STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με... κόντρες η λύτρωση του Ολυμπιακού, 2-0 τον Λεβαδειακό

Με... κόντρες η λύτρωση του Ολυμπιακού, 2-0 τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός λυτρώθηκε στο τέλος με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και χρειάστηκαν δυο... κόντρες για να σκοράρει με Μιλιβόγεβιτς (89') και Φορτούνη (91') και να νικήσει 2-0. Δυο δοκάρια οι Πειραιώτες, εξαιρετικός ο γκολκίπερ Τσιντώτας.

Ό,τι δεν κατάφερνε για 89 λεπτά, με το φάσμα της γκέλας να είναι πιο ορατό από ποτέ, ο Ολυμπιακός το πέτυχε στο φινάλε και πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο στο σακούλι του. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα επικράτησε δύσκολα με 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, ο οποίος βρέθηκε μια ανάσα από το να φύγει με την ισοπαλία και να κόψει τους πρώτους βαθμούς από τους περσινούς νταμπλούχους.

Με δυο... κόντρες σκόραραν οι φιλοξενούμενοι στο 89' και στο 91', έχοντας για σκόρερ τους Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνη. Ο Σέρβος νίκησε τον εκπληκτικό Τσιντώτα, όταν η μπάλα χτύπησε στο πόδι του σε προσπάθεια για διώξιμο και κατέληξε στα δίχτυα, ενώ ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός είδε το σουτ του να κοντράρει στον Ουόν, να παίρνει ύψος και να βρίσκει δοκάρι προτού αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του Λεβαδειακού.

Οι Βοιωτοί ήταν πολύ καλοί στο ανασταλτικό κομμάτι, είχαν τον τερματοφύλακά τους σε σπουδαία βραδιά και μπορούν να τα έχουν με την τύχη τους για το γεγονός πως έχασαν τον ένα βαθμό. Βέβαια, προηγουμένως η τύχη τους είχε χαμογελάσει στο σουτ του Ντοσεβί (81') και στην σέντρα του Ντομίνγκες (85'), με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και στις δυο περιπτώσεις.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι χωρίς να βγάλουν μάτια, έψαξαν το γκολ μέχρι τέλους, έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν νωρίτερα και στο τέλος πήραν αυτό που ήθελαν, φτάνοντας τους έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα. Όσο για τους παίκτες του Άκη Μάντζιου, στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στο χορτάρι και για πολύ λίγο δεν πήραν τουλάχιστον την ισοπαλία.

Με... κόντρες η λύτρωση του Ολυμπιακού, 2-0 τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Βέρρης (Λέσβου), Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής)

4ος Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Τσιντώτας, Μιλιάζες, Εντουίν, Τριποτσέρης, Στάθης, Νικολάου, Ρομέου, Γιακουμάκης (88' Ναβάρο), Μαχαίρας (46' Μουλόπουλος), Μίνγκας (67' Μάρκοβιτς), Μάντζιος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (56' Σεμπά), Φορτούνης, Πάρντο (57' Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (71' Ντοσεβί), Χάρα.

Γκολ: 89' Μιλιβόγεβιτς, 91' Φορτούνης

Κάρτες: 5' Στάθης, 13' Μάντζιος, 48' Μιλιάζες, 59' Ντα Κόστα, 90' Ρομέου

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε μια άτυπη μονομαχία του Ολυμπιακού με τον... Τσιντώτα και ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού βγήκε νικητής. Όποτε χρειάστηκε να επέμβει και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, το κατάφερε και με το παραπάνω. Υποσημείωση: ήταν μόλις η τρίτη του συμμετοχή στη Super League. Το 45λεπτο κύλησε με τους Πειραιώτες να είναι σε θέση επίθεσης και τους Βοιωτούς σε θέση... αναχαίτισης. Οι παίκτες του Σίλβα έχασαν ευκαιρίες για να προηγηθούν, αλλά κάτι η αναποτελεσματικότητά τους, κάτι ο γκολκίπερ των αντιπάλων, κράτησε τη λευκή ισοπαλία.

Η πρώτη στιγμή που ο νεαρός πορτιέρε έδειξε τα αντανακλαστικά του, ήταν στο 8' με τον Πάρντο να παίρνει υπέροχη κάθετη πάσα από τον Φορτούνη, να πατάει περιοχή, αλλά προτίμησε να περάσει τον Τσιντώτα και να πλασάρει, αντί να πασάρει αριστερά και ο Έλληνας τερματοφύλακας τον ανέκοψε. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να έχουν τα ηνία, έψαχναν διαδρόμους για την εστία των (τυπικά) γηπεδούχων και είχαν κάποιες (μικρο)ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Στο 28', ο Φορτούνης έκανε νέα εκπληκτική ασίστ και αυτή την φορά ήταν ο Χάρα που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Τσιντώτα, ο οποίος απέκρουσε υπέροχα με το πόδι το διαγώνιο σουτ του Αργεντινού. Πέντε λεπτά μετά, ο Ομάρ σέντραρε από δεξιά, ο Πάρντο έκανε κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Φορτούνης στο 38' βρήκε τον Ομάρ με ψηλοκρεμαστή μπαλιά, όμως ο Νορβηγός σούταρε άουτ. Η πρώτη αξιόλογη φάση του Λεβαδειακού ήταν με το άστοχο σουτ του Μάντζιου στο 41', για να πραγματοποιήσει υπέροχο σόλο ο Σαλίνο λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όμως και πάλι ο Τσιντώτας έκλεισε καλά το οπτικό πεδίο του αντιπάλου του.

Ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στο χορτάρι στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να πιέσει ακόμα περισσότερο τον Λεβαδειακό και να φτάσει στο πολυπόθητο -για τον ίδιο- γκολ. Στο 57', ο Σεμπά πέρασε στη θέση του Καμπιάσο και ο Ντομίνγκες σ' εκείνη του Πάρντο και στο ίδιο λεπτό ο Φορτούνης είδε τον τερματοφύλακα των Βοιωτών να μπλοκάρει το σουτ του. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο οι Πειραιώτες έφταναν πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν... δρόμο για την εστία της ομάδας του Μάντζιου.

Στο 72', ο Ρομπέρτο μπλόκαρε το σουτ του Μάντζιου σε κόντρα του Λεβαδειακού, για να μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι "ερυθρόλευκοι"... εγκαταστάθηκαν για τα καλά από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Τσιντώτα. Μάλιστα, μπορούν να τα έχουν με την τύχη τους στα δοκάρια των Ντοσεβί (81') και Ντομίνγκες (85'), με το πρώτο να προέρχεται από εξαιρετικό σουτ του Γάλλου και το δεύτερο σε σέντρα του Αργεντινού. Το 0-0 έμοιαζε να είναι πιο κοντά από ποτέ...

Ο Ολυμπιακός είδε την τύχη να του χαμογελάει για τα καλά στο τέλος του αγώνα, σκοράροντας εις διπλούν και μάλιστα με ισάριθμες κόντρες. Η πρώτη σε προσπάθεια για διώξιμο από τον Ρομέου, ο οποίος... σημάδεψε το δεξί πόδι του Μιλιβόγεβιτς, η μπάλα πήρε ύψος και δύναμη, καταλήγοντας στα δίχτυα των γηπεδούχων. Το ρολόι έδειχνε το 89ο λεπτό του αγώνα, αλλά δεν έμελλε να είναι και το μοναδικό γκολ στο ματς. Στο 91', ο Φορτούνης έκανε σουτ, η μπάλα βρήκε τον Ουόν, πήρε ύψος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσιντώτα για το 2-0, που χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Σίλβα.

Με... κόντρες η λύτρωση του Ολυμπιακού, 2-0 τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Μιλιβόγεβιτς δεν το βλέπουμε συχνά. Ο Ρομέου προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Σέρβου και πήρε την πορεία που έπρεπε, ώστε να μην μπορέσει να κάνει απολύτως τίποτα ο Τσιντώτας. Ήταν... άπιαστο το σουτ του 24χρονου αμυντικού μέσου έτσι όπως κόντραρε η μπάλα στο πόδι του.

Ο διαιτητής

Ο Λαμπρόπουλος τα πήγε καλά στο ματς, ήταν κοντά στις φάσεις και δεν έκανε κάποιο αξιοσημείωτο λάθος που να επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης. Προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση και να περάσει απαρατήρητος. Κάποιες λάθος υποδείξεις οφσάιντ για τον Λεβαδειακό, κυρίως στο πρώτο μέρος με τον Μάντζιο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Φορτούνης ήταν εξαιρετικός για μια ακόμη φορά. Έβγαζε σωρηδόν ασίστ για τους συμπαίκτες του στο πρώτο μέρος, χωρίς αυτοί να τις αξιοποιούν, ενώ είχε και εκείνος τις καλές του στιγμές. Εντέλει, στο 91' κατάφερε να σκοράρει έστω και με την κόντρα του Ουόν σε σουτ που επιχείρησε, ολοκληρώνοντας με γκολ μια πολύ καλή εμφάνιση. Βαρόμετρο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Με... κόντρες η λύτρωση του Ολυμπιακού, 2-0 τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο νεαρός τερματοφύλακας Τσιντώτας ήταν πάρα πολύ καλός σε όλο το ματς και δεν φέρει ευθύνη σε κάποιο από τα γκολ που δέχτηκε. Έκανε πλήθος επεμβάσεων και αν ο Λεβαδειακός έπαιρνε την ισοπαλία, θα χρωστούσε πολλά στον Έλληνα γκολκίπερ. Ειδικά στο πρώτο μέρος, κράτησε σχεδόν μόνος του το μηδέν.

Με... κόντρες η λύτρωση του Ολυμπιακού, 2-0 τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ ήταν σε κακή κατάσταση. Δε νοείται αυτό το γήπεδο να μην έχει το χορτάρι σε άριστη κατάσταση και δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ