STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με οδηγό τον Καρέλη 2-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα

Με οδηγό τον Καρέλη 2-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα
Παναθηναϊκός, Καρέλης INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-0, στην άδεια Λεωφόρο, που τον φέρνει προσωρινά στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δικαιούταν ένα γκολ ο Αστέρας.

Μια πολύ σπουδαία νίκη και ένα πολύ σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στην άδεια Λεωφόρο έχοντας ως κορυφαίο τον Νίκο Καρέλη.

Ο επιθετικός των πράσινων έχει αναλάβει να οδηγεί το τριφύλλι και να καλύπτει και το κενό του Μάρκους Μπεργκ και με ένα γκολ και μια πανέμορφη ασίστ βοήθησε τα μέγιστα τους πράσινους για να φτάσουν στο τρίποντο. Ο Αστέρας είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ και σίγουρα δικαιούταν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση στην Λεωφόρο.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους Αρκάδες στην Super League και η τέταρτη συνεχόμενη αν υπολογιστεί και αυτή από την Σάλκε.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε δυο αλλαγές σε σχέση με το ματς της Βέροιας, η μια αναγκαστική καθώς δεν είχε τον Τελάντερ στην διάθεση του και η άλλη λόγω τακτικής με τον Βέμερ αντί του Μαρινάκη με τον Γερμανό να είναι για πρώτη φορά στην διάθεση του Ιταλού τεχνικού.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με ένα 4-3-3 με τον Στιλ κάτω από την εστία, στα δεξιά έπαιξε ο Βέμερ και αριστερά ο Νάνο ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σάντσεθ, Κουτρουμπής. Στην μεσαία γραμμή έπαιξε ο Εσιέν έχοντας δίπλα του τους Ζέκα, Πράνιτς. Στην κορυφή τη επίθεσης ο Αμπέντ έπαιξε στα δεξιά, ο Καρέλης αριστερά και ο Πέτριτς στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ξεκίνησαν την αναμέτρηση με ένα 4-2-3-1 αλλά στην διάρκεια του αγώνα άλλαξαν τον σχηματισμό τους τουλάχιστον δυο φορές. Αρχικά όταν μπήκε ο Αλόκο ο Βεργέτης γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 3-4-3 αλλά μετά το γκολ που δέχτηκε ο Αστέρας ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν με 3-5-2.

Οι δυο ομάδες είχαν ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με ελάχιστες φάσεις στο πρώτο 45λεπτο και ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος. Εκεί όπου κάθε ομάδα είχε τις ευκαιρίες της με τον Παναθηναϊκό να είναι εύστοχος και τον Αστέρα άστοχος.

Αυτή ήταν και η διαφορά στην αναμέτρηση της Λεωφόρου ότι οι πράσινοι έκαναν γκολ τις ευκαιρίες που είχαν σε αντίθεση με τον Αστέρα που είχε μέχρι δοκάρι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:"Απόστολος Νικολαϊδής"

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κούλα (Ξάνθης)

4ος: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Γκολ: 72' Καρέλης, 90+ Καλτσάς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι):Στιλ, Νάνο, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Βέμερ (78' Μαρινάκης), Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (46' Καλτσάς), Καρέλης, Πέτριτς (87' Ταυλαρίδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Μπαντής, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Ντουντού (76' Παπαδόπουλος), Κουρμπέλης, Μπερτόλιο, Νίκο Φερνάντες (69' Αλόκο), Μάσα, Γιάννου.

Κίτρινες: 60' Χαμντανί

Κόκκινες:

Πατήστε εδώ για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Μόλις τρεις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό και για τις δυο ομάδες και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι δυο ομάδες φοβήθηκαν η μία την άλλη και κοίταξαν πρώτα να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν και μετά να βάλουν κάποιο γκολ μπροστά.

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι ήρθε από τον Παναθηναϊκό στο 13' με τον Καρέλη να πιάνει το σουτ χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Μπαντή που μπλόκαρε εύκολα.

Ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 29' όταν ο Ντουντού έδωσε ωραία στον Μάσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Αργεντινός έπιασε... αέρα και δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Επτά λεπτά αργότερα και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση για γκολ. Σε σέντρα από τα αριστερά του Γιαννούλη, ο Σάντσεθ έπιασε αέρα, όμως ο Νίκο Φερνάντες δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ανέβηκαν και οι δυο ομάδες

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κάνει μια αλλαγή καθώς ο Αμπέντ που είχε χτυπήσει στο πρώτο ημίχρονο αποχώρησε και έδωσε τη θέση του στον Καλτσά. Οι δυο ομάδες μπήκαν πιο απειλητικά στο δεύτερο 45λεπτο καθώς ήξεραν ότι η ισοπαλία δεν ευνοούσε καμία εκ των δυο. Πόσο μάλλον τον Παναθηναϊκό που έχει μείνει πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι πράσινοι απείλησαν στο 47' όταν μετά από κόρνερ ο Καρέλης έπιασε το πλασέ αλλά ο Σανκαρέ έδιωξε σωτήρια με το πόδι. Έξι λεπτά αργότερα ο Εσιέν έδωσε ωραία στον κενό χώρο στον Καλτσά. Ο Σανκαρέ δεν υπολόγισε σωστά και ο επιθετικός των πράσινων έγινε αποδέκτης της μπάλας τετ α τετ με τον Μπαντή. Το σουτ όμως που επιχείρησε έπιασε ο γκολκίπερ των Αρκάδων.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 54' ο Πέτριτς έκανε το τακουνάκι για τον Καρέλη ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Κροάτης έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε ένα δυνατό σουτ με τον Μπαντή να διώχνει την μπάλα και εν συνεχεία τον Καλτσά σωστά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.

Ευκαιρία ο Αστέρας, γκολ ο Παναθηναϊκός

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 62'. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα μπήκε ξανά στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Μία κεφαλιά, δεύτερη στον Σανκαρέ, ο Αφρικανός ολομόναχος θα στείλει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός ήρθε στην επόμενη καλή στιγμή των πράσινων στο ματς. Ήταν το 72' όταν ο Πέτριτς έδωσε ωραία αριστερά στον Καρέλη με τον διεθνή επιθετικό να πιάνει απευθείας το σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μπαντή και άνοιξε το σκορ.

Με οδηγό τον Καρέλη 2-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα
INTIME SPORTS

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 75' όταν σε μια πολύ ωραία κάθετη ο Γιάννου βγήκε τετ α τετ αλλά ο Στιλ έκανε γρήγορη έξοδο και με το πόδι έκοψε την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι σε μια φάση καρμπόν με το γκολ. Ήταν το 84' όταν ο Μαρινάκης που είχε περάσει αντί του Βέμερ έδωσε στον Καρέλη και πάλι στα αριστερά αλλά αυτή τη φορά το σουτ του άσου των πράσινων έφυγε έξω.

Δοκάρι ο Αστέρας, πάλι γκολ ο Παναθηναϊκός

Η σπουδαιότερη ευκαιρία για τον Αστέρα να ισοφαρίσει χάθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η μπάλα έφτασε στον Μάσα από τα αριστερά ο οποίος έκανε τη σέντρα με τον Κουρμπέλη να πηδάει πιο ψηλά απ' όλους τους αμυντικούς του τριφυλλιού, πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση έφτασε σε ένα δεύτερο τέρμα. Σε αράουτ από τα δεξιά ο Ζέκα πήρε την κεφαλιά για τον Καρέλη που μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα προς τον Καλτσά, κάτω από τα πόδια του Αλόκο, και ο Έλληνας άσος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 2-0 για το τριφύλλι.

Με οδηγό τον Καρέλη 2-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα
INTIME SPORTS

Ο MVP του αγώνα

Ο Νίκος Καρέλης. Ένα γκολ και μια ασίστ για τον Έλληνα επιθετικό που ήταν και μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Μπαντή. Ο Καρέλης καλύπτει και το κενό του Μπεργκ και οδήγησε τους πράσινους στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η φάση του αγώνα

Με οδηγό τον Καρέλη 2-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ευκαιρία του Σανκαρέ. Στο 62' της αναμέτρησης ο Σανκαρέ βρέθηκε φάτσα με το γκολ, στα δυο μέτρα από την εστία του Στιλ αλλά η κεφαλιά που έπιασε έφυγε μόλις έξω. Αν εκεί οι Αρκάδες είχαν ανοίξει το σκορ τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά.

Ο διαιτητής

Με οδηγό τον Καρέλη 2-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης. Πολύ καλή η διαιτησία του Κουκουλάκη που είχε ελάχιστες δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει αλλά έβγαλε το ματς χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μας άρεσε

Η εναλλαγή των συναισθημάτων στο τέλος. Στα τελευταία 20 λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Παναθηναϊκός και Αστέρας έχασαν αρκετές ευκαιρίες οι μεν πράσινοι για να τελειώσουν το ματς οι δε Αρκάδες για να φτάσουν στην ισοφάριση. Η εξέλιξη της αναμέτρησης στα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστική.

Δεν μας άρεσε

Οι άδειες εξέδρες. Θα το γράφουμε και θα το γράφουμε ξανά και ξανά. Ένα παιχνίδι μπροστά σε άδειες εξέδρες δεν είναι καθόλου ωραίο. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο και όταν ο κόσμος δεν δίνει το παρών τότε χάνει αρκετή από την μαγεία του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ