε από το τέρμα που δέχτηκε, ανασυντάχθηκε, επέβαλε τους κανόνες του και έκανε την ανατροπη. Εν ολίγοις, έδειξε χαρακτήρα και πήρε το τρίποντο.

Με σούπερ Γιάννου, 2-1 με ανατροπή ο Αστέρας στα Γιάννενα
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν επένδυσε στο γκολ που έβαλε και το οποίο ήταν "δώρο" του αντιπάλου. Έπαιζε στην έδρα του και αντί να απελευθερωθούν οι παίκτες του και να παίξουν πιο άνετα, όπως έχουν δείξει ότι μπορούν την φετινή σεζόν, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν ήταν καλή η εικόνα των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Πετράκη σε αυτό το ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ