STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Λιβάγια ξανά στην κορυφή η ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με σούπερ και "εκτελεστή" τον Μάρκο Λιβάγια, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League Σουρωτή.

Αυτή την φορά ούτε το άγχος, ούτε η πίεση, ούτε καν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, δεν έκαναν την ΑΕΚ να "πετάξει στα σκουπίδια" το δώρο που της έκανε ο ΠΑΟΚ.

Με τον Μάρκο Λιβάγια σε σούπερ απόγευμα, η Ένωση νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Βεβαίως, η ΑΕΚ με βάση τις ευκαιρίες που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε "κλειδώσει" νωρίτερα τη νίκη. Και να μην παίξει με την φωτιά στο φινάλε. Όμως ο Πανιώνιος των πολλών απουσιών, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το άγχος της ΑΕΚ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Δημήτριος Γκάγκας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Κονέ, Γαλανόπουλος (87' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (64' Μασούντ), Λιβάγια (68' Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου(65' Μπραχίμι), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72' Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82' Βουκελάτος)

Γκολ: 21' Λιβάγια

Κάρτες: 8' Βράνιες, 45' Λιβάγια, 45' Σπιριντόβιτς, 77' Σαραμαντάς, 85' Μπανανά, 90' Λάμπρόπουλος, 90' Σαββίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Εκείνο που παγίως ζητά ο Χιμένεθ από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για τέτοιου είδους ματς στο ΟΑΚΑ, είναι να μπουν δυνατά στο γήπεδο και να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ. Επομένως έτσι κι αλλιώς οι "κιτρινόμαυροι" θα προσπαθούσαν να ξεκινήσουν φουριόζοι.

Πολλώ δε μάλλον, με τον ενθουσιασμό από το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και την προοπτική της επιστροφής στην κορυφή. Οι παίκτες της ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό, επιχείρησαν όχι μόνο να κλείσουν τον Πανιώνιο στα καρέ του, αλλά να βρουν και γρήγορα το γκολ.

Η παρουσία του Κονέ με τον Γαλανόπουλο στις θέσεις των αμυντικών χαφ, έδωσαν ισχύ στους γηπεδούχους στη μεσαία γραμμή. Ενώ το σχήμα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας που επέλεξε ο Πανιώνιος, άφησε εκτεθειμένα τα άκρα και ως εκ τούτου χώρους και για τον Λάζαρο με τον Γκάλο από δεξιά και τον Λόπες με τον Μπακασέτα αριστερά.

Όσο για την γραμμή κρούσης, η ΑΕΚ έχει σε εξαιρετικό απόγευμα τον Λιβάγια. Και μάλιστα στην πραγματικότητα ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, εξελίχθηκε σε μια μονομαχία του Κροάτη φορ, με τον Κότνικ. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου είπε «όχι» στον Λιβάγια σε σουτ εξ επαφής στο 7ολεπτό. Ενώ στο 10' και πάλι ο Κότνικ απέκρουσε σουτ του Κροάτη εκτός περιοχής.

Στο 20' Λιβάγια έπιασε κεφαλιά που πάλι απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, μέχρι που ένα λεπτό μετά, ο Κροάτης ήταν αυτός που βγήκε νικητής σ’ αυτή τη μονομαχία με τον Κότνικ. Ο Γκάλο έβγαλε την σέντρα, ο Λιβάγια έπιασε και την κεφαλιά εξ επαφής και έστειλε την μπάλα εκεί που ο Κότνικ ήταν αδύνατον να αντιδράσει. Για να βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Παρά το γκολ πάντως, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, καθώς ο Πανιώνιος έδειχνε να μην μπορεί να βρει επιθετικό ρυθμό με την αλλαγή του συστήματος. Όμως ο Κότνικ συνέχιζε να αποκρούει σουτ όπως αυτό του Λιβάγια στο 34’. Ενώ στο 35' και στο 39', πρώτα ο Γκάλο και μετά ο Μπακασέτας, σούταραν ψηλά άουτ.

ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΛΛΑ…

Θεωρητικά η ΑΕΚ θα διατηρούσε και στο δεύτερο ημίχρονο, την… φόρα που είχε από το πρώτο ημίχρονο. Όμως στην πράξη το πράγμα βγήκε διαφορετικά, παρόλο που ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Η ΑΕΚ πέρασε τουλάχιστον 30 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να βρίσκει ρυθμό, χωρίς να μπορεί να επιτεθεί σωστά ούτε από τα άκρα, ούτε από τα άξονα.

Ο Γρηγορίου είδε από τον πάγκο αυτή την αδυναμία της ΑΕΚ, έκανε παρεμβάσεις στο ματς και άλλαξε εως και σχήμα, αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως ο Πανιώνιος επί της ουσίας δεν «έγραψε» ούτε μια ευκαιρία για γκολ. Βεβαίως όσο το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, τόσο όλα μπορούσαν να γίνουν.

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειχνε να αφυπνίζεται. Και έχασε στο 86' δυο απανωτές ευκαιρίες για γκολ. Με τον Κότνικ και πάλι να λέει όχι πρώτα σε απευθείας φάουλ του Μπακασέτα και μετά σ’ εξ επαφής σουτ του Κονέ. Τελικά το ματς πήγε σε φινάλε θρίλερ.

Όμως ο Πανιώνιος το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει ένα κόρνερ στις καθυστερήσεις, το οποίο επίσης δεν αξιοποίηση. Και η ΑΕΚ κράτησε η νίκη, που την έφερε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 25λεπτό, ο Λιβάγια πέρασε κάθετη πάσα στον Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ έφυγε μόνος του απέναντι στον Κότνικ. Με το πρώτο πλασέ, ο Αραούχο δεν νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Η μπάλα πήρε ύψος, ο Αργεντινός φορ επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο Βλάχος έσωσε πάνω στην γραμμή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν του προέκυψε δύσκολη φάση. Και τις περισσότερες φορές σφύριξε σωστά. Υπήρχαν κάποιες φάσεις, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που ενδεχομένως να μπορούσε να βγάλει κάποια κάρτα. Αλλά σ’ ένα ματς που είχε ένταση, το κράτησε.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μπορεί να βγήκε νωρίς από το ματς, όμως στο πρώτο ημίχρονο έκανε τα πάντα στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Μάρκο Λιβάγια πέτυχε το γκολ, είχε ακόμα τέσσερις φάσεις για να σκοράρει, ενώ έδωσε και την κάθετη στην εντυπωσιακή ευκαιρία του Αραούχο.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μάτιτς Κότνικ. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους παίκτες της ΑΕΚ. Και φαινόταν σαν να παίζει μόνος του απέναντι στην επίθεση των "κιτρινόμαυρων.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ΑΕΚ επί της ουσίας "έπαιξε με τη φωτιά". Σ' ένα ματς που είχε τόσες πολλές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο για να το τελειώσει, το άφησε να κυλήσει με το 1-0 μέχρι και το φινάλε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ