STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Μασούντ και Κότνικ ο Πανιώνιος, 1-0 τον Αστέρα

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Μασούντ EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας σπατάλησε ένα σωρό ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, ο Πανιώνιος σκόραρε στο 47' (Μασούντ) και κράτησε το 0-1 μέχρι τέλους στην Τρίπολη. Επιστροφή στις νίκες για τους "κυανέρυθρους", προβληματίζουν οι Αρκάδες.

Ύστερα από δύο διαδοχικές ήττες, από Λαμία και Ολυμπιακό, ο Πανιώνιος επανήλθε σε νικηφόρα αποτελέσματα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε 1-0 στο "Θ. Κολοκοτρώνης" του Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 47ο λεπτό ο Μασούντ με εξαιρετικό πλασέ.

Ο Αστέρας εμφάνισε δύο πρόσωπα σε πρώτο και δεύτερο μέρος, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε το χειρότερο πρώτο 45λεπτο για εφέτος. Η ποιότητα που τη διακρίνει, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και έπειτα με σωστή διαχείριση και με εξαιρετικό Κότνικ κατέκτησε το "διπλο".

Από την άλλη, οι Αρκάδες θα πρέπει να... χτυπάνε τα κεφάλια τους, που ύστερα από ένα τόσο καλό πρώτο 45λεπτο δεν αξιοποίησαν καμία από τις ευκαιρίες που έκαναν. Στο δεύτερο, στις λίγες φορές που απείλησαν, "έπεσαν" πάνω στον Κότνικ και ηττήθηκαν.

Ο Πανιώνιος μετά τον αγώνα της 8ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή πήγε στους 14 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας έμεινε στους 6 βαθμούς.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε να "κατεβάσει" τον Αστέρα με σχήμα 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης στα γκολπόστ. Δεξί μπακ ο Κώτσιρας, αριστερό ο Γιαννούλης, Σελίν και Τριανταφυλλόπουλος συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικοί μέσοι Μουνάφο και Τσουκαλάς, μεσοεπιθετική τριπλέτα με Τσιλιανίδη δεξιά), Μαντίντα και Ισνάλδο (αριστερά) και Μανιά στη γραμμή κρούσης.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε και αυτός με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, δεξί μπακ ο Βλάχος, αριστερό ο Χατζισαφί και στόπερ οι Μπανανά - Οικονόμου. Το "άσπαστο" δίδυμο Κόρμπος - Σιώπης αμυντικόί μέσοι και πίσω από τον Γεσίλ οι Λάμπρου (δεξιά), Μασούντ και Σπιριντόβιτς (αριστερά).

"Μίλησε" η ποιότητα στην Τρίπολη

Ο Αστέρας έως το 25' είχε καταφέρει να φτάσει τον εφετινό μέσο όρο τελικών προσπαθειών. Το καλύτερο πρώτο 30λεπτο για την τρέχουσα σεζόν. Την ίδια στιγμή ο Πανιώνιος πραγματοποιούσε το χειρότερο δικό του ημίωρο. Αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, μεγάλες αποστάσεις οι γραμμές τους και επιθετική ανυπαρξία.

Ο Γεσίλ ήταν πολύ μόνος, δεν τροφοδοτήθηκε και ο Μιχάλης Γρηγορίου ζητούσε από τα εξτρέμ του, ιδίως από τον Σπιριντόνοβιτς, όχι μόνο να πάρει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και να βοηθά τον Χατζισαφί στο άκρο της άμυνας, καθώς ο Κώτσιρας έπαιρνε μέτρα και πλαγιοκοπούσε. Μουνάφγο, Μαντίντα, Τσιλιανίδης, Ισνάλδο συνεργάζονταν με εξαιρετικό τρόπο και οι Αρκάδες απειλούσαν τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα.

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Πυλαρινός (Ζακύνθου)

Αστέρας (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Ισνάλδο (74' Γκοντό), Μαντίντα (50' Τόνσο), Μανιάς (51' Δουβίκας).

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούντ, Γεσίλ (70' Ντουρμισάι), Σπιριντόνοβιτς (80' λ. τρ. Παπαγεωργίου), Λάμπρου (46' Μασούρας).

Γκολ: 47' Μασούντ

Κάρτες: 45' Τριανταφυλλόπουλος, 70' Τσιλιανίδης, 72' Τσουκαλάς, 93' Γκοντό - 34' Μασούντ, 53' Σιώπης, 62' Κότνικ, 93' Παπαγεωργίου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Βλέποντας τα... σκούρα ο τεχνικός του Πανιωνίου, αποφάσισε να αλλάξει πλευρές Λάμπρου και Σπιριντόνοβιτς. Μόνο από το μισάωρο και μετά άρχισε να κρατά μπάλα η φιλοξενούμενη ομάδα, αφού πρώτα απειλήθηκε ουκ ολίγες στιγμές (πατήστε να δείτε το live της αναμέτρησης και θα καταλάβετε).

Μάλιστα στο 30' ο Ιστορικός έφτασε πολύ κοντά στο 0-1, όταν στο σουτ του Μασούντ η μπάλα κόντραρε στον Γεσίλ, ο Αθανασιάδης ξεγελάστηκε, αλλά για καλή του τύχη η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί του δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ήταν σειρά του Σάββα Παντελίδη να εκφράσει παράπονα στους παίκτες του, γιατί όταν έκανε επίθεση ο Πανιώνιος, οι γραμμές ήταν μακριά η μία με την άλλη.

Με Μασούντ και Κότνικ ο Πανιώνιος, 1-0 τον Αστέρα

Ο Πανιώνιος μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή του στο πρώτο 45λεπτο, αλλά διαθέτει παίκτες που μπορούν εύκολα να "τρυπήσουν" τις αντίπαλες άμυνες. Έτσι έγινε στο 47'. Ο Σιώπης τροφοδότησε τον Μασούντ έπειτα από λάθος του Τσουκαλά, ο Ιρανός έδωσε στον Γεσίλ, αυτός στον Σπιριντόνοβιτς, ο Αυστριακός βρήκε εκ νέου τον Μασούντ, ο οποίος με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ ( 0-1)!

Ο Παντελίδης δεν άφησε το χρόνο να κυλήσει αρκετά και γρήγορα - γρήγορα έκανε δύο αλλαγές. Έβαλε τον Τόνσο αντί του Μαντίντα και τον Δουβίκα αντί του Μανιά. Αλλαγές προσώπων, όχι θέσεων. Η ομάδα της Αρκαδίας επηρεάστηκε από το γκολ που δέχτηκε και η εικόνα της δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου μέρους. Ο Παντελίδης επεδίωκε να βρει τρόπο να την καλυτερεύσει και αποφάσισε και αυτός πτέρυγες τα εξτρέμ του.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Τσουκαλάς, Κόρμπος EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Αστέρα ξεκαθάριζε στους παίκτες του πως όταν η ομάδα είναι στην επίθεση, τα στόπερ και γενικά η άμυνα δεν πρέπει να μένουν πίσω, αλλά να ανεβαίνουν και αυτοί, να μην αφήνουν αποστάσεις γιατί εύκολα ο Πανιώνιος θα μπορούσε να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση και να τους εκθέσει. Επίσης οι εξτρέμ των "κυανοκίτρινων" συνέκλιναν διαρκώς και αυτό δεν άρεσε στον Αθηναίο τεχνικό. Για να αντιληφθείτε πόσο επηρεάστηκε ο Αστέρας από το γκολ που δέχτηκε, η πρώτη του τελική στο β' μέρος καταγράφηκε στο 67', όταν το σουτ του Ισνάλδο εξουδετερώθηκε από τον Σλοβένο κίπερ.

Αποδείχθηκε πολύ σωστή η επιλογή του Γρηγορίου να αφήσει στον αγώνα τον Σπιριντόνοβιτς. Όχι μόνο γιατί έδωσε την ασίστ στον Μασούντ, αλλά γιατί πήρε πρωτοβουλίες στο αριστερό άκρο της επίθεσης, κέρδισε φάουλ και ήταν σημαντική μονάδα για τους "κυανέρυθρους". Η τρίτη αλλαγή των γηπεδούχων ο Ιβοριανός φορ Γκοντό, αντί του Ισνάλδο με την θετική παρουσία του πρώτου μέρους, όχι όμως και του δεύτερου.

Στο 77' ο Τόνσο έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από ατομική προσπάθεια και σουτ λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η σπουδαιότερη ευκαιρία των Αρκάδων για την ισοφάριση χάθηκε στο 85'. Ο Γκοντό έδωσε στον Δουβίκα, αυτός "εκτέλεσε" με τη μία, αλλά ο Κότνικ εκτινάχθηκε και κράτησε τομηδέν. Ύστερα από 95 λεπτά ο Πανιώνιος κράτησε το 0-1 και κατέκτησε το σημαντικό "διπλό".

Με Μασούντ και Κότνικ ο Πανιώνιος, 1-0 τον Αστέρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τρομερή απόκρουση του Κότνικ στο πλασέ του Δουβίκα μέσα από την περιοχή. Ο Σλοβένος έδιωξε με το ένα χέρι σε μια εξαιρετική επέμβαση, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του 0-1.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σκουλά και των βοηθών του. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο ρέφερι της αναμέτρησης πέρασε απαρατήρητος, αλλά και οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Κότνικ. Αν δεν ήταν αυτός, ο Πανιώνιος δεν θα έφευγε με το "διπλό" από την Τρίπολη. Ο Σλοβένος κράτησε απαραβίαστη την εστία του και ήταν μία από τις κύριες αιτίας που οι Νεοσμυρνιώτες πήραν τρίποντο στην Αρκαδία. Ο γκολκίπερ του Ιστορικού συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και αποδεικνύεται πως έγινε καλή καλοκαιρινή επιλογή.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Απλό, ποιοτικό ποδόσφαιρο από τον Πανιώνιο. Εξαιρετική συνεργασία και υπέροχο πλασέ από τον Μασούντ στο 47, ο οποίος έκρινε την εξέλιξη της αναμέτρησης. Μια συνεργασία που απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι πόσο καλό σύνολο διαθέτει η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ριζικά διαφορετική εικόνα του Αστέρα του πρώτου μέρους, ή του ημιώρου αν προτιμάτε, σε σχέση με το δεύτερο. Προφανώς και το γρήγορο γκολ του Πανιωνίου έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Επίσης θα πρέπει να προβληματίσει τους Αρκάδες ότι έχασαν τόσες ευκαιρίες στο 45λεπτο, δίχως να αξιοποιήσουν μία από αυτές. Το πλήρωσαν στο ξεκίνημα του β' μέρους.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ