STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Ντουρμισάι ο Πανιώνιος, 1-0 την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
Πανιώνιος EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε νικηφόρα στην εφετινή Super League. Με γκολ του Ντουρμισάι στο 53' η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Κέρκυρας. Από ένα χαμένο πέναλτι οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος.

Το γκολ που σημείωσε στο 53' ο Ντουρμισάι με κεφαλιά ήταν ικανό να δώσει τρίποντο στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο νησί των Φαιάκων και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν φυσικά πιο έτοιμοι, με δεδομένο ότι είχαν δώσει και τέσσερα επίσημα ματς στην Ευρώπη. Η Κέρκυρα προσπάθησε, είχε χαμένο πέναλτι, όπως και η ομάδα της Πλατείας, αλλά δεν κατέστη εφικτό να φτάσει στην ισοφάριση.

Επαγγελματικό ξεκίνημα ο Πανιώνιος

Πολύ αργό τέμπι στο παιχνίδι, σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεχτικές στα μετόπισθεν και χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική για τον Πανιώνιο καταγράφηκε στο 24', όταν ο Λάμπρου έπιασε ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Γιαννακόπουλο να μπλοκάρει εύκολα. Λίγο νωρίτερα, στο 20' ο Σοϊλέδης είχε εκτελέσει κόρνερ, ο Ιωάννου είχε κάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Από εκεί και πέρα, πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου από τις δύο ομάδες.

Με Ντουρμισάι ο Πανιώνιος, 1-0 την Κέρκυρα
Με Ντουρμισάι ο Πανιώνιος, 1-0 την Κέρκυρα

Γήπεδο:

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δ. Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας (77' Γκομές), Βενέτης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Ντιογκό (81' Βάργκας), Νούνες, Ζορμπάς, Επστάιν (61' Μεληκιώτης), Τουράμ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου (90'+3' Σαραμαντάς), Μασούντ, Μασούρας (81' Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (87' Ταποκό)

Γκολ: 53' Ντουρμισάι

Κάρτες: 17' Ζορμπάς, 74' Ιωάννου, 79' Γκομές - 69' Κότνικ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Από το 30' και μετά η ομάδα της Νέας Σμύρνης προσπάθησε να αυξήσει το ρυθμό της και να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Με κινητήριο μοχλό τον Μασούντ, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επιχειρούσε να "τρυπήσει" την άμυνα της "Κόμισσας". Στο 34' η συνεργασία των Ιρανών ανησύχησε τον Γιαννακόπουλο. Ο Μασούντ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Χατζισαφί, ο οποίος έπιασε το μονοκόμματο σουτ και ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Ώσπου φτάνουμε στο 38'. Από εκείνο το λεπτό και μετά χάθηκαν δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα. Στο 38' λοιπόν ο Μπανανά χρησιμοποίησε ξεκάθαρα το χέρι του και ο Κουτσιαύτης ορθώς υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Τουράμ ανέλαβε την εκτέλεση στο 39', αλλά ο Κότνικ έπεσε και έδιωξε, κρατώντας το 0-0. Στο 44' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να κερδίσουν πέναλτι.

Ο Λάμπρου έπεσε στην περιοχή σε μονομαχία με τον Ιωάννου, αλλά η απόφαση του Αρτινού ρέφερι ήταν υπερβολική. Ο Γιαννακόπουλος, ωστόσο, έπεσε στην αριστερή του γωνία και αφού πρώτα ακούμπησε τη μπάλα στην εκτέλεση του Μασούντ, ακολούθως πήγε στο δοκάρι. Ο Ιρανός πήρε το ριμπάουντ, αλλά σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο.

Λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είχαμε και γκολ. Ήταν στο 53', όταν ο Χατζισαφί εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με το αριστερό και ο Ντουρμισάι με εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, νικώντας στον αέρα τον Σπίνουλα (0-1). Είχε μπει καλύτερα στο δεύτερο μισό η φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία βέβαια προηγήθηκε στην πρώτη της καλή ευκαιρία.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
Πανιώνιος, Κέρκυρα EUROKINISSI SPORTS

Η απάντηση ήρθε στο 56' για τους Φαίακες. Ο Ζορμπάς βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τουράμ εκείνος σούταρε από καλή θέση με τον Κότνικ να διώχνει σε κόρερ. Το γκολ που είχε σημειώσει ο Ντουρμισάι βοήθησε στην καλυτέρευση της εικόνας του αγώνα, με τους Νεοσμυρνιώτες να δίνουν χώρο και να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο 84' για την Κέρκυρα. Ο Μπανανά έδιωξε την μπάλα, όμως αυτή κόντραρε στον Μεληκιώτη και στρώθηκε στον Τουράμ ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κότνικ από το πουθενά. Ο Γκιοατά με εξαιρετικό τάκλιν πρόλαβε τον επιθετικό της Κέρκυρας πριν εκείνος προλάβει να σουτάρει. Μέχρι τέλους δεν άλλαξε κάτι και ο Πανιώνιος κράτησε παίρνοντας το τρίποντο.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Έτσι όπως πήγαινε το ματς, φαινόταν ότι η ομάδα που θα έβαζε γκολ, θα έπαιρνε τη νίκη. Σκόραρε με τον Ντουρμισάι ο Πανιώνιος και πήρε τη νίκη. Αυτή λοιπόν είναι η φάση του αγώνα, με δεδομένο ότι έκρινε το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Αυτό που μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Κουτσιαύτη, ήταν η αυστηρή απόφαση να υποδείξει πέναλτι στο πέσιμο του Λάμπρου στην περιοχή, ύστερα από μονομαχία με τον Ιωάννου. Κατά τα άλλα η διαιτησία ήταν καλή.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο σκόρερ. Ο 21 ετών επιθετικός Φιορίν Ντουρμισάι έπαιζε πέρυσι στη Λαμία (28 συμετοχές, 8 γκολ), επέστρεψε στη Super League, ελλείψει του Γεσίλ έπαιξε βασικός και οδήγησε τον Πανιώνιο στο τρίποντο. Θα πρέπει όμως να αποδώσουμε τα εύσημα στον Καμερουνέζο στόπερ, Ζερόμ Γκιοατά, ο οποίος με εξαιρετικό τάκλιν πρόλαβε τον Τουράμ πριν εκείνος προλάβει να σουτάρει, στο 84!.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η φιλότιμη προσπάθεια του Τουράμ στη γραμμή κρούσης της Κέρκυρας. Προ ημερών ο Βραζιλιάνος ήταν να υποβληθεί σε επέμβαση, καθώς είχε σπάσει ένα κόκκαλο στο κουντεπιέ. Ο φορ των γηπεδούχων μπορεί να έχασε πέναλτι, αλλά πάλεψε πολύ στη γραμμή κρούσης και δείχνει πως αν είναι υγιής, θα βοηθήσει και αυτή τη χρονιά σημαντικά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Ήδη από τα πρώτα λεπτά οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να παίξουν εύκολα με τη μπάλα κάτω. Και να φανταστείτε ότι αυτό ήταν το πρώτο εφετινό παιχνίδι της επτανησιακής ομάδας στο στάδιο του νησιού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ