STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Λουντ το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού, 1-0 την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΟΥΝΤ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΟΥΝΤ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Λάρισα, καθώς επικράτησε (0-1) της ΑΕΛ χάρη στο γκολ του Ρόμπιν Λουντ. Πρώτη εκτός έδρας νίκη για το "τριφύλλι" την τρέχουσα σεζόν της Super League Σουρωτή, πρώτη στην επαρχία μετά από ένα χρόνο.

Η τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή "βάφτηκε" πράσινη. Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη την τρέχουσα σεζόν της Super League Σουρωτή.

Το "τριφύλλι" έφυγε με τους τρεις βαθμούς (0-1) από τη Λάρισα, χάρη στο γκολ του Ρόμπιν Λουντ. Είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κακές επιδόσεις στην επαρχία και επί Μαρίνου Ουζουνίδη και μέχρι την αναμέτρηση της Λάρισας μετρούσε μόλις ένα διπλό. Ήταν το 5-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, στις 18 Φεβρουαρίου του 2017, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League της περυσινής σεζόν. Βέβαια, μεσολάβησαν οι νίκες επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά αυτές σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από ένα έτος και μία ημέρα, νίκησε ξανά στην επαρχία. Στην τελευταία του ευκαιρία να το κάνει, δηλαδή, την τρέχουσα σεζόν. Κι αυτό γιατί δεν έχει βάσει προγράμματος, άλλο ματς στην επαρχία.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Την εστία της ΑΕΛ υπερασπίστηκε όπως πάντα ο Μλάντεν Μπόζοβιτς, ενώ στο δεξί αμυντικό άκρο επανήλθε ο Βασίλης Ρέντζας. Ο Γουάλας ήταν στο αριστερό, ενώ ενδιάμεσά τους οι Νίκολα Ζίζιτς και Αλεκσάνταρ Γκόικοβιτς. Οι Τάσος Λαγός και Άντονι Φατιόν συνέθεσαν το αντίστοιχο "δίδυμο" αμυντικών μέσος, ο Γιάννης Μασούρας κινήθηκε από τα δεξιά, ο Σάντι Κρίζμαν από τα αριστερά κι ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς κινήθηκε πίσω από τον Θωμά Ναζλίδη.

Με Λουντ το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού, 1-0 την ΑΕΛ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-4-2 (στο γράφημα της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι λίγο διαφορετικό). Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την εστία του Παναθηναϊκού, οι Τάσος Αυλωνίτης και Βαγγέλης Οικονόμου συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντες εκ δεξιών τους τον Ματίας Γιόχανσον κι εξ' αριστερών τους τον Εμανουέλ Ινσούα, αντίστοιχα.

Οι Έργκους Κάτσε και Φάνης Τζανδάρης, από την πλευρά τους, ήταν το αντίστοιχο δίδυμο των αμυντικών μέσων. Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, αγωνίστηκε στο δεξί "φτερό", ο Τάσος Χατζηγιοβάνης στο αριστερό με τους Χρήστο Δώνη και Ρόμπιν Λουντ να βρίσκονται στην επίθεση.

Με Λουντ το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού, 1-0 την ΑΕΛ

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς

Βοηθοί: Αντώνιος Δίπλαρης, Αθανάσιος Κολοσιώνης

Τέταρτος: Άγγελος Αγγελάκης

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόικοβιτς (62' Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46' Αγκάνοβιτς), Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης (90'+4' Μουνιέ), Κάτσε (87' Κολοβέτσιος), Κουλιμπαλί, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (74' Στάικος), Δώνης.

Γκολ: 19' Λουντ

Κάρτες: 64' Φατιόν, 71' Περόνε, 77' Μιλοσάβλιεβιτς / 45' Κουλιμπαλί, 61' Τζανδάρης, 65' Κάτσε, 82' Βλαχοδήμος.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 19'

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του "AEL FC Arena" αποφασισμένος να ελέγξει το ρυθμό του ματς και να επιβάλλει το ρυθμό του. Και το έκανε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη αυτής, ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Κουλιμπαλί ήταν έτοιμος να πλασάρει, αλλά ο Γουάλας απομάκρυνε.

Ύστερα από τρία λεπτά (11'), ο Χατζηγιοβάνης πέρασε κάθετα και ωραία την μπάλα στον Δώνη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, αλλά κόπηκε από τον Ζίζιτς.

Στο 17ο λεπτό, ο Μλάντεν Μπόζοβιτς απομάκρυνε με τις γροθιές την εκτέλεση φάουλ του Κάτσε προ του Κουλιμπαλί - ο οποίος μονομάχησε με τον Γκόικοβιτς - και μετά από δύο λεπτά (19') ήλθε το γκολ.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Όλα ξεκίνησαν από τη βαθιά μπαλιά του Τζανδάρη, αλλά καταλυτικό ρόλο έπαιξε η κεφαλιά του Δώνη προς τον Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός κινήθηκε από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ με το δεξί νίκησε στον Μπόζοβιτς κι άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι".

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ

Στο 23', οι "πράσινοι" είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά για να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Ο Γιόχανσον έκανε την κίνηση από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη πάσα προς τον Δώνη, ο Ζίζιτς έβαλε το πόδι και της άλλαξε λίγο την πορεία με τον Δώνη εν συνεχεία να επιχειρεί το σουτ και τον Ζίζιτς να βάζει την κόντρα σώζοντας τους "βυσσινί".

Στο 32' ο Κάτσε έδωσε στον Χατζηγιοβάννη, ο οποίος ο οποίος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά προς τον Κουλιμπαλί αλλά η άμυνα της ΑΕΛ έδιωξε.

Οι Θεσσαλοί δεν μπόρεσαν στο πρώτο ημίχρονο να πλησιάσουν στην εστία που υπερασπίστηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Μέχρι και το 40ό λεπτό, ο γκολκίπερ των "πρασίνων" δεν είχε δεχθεί ούτε σουτ. Στο 43', ο Μιλοσάβλιεβιτς εκτέλεσε, ο Κρίζμαν μέσα στην περιοχή έπιασε ένα βολέ αρκετά άστοχο και πολλά μέτρα πάνω από την "πράσινη" εστία.

ΟΥΤΕ ΣΟΥΤ Η ΑΕΛ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φυντάνης έβγαλε από την αναμέτρηση τον Λαγό και πέρασε στη θέση του τον Αγκάνοβιτς κάνοντας πιο επιθετική την ΑΕΛ. Οι πράσινοι μπήκαν λίγο καλύτερα και στο δεύτερο μέρος αλλά οι γηπεδούχοι σύντομα έδειξαν τα δόντια τους.

Ήταν το 52ο λεπτό, όταν ο Αγκάνοβιτς έδωσε αριστερά στον Κρίζμαν, ο Κροάτης που μπήκε στην περιοχή επιχείρησε και το σουτ από διαγώνια, ωστόσο ο Οικονόμου παρενέβη και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Μετά από πέντε λεπτά (57'), ύστερα από την πανέμορφη συνεργασία του Δώνη με τον Λουντ - ο πρώτος βρήκε με τακουνάκι τον δεύτερο, ο οποίος έκανε γύρισμα προς το ύψος του πέναλτι - ο Χατζηγιοβάνης έκανε το δεξί σουτ αλλά ο Μπόζοβιτς με μπλονζόν στην δεξιά του γωνία έπιασε τη μπάλα.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ ολοκλήρωσε γρήγορα τις αλλαγές του με τους Γκόλια και Περόνε στο ματς και πίεσε και άλλο τον Παναθηναϊκό. Στο 67', ο Ναζλίδης πέταξε την μπάλα μπροστά προς τον Μασούρα, με τον Ινσούα να παραχωρεί ένα κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ

Οι παίκτες του Φυντάνη συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στην αναμέτρηση και να φτάνουν μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βλαχοδήμου καθώς η άμυνα των πράσινων έδιωχνε κάθε κίνδυνο.

Οι Θεσσαλοί λίγο έλειψε να φθάσουν στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, στο 89ο αυτής. Ύστερα από τη σέντρα από τα δεξιά του Μασούρα ο Μιλοσάβλιεβιτς στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα έξω.

Με Λουντ το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού, 1-0 την ΑΕΛ

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση που έκρινε το ματς, ήταν αυτή του γκολ του Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός εκτέλεσε άψογα στο τετ-α-τετ με τον Μπόζοβιτς, αλλά η μπάλα δεν θα έφθανε σε αυτόν εάν δεν είχε κάνει την εξαιρετική κίνηση στο χώρο κι από τα δεξιά και κυρίως εάν δεν είχε κάνει την κεφαλιά ο Χρήστος Δώνης (ο οποίος είχε δει την κίνηση του συμπαίκτη του). Εξαιρετική (αντ)επίθεση με τρεις επαφές. Τζανδάρης - Δώνης - Λουντ και... γκολ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής, Δημήτρης Στυλιαράς. Η ένταση ακολούθησε αύξοντα ρυθμό στο δεύτερο και φαίνεται να έχασε κάποιες φάσεις. Η κίτρινη του Τζανδάρη, ενώ στην αρχή είχε αφήσει πλεονέκτημα. Στη φάση με πρωταγωνιστές τους Φατιόν και Κάτσε θα μπορούσε να αποβάλλει τον πρώτο και να τιμωρήσει με κίτρινη τον δεύτερο (τελικά έδειξε την κίτρινη σε αμφότερους). Η ΑΕΛ, ωστόσο, θεώρησε ότι η διαιτησία την αδίκησε. Εξέδωσε ανακοίνωση, την ώρα που η αναμέτρηση ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Κακώς υποδέίχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Λουντ στο 77', ενώ έβγαινε μόνος του σε θέση τετ-α-τετ με τον Μπόζοβιτς. Κι αυτό γιατί καλυπτόταν από τον Γουάλας.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ρόμπιν Λουντ ήταν ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Ο Φινλανδός έφερε εις πέρας την αποστολή του στη φάση του γκολ. Έκανε καλή κίνηση, υποδέχθηκε σωστά την μπάλα κι εκτέλεσε άψογα. Αυτό το γκολ έκρινε το ματς, εξάλλου. Πέρα από τη φάση αυτή, είχε καλή συνεργασία με τον Δώνη και φάνηκε σε κάποιες περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το ματς στον αγωνιστικό χώρο είχε ένταση και φάνηκε σε ουκ ολίγες φάσεις. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, υπήρχε μια πολύ όμορφη σκηνή. Αυτή με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να πηγαίνει στον αρχηγό της ΑΕΛ, Θωμά Ναζλίδη, και να τον ασπάζεται. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί άλλωστε στο παρελθόν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ΑΕΛ διανύει κακό "φεγγάρι". Μπορεί η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας να λειτούργησε ως "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για την ομάδα της Λάρισας, αλλά στη Super League Σουρωτή τα αποτελέσματα το τρέχον έτος (2018) είναι απογοητευτικά. Πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες. Καμία νίκη, δηλαδή. Στο ματς, εν προκειμένω, πίεσε περισσότερο για την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το έκανε κάπως ανορθόδοξα. Αν δεν είχε προηγηθεί η συγκομιδή του πρώτου γύρου, οι Θεσσαλοί θα ήταν σε πολύ σοβαρούς μπελάδες. Ένα σουτ, κι αυτό της απογοήτευσης στο πρώτο ημίχρονο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ