STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Καραγιάννη η Λαμία, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Λαμία, Αστέρας EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Καραγιάννη πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, η Λαμία νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Διαμαρτύρονται οι Αρκάδες, στη φάση του τέρματος η μπάλα χτύπησε στο χέρι του σκόρερ. (VIDEO).

Η Λαμία θυμήθηκε τι θα πει νίκη και ο Αστέρας θυμήθηκε τι θα πει ήττα. Οι Φθιωτοί επικράτησαν 1-0 των Αρκάδων, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ σημείωσε στο 72' ο νεοεισελθών Καραγιάννης με ασίστ του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου. Ο Μπάμπης Τεννές έφτασε τις 100 νίκες στη μεγάλη κατηγορία...

Η Λαμία είχε νικήσει τελευταία φορά στις 29 Οκτωβρίου, 2-0 εντός έδρας τον Πλατανιά. Έκτοτε ακολούθησαν πέντε διαδοχικές ισοπαλίες, αλλά και τρεις ήττες. Ο Αστέρας από την άλλη προερχόταν από το νικηφόρο ματς με την ΑΕΛ, ενώ τελευταία φορά που είχε ηττηθεί, ήταν στις 30 Οκτωβρίου από τον ΠΑΟΚ (0-2 στην Τούμπα). Από τότε μετρούσε έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Στον ολισθηρό αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας, οι δύο ομάδες άρχισαν με μεγάλη προσοχή το ματς, υπό το φόβο να δεχτούν γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε δύσκολα στη συνέχεια.

Με Καραγιάννη η Λαμία, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης
Με Καραγιάννη η Λαμία, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Ισορροπημένο παιχνίδι στα πρώτο 20λεπτο, πιο κινητικός ο Αστέρας από εκείνο το λεπτό και μετά έως τη λήξη του πρώτου μέρους. Όμο και Μπλάζιτς έκαναν εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή για τους Φθιωτούς. Είχαν μπλοκάρει τον άξονα των Αρκάδων, οι οποίοι για τον λόγο αυτόν επιχειρούσαν να επιτεθούν από τα άκρα, κυρίως από αριστερά.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο αριστερός τους μπακ, ο Κυριακόπουλος, με το πολύ καλό αριστερό πόδι. Ένα από τα δύο που έκανε, αυτό στο 28', προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι. Αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Οι Φθιωτοί δεν κατάφεραν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ακόμα και ο Πίτι, άλλωστε, προσπαθούσε να ενισχύσει τους Όμο και Μπλάζιτς στο αμυντικό σκέλος.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου), Γεώργιος Κελαζόγλου (Χαλκιδικής)

4ος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (58' Ακόστα), Ορτέγκα (67' Καραγιάννης), Βάντερσον (80' Κουτρομάνος), Μπούντνικ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (75' Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ντουντού (81' Μαντίντα), Τσιλιανίδης, Τόνσο, Ισνάλδο (46' Κώτσιρας), Μανιάς.

Γκολ: 72' Καραγιάννης

Κάρτες: 41' Μπέρτος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Σάββας Παντελίδης βλέποντας ότι ο Ισνάλδο δεν έδινε βοήθεια στην ομάδα του, παρότι στο πρώτο μέρος τον άλλαξε πλευρά με τον Τσιλιανίδη, τον έκανε αλλαγή στην ανάπαυλα. Πέρασε στη θέση του τον Κώτσιρα. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο με την έναρξη του δεύτερου μισού. Έκαναν ωραίες συνεργασίες, αλλά δυσκολευόντουσαν να παράξουν τελικές. Ο Τεννές έβλεπε ότι ο Αστέρας κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, περνώντας εκτός τον κουρασμένο Πίτι και ρίχνοντας μέσα τον Ακόστα.

Στο 62' οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Από σέντρα του Βάντερσον από δεξιά με το αριστερό, ο Μπούντνικ με καρφωτή κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Ακολούθησε στο 68' διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Αστέρα, σε σουτ των Τόνσο και Κώτσιρα, τα οποία εξουδετέρωσε ο Παπαδόπουλος. Ένα λεπτό νωρίτερα είχε μπει στο ματς ο Καραγιάννης, ο παίκτης που στο 72' σημείωσε το γκολ της νίκης για τη Λαμία. Ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε από την περιοχή, ο Γρεβενιώτης χαφ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, κέρδισε την κόντρα από τον Αθανασιάδη με το βοήθεια του χεριού και πλάσαρε προ κενής εστίας.

Λίγο πριν από το γκολ, ο Παντελίδης είχε σκοπό να βγάλει τον Μανιά και να περάσει στόπερ, τον Σελίν. Αναγκάστηκε όμως να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του, ρίχνοντας εντέλει και δεύτερο επιθετικό, τον Γκοντό. Παρά την πίεση που ασκήθηκε στη Λαμία το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Με Καραγιάννη η Λαμία, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του γκολ. Έκρινε το ματς και σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες εκ μέρους των ανθρώπων του Αστέρα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Το μοναδικό, αλλά σοβαρό λάθος των διαιτητών ήταν στη φάση του γκολ. Στην προσπάθεια του Καραγιάννη να περάσει τον Αθανασιάδη, η μπάλα πήγε στο χέρι του. Δεν καταλογίστηκε η παράβαση και ο μέσος της Λαμίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μπορεί ο Καραγιάννης να έβαλε το γκολ που χάρισε τη νίκη, αλλά καλύτερος ήταν ο Μπλάζιτς. Ο αμυντικός μέσος της Λαμίας έτρεξε πολύ, έκλεισε χώρους, "μπλόκαρε" τον άξονα του Αστέρα και μέχρι τέλους έδωσε πολύτιμη βοήθεια στην ομάδα του για μια ακόμη φορά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το ματς δεν κρίθηκε από νωρίς και το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Και στα 94 λεπτά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εμφάνιση του Ισνάλδο. Για ένα ακόμη παιχνίδι δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Αστέρα, με αποτέλεσμα ο Σάββας Παντελίδης να τον κάνει αλλαγή στο 46'.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ