STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με σκόρερ τον Λε Ταλέκ, νικητής με 1-0 ο Ατρόμητος στη Βέροια

Με σκόρερ τον Λε Ταλέκ, νικητής με 1-0 ο Ατρόμητος στη Βέροια

Ο Ατρόμητος έβαλε τέλος στο σερί των 4 ηττών στο πρωτάθλημα, καθώς με γκολ του Λε Ταλέκ στο 46' νίκησε εκτός έδρας την Βέροια με 1-0 για την 7η αγωνιστική της Super League.

Για την 7η αγωνιστική της Super League η Βέροια υποδέχθηκε τον Ατρόμητο, σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι που κράτησε ακέραιο το ενδιαφέρον των θεατών που το παρακολούθησαν από τις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας.

Ένα 90λεπτο με σασπένς, πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και δύο γκολκίπερ που "χρεώνονται" το γεγονός ότι σημειώθηκε μόλις ένα τέρμα. Αυτό του Λε Ταλέκ στο 46, που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Γάλλος φορ έκανε τη μισή δουλειά μπροστά και για τα υπόλοιπα "καθάρισε" ο Γκορμπούνοφ που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Δράμας), Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεθ, Πούγγουρας, Βεργώνης, Σιόντης, Γιαννούλης, Μαραγκός, Μαγέφσκι (55' Κόλα), Ιμπραΐμ, Αμπντούν, Καϊκούτ, Μερεμπασβίλι (65' Γιουσούφ).

Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Μπρίτο (63' Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ, Γοδόι, Κιβρακίδης 66' λ.τ. Ούμπιδες), Μπιτόλο (83' Κούρος), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία.

Γκολ: - / 46' Λε Ταλέκ

Κάρτες: 37' Μαγέφσκι, 90+4' Πούγγουρας / 28' Λαζαρίδης, 30' Κιβρακίδης, 61' Ουσέρο, 73' Γοδόι

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ήταν Ατρόμητος στην Βέροια

Παιχνίδι με ρυθμό, εκατέρωθεν φάσεις, πάθος αλλά χωρίς γκολ παρακολούθησαν στο πρώτο 45λεπτο όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας. Λόπεθ και Γκορμπούνοφ ήταν οι πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα, ενεργώντας εντυπωσιακά σε ορισμένες περιπτώσεις. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ατρόμητος βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, όμως ο γκολκίπερ της Βέροιας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την προσπάθεια του Λε Ταλέκ, μετά από εξαιρετική πάσα του Μπρίτο.

Στο 16' ήταν η σειρά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να δείξει τα αντανακλαστικά του. Ο Καϊκούτ εκτέλεσε με ακρίβεια ένα φάουλ, όμως ο Γκορμπούνοφ έπεσε με υπερένταση στην αριστερή γωνία του κι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος έδειχνε πολύ ζωηρός επιθετικά και τέσσερα λεπτά αργότερα είχε άλλη μια μεγάλη στιγμή, όμως και πάλι ο Λόπεθ στάθηκε εμπόδιο μπροστά στο γκολ. Ο Ναπολεόνι έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μπρίτο, ο οποίος πλάσαρε όμως ο Ισπανός γκολκίπερ του είπε "όχι", αποκρούοντας με τα πόδια!

Πέραν από το αντίπαλο δέος κάτω από τα γκολπόστ, ο Ατρόμητος ήρθε αντιμέτωπος και με την τύχη του... Στο 29' ο Πίτου Γκαρσία σέντραρε από αριστερά, ο Μπρίτο έκανε το γυριστό, όμως η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων!

Αμέσως μετά ήρθε η απάντηση της Βέροιας. Ο Αμπντούν μπήκε μέσα στην περιοχή, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μαγέφσκι, έκανε το πλασέ, αλλά και πάλι ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους σταδιακά ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ωστόσο ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Τραγικό λάθος από τον Μαραγκό, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Πίτου Γκαρσία. Ο Αργεντινός μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έδωσε στον Λε Ταλέκ κι αυτός προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 46'!

Από εκείνο το σημείο και μετά η Βέροια σταδιακά επέβαλλε τον ρυθμό της, πίεσε για την ισοφάριση αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά. Στο 60' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ναζλίδης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στον Μερεμπασβίλι, αλλά το σουτ που πραγματοποίησε ο Γεωργιανός ήταν άστοχο. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Γιουσούφ επιχείρησε μια σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Γκορμπούνοφ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Η Βέροια είχε την υπεροχή αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Ατρομήτου, που κρατούσε το προβάδισμα του. Ένα φάουλ του Αμπντούν στο 87' από καλή θέση πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την λήξη και ο Ατρόμητος πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, βάζοντας φρένο στο σερί των 4 ηττών που έτρεχε στο πρωτάθλημα.

Δείτε την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάθε μία από τις εξαιρετικές επεμβάσεις που πραγματοποίησαν οι δύο γκολκίπερ στο ματς. Ωστόσο μοιραία επιλέγουμε το γκολ του Λε Ταλέκ, φάση η οποία εντέλει έκρινε το αποτέλεσμα στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.

Ο διαιτητής

Άνετα έβγαλε το παιχνίδι ο Σιδηρόπουλος. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, σφύριξε με την ίδια οπτική γωνία τις παραβάσεις των δύο ομάδων και τα ελάχιστα λάθη του ήταν άνευ ουσίας.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γκορμπούνοφ. Με κάμποσες σωτήριες επεμβάσεις, σταθερός και ψύχραιμος στο διάστημα που πίεσε η Βέροια, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και σιγουριά στους συμπαίκτες του. Του ανήκει παραπάνω από το μισό μερίδιο της νίκης.

Μας άρεσε

Πολύ καλός ο Λόπεθ, προδόθηκε από το λάθος του Μαραγκού, διαφορετικά δύσκολα θα μπορούσε να τον νικήσει αντίπαλος σήμερα. Έδειξε εξαιρετικά στοιχεία ο Ισπανός γκολκίπερ.

Δεν μας άρεσε

Από την Βέροια έλειψε ο παίκτης που θα ακουμπήσει επάνω του η μπάλα για την τελική προσπάθεια. Φάσεις έβγαλαν οι γηπεδούχοι αλλά δεν είχαν τον άνθρωπο που θα τις τελειώσει με επιτυχία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ