STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με ήρωες τους τερματοφύλακες, 0-0 η Κέρκυρα με τον Παναιτωλικό

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Κέρκυρα με τον Παναιτωλικό "κόλλησαν" στο 0-0, σε μία αναμέτρηση με δοκάρι, χαμένο πέναλτι κι αρκετές μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. "Ήρωες" για τις δύο ομάδες ο Φώτης Κουτζαβασίλης κι ο Δημήτρης Κυριακίδης.

Η Κέρκυρα υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη προκειμένου να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο απ' την επικίνδυνη ζώνη.

Παρ' όλα αυτά, υπολόγιζαν χωρίς τους δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι με εξαιρετικές αποκρούσεις καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, κράτησαν όρθιες τις ομάδες τους, χαρίζοντάς τους έναν υπερπολύτιμο βαθμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι Φαίακες έμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι αήττητοι εντός έδρας, ενώ απ' την άλλη πλευρά, οι Αγρινιώτες δεν γεύτηκαν τη χαρά της νίκης σε ένατο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι.

"Κέρβεροι" κάτω απ' τα γκολπόστ

Με ήρωες τους τερματοφύλακες, 0-0 η Κέρκυρα με τον Παναιτωλικό

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε ως σύστημα το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Κεβίν Ντιογκό να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Κέρκυρας, αγωνιζόμενος πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Ροζέριο Τουράμ. Ο Πολ Κεϊτά με τον Στέφανο Σιόντη επέστρεψαν στην αρχική ενδεκάδα, αποτελώντας το δίδυμο στα χαφ, ενώ οι Αλέξανδρος Κόντος και Ματιέ Γκομέζ επιλέχθηκαν για τα άκρα της επίθεσης.

Με ήρωες τους τερματοφύλακες, 0-0 η Κέρκυρα με τον Παναιτωλικό

Στον αντίποδα, ο Μάκης Χάβος, ελλείψει των τιμωρημένων Λουίς Ρότσα και Κλέζιο, χρησιμοποίησε τους Άλβαρο Ρέι και Φάρλεϊ Ρόσα στα "φτερά" της επιθετικής γραμμής, ενώ παράλληλα έδωσε -για πρώτη φορά- φανέλα βασικού στον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρέβενης (Χαλκιδικής), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Κεϊτά, Σιόντης, Γκομέζ (82' Γεωργίου), Ντιογκό (68' Ντουαλά), Γκομέζ, Κόντος (60' Παμλίδης), Τουράμ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (46' Ροντρίγκες), Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (46' Μπράβο), Ρέι, Ρόσα (84' Μουνιός), Λόπες, Παπαδόπουλος.

Γκολ: -

Κάρτες: 44' Κεϊτα, 74' Ντιμιτρόφσκι, 80' Ντουαλά, 91' Παμλίδης / 18' Χαντάκιας, 71' Μπράβο

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό στον αγώνα. Παρ' όλα αυτά, οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Φώτη Κουτζαβασίλη, παρά το γεγονός πως οι Άλβαρο Ρέι και Φάρλεϊ Ρόσα ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι απ' τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μετά το 10ο λεπτό, οι Φαίακες ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά οι ευκαιρίες έρχονταν με το... σταγονόμετρο. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 35', οι δύο ομάδες είχαν μηδέν(!) τελικές προς την αντίπαλη εστία.

Τελικά, στην πρώτη καλή στιγμή, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία "ανάσα" απ' το 1-0. Ο Ρέι κινήθηκε υπέροχα μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Σπύρο Σπίνουλα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη. Δύο λεπτά αργότερα, οι Φαίακες κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Τσοκάνη μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Ροζέριο Τουράμ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Δημήτρης Κυριακίδης με εξαιρετική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα. Στο 42', ο Σπίνουλας επιχείρησε το συρτό σουτ, αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ρέι. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μάκης Χάβος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Φεντερίκο Μπράβο και Μιγκέλ Ροντρίγκες στη θέση του τραυματία Μάρκος Πάουλο και του "κιτρινισμένου" Δημήτρη Χαντάκια.

Η Κέρκυρα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Αλέξανδρο Κόντο (47') και Τουράμ (49'). Oι παίκτες του Μάκη Χάβου απάντησαν λίγο αργότερα, αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε πάνω απ' την εστία του Κουτζαβασίλη. Στο 61', οι Αγρινιώτες έφτασαν κοντά στο 1-0, όμως ο Κουτζαβασίλης έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια. Οι αρκετές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα η επόμενη μεγάλη ευκαιρία να λαμβάνει χώρα στο 78', αλλά ο Κυριακίδης με όμορφη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ στην κίνηση του Ντουαλά.

Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Παναιτωλικός ανέλαβε τα ηνία, πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκε, ο Κουτζαβασίλης δήλωσε παρών και κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους. Αποκορύφωμα, η τρομερή επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Παπαδόπουλου στο 90'.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το χαμένο πέναλτι της Κέρκυρας στο 38ο λεπτό. Ο Ροζέριο Τουράμ είχε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, σ' ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, όμως ο Δημήτρης Κυριακίδης με μία εξαιρετική επέμβαση κράτησε όρθιο τον Παναιτωλικό.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε έναν εκ των δύο γκολκίπερ. Τόσο ο Φώτης Κουτζαβασίλης όσο κι ο Δημήτρης Κυριακίδης πραγματοποίησαν τρομερές αποκρούσεις καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και σ' αυτούς οφείλεται ξεκάθαρα η "λευκή" ισοπαλία. Ο τερματοφύλακας των Φαιάκων χρειάστηκε να επέμβει τρεις φορές στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ στον Κυριακίδη "πιστώνεται" η εξαιρετική απόκρουση στο πέναλτι του Τουράμ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης πραγματοποίησε μία πολύ καλή διαιτησία. Ο ρέφερι του Συνδέσμου Μακεδονίας ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς περιττές διακοπές. Στη φάση του πέναλτι της Κέρκυρας παίρνει τη σωστή απόφαση. Βέβαια, θα μπορούσε να δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Παμλίδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για σκληρό μαρκάρισμα στον Μύγα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο εξαιρετικός ρυθμός του αγώνα. Πραγματικά, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, απ' τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έλειψε μόνο το γκολ, αφού είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες, πάθος, δυνατές μονομαχίες και όμορφο θέαμα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έδωσε την ευκαιρία στον Κεβίν Ντιογκό να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, έχοντας το ρόλο του οργανωτή, όμως ο Γάλλος δεν τον δικαίωσε. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Φαιάκων πραγματοποίησε μία μέτρια εμφάνιση, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο 68ο λεπτό, με τον Ελόνγκ Ντουαλά να περνάει στη θέση του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ